Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem speed fan - nereaguje

Nevíte někdo jak upravit otáčky fanu ve Speed fanu? Mám desku ASUS P5B a na úpravu otáček ve SF nereaguje žádný větrák. Jinak je zobrazen jen CPU FAN a FAN od GPU neukazuje otáčky???? Prosím o radu

Předmět Autor Datum
Ak to nereaguje tak to regulovat na tej doske nejde (mozes si este skontrolovat rozsirene nastavenia…
MM.. 26.06.2008 17:00
MM..
Takže pokud otáčky na speedfan nereagují a jen se zobrazí není způsob jak jej použít?? A existuje ně…
xx 26.06.2008 18:25
xx
To vzdy zavisi od konkretnej dosky. V BIOSe si vies nastavit otacky vetraku? Ake tam mas na to nasta…
MM.. 26.06.2008 18:28
MM..
v biosu mám nastavené regulace otáček na optimum. V klidu mám teplotu CPU 48, CORE1 50, CORE2 55 a o…
xx 26.06.2008 19:03
xx
Uz aj teplotu v klude mas dajako dost vysoku. Bud mas zle vetrany kejs alebo je ten chladic nejaky d… poslední
MM.. 26.06.2008 19:07
MM..

Ak to nereaguje tak to regulovat na tej doske nejde (mozes si este skontrolovat rozsirene nastavenia ak k tomu HWmontoring chipu ktory je na doske ide vobec nieco nastavit)
Vetrak od GPU je zalezitost GPU, speedfan sa k tej infoemacii mozno nedostane. Alebo ak ti ukazuje GPU fan ale je tam 0RPM, tak moze byt nedobre nastaveny delic, skus ist tam do rozsirenych nastaveni a zmenit delic pre ten fan.

Takže pokud otáčky na speedfan nereagují a jen se zobrazí není způsob jak jej použít?? A existuje nějaký jiný program kde by se daly nastavit otáčky přímo z windowsů abych nemusel jít do BIOSU?? ( myslím na procesoru.

To vzdy zavisi od konkretnej dosky. V BIOSe si vies nastavit otacky vetraku? Ake tam mas na to nastavenie?
Ak to doska riadi cez HWmonitoring chip tak by mal fungovat aj speedfan, skontroluj si tam rozsirene nastavenia tykajuce sa nastavenia vetrakov (nemam tu speedfan niekde na karte o HW si hore vyberes hwmonitoring chip ktory je na doske a musis potom spravne nastavit vystupy pre vetrak). Pozri sa na webe vyrobcu dosky ci na to nema pre tvoju dosku aplikaciu na stiahnutie (prip. na CD k zakl.doske).

P.S. osobne skor odporucam pouzit HW regulovany vetrak (kopec chladicov ma dnes vlastnu HW regulaciu) alebo slusny chladic ktory je uplne ticho aj pri max. otackach (nizke max. otacky)

v biosu mám nastavené regulace otáček na optimum. V klidu mám teplotu CPU 48, CORE1 50, CORE2 55 a otáčky 900, při zátěži CPU 60, CORE1 67, CORE2 60 a otáčky fanu 1700. C2D6400 a Arctic-Cooling Freezer 7 Pro. A zdá se mi to celkem dost???

Uz aj teplotu v klude mas dajako dost vysoku. Bud mas zle vetrany kejs alebo je ten chladic nejaky divny (alebo nesedi alebo vela pasty alebo ziadna).
Ja som mal na s939 nejaky arctic ale uz som to vyhodil a kupil som nedavno "asus triton 75" to je ine delo (skoro sa mi to nevliezlo do kesu :))), 12cm vetrak trvalo na 800otackach a teplota nepreleze 40°C ani pri zatazi :-)
Ale to nie je pre tvoj socket asi.

Inac u teba to nema moc zmysel regulovat vo Win, BIOS nastavil regulaciu tak ako treba. Ze sa to pri 60° toci naplno je podla mna normalne, u desktop CPU by som urcite nesiel cez 70°, tak sa ti to snazi uchladit aby to neprelezlo 70.
Ake mas este moznosti v BIOSe ? Skusal si vsetky?
ten vetrak ma podla vyrobcu 900 az 2500 RPM (http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=79&data= 2&disc=), takze pri 60°C sa mi zda 1700 RPM vporiadku (je to niekde v strede regulacneho pasma).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru