Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem spánek nebo hybernace

Dobrý den, mám windows vista a zajímalo by mě jaký je rozdíl mezi funkcí spánek a hybernace. Co používat když přes den na PC nějakou dobu nepracuji cca 3-5 hod. Oba dva způsoby jdou zpustit poze tlačítkem pover.

Předmět Autor Datum
Hibernace znamená , že systém vypne monitor , zastaví disk a sníží rychlost procesoru. Tím klesne sp…
J.F. 25.05.2008 18:17
J.F.
Zkusím odpovědět na druhou část otázky. Co kdy použít? Z popisu se dá dovodit, že počítač uvedený d…
yorg 26.05.2008 07:57
yorg
Sorry ale trepes uplne nezmysly.
MM.. 26.05.2008 11:33
MM..
Ty kokso, toto sa tu bude pytat uz denne? Pouzite vyhladavanie. Jednak google a takisto aj poradnack…
2laak 25.05.2008 18:21
2laak
Ano, bude. Než si lidé zvyknou na dementní Visty. Ono totiž "názvosloví" ve Vistách je "trošku" jiné…
Mirek CB 25.05.2008 19:48
Mirek CB
U visty je sleep (spanok) to co bolo v XP "pohotovostny rezim" (ACPI S1 alebo S3 zavisi co si nastav… poslední
MM.. 26.05.2008 11:39
MM..

Hibernace znamená , že systém vypne monitor , zastaví disk a sníží rychlost procesoru. Tím klesne spotřeba počítače. Paměť je napájena dále , takže rozdělaná práce zůstane beze změny.

Režim spánku znamená že systém předtím než počítač vypne , uloží aktuální stav na disk a po novém startu ho opět obnoví. Po startu běží všechny programy jako v okamžiku uspání počítače

Zkusím odpovědět na druhou část otázky.

Co kdy použít?
Z popisu se dá dovodit, že počítač uvedený do stavu hibernace se "po probuzení" rychle uvede do posledního známého stavu, ovšem za cenu rizika ztráty rozpracovaných dat při vypnutí proudu popřípadě vyčerpání akumulátoru u počítačů typu notebook.

Při uložení do režimu spánku toto ukládání nějakou dobu trvá, stejně tak obnova, ale rozpracované úlohy jsou bezpečně uložené a výpadek proudu nemá na jejich funkčnost vliv.

Takže závěr - hibernaci použít u požadavku na snížení odběru proudu a rychlé dostupnosti rozpracované úlohy. Vyžaduje ovšem buď existenci UPS nebo kvalitního a nabitého akumulátoru. Režim spánku použít v ostatních případech současného požadavku na úsporu energie a uložení rozdělané práce.

Ano, bude. Než si lidé zvyknou na dementní Visty. Ono totiž "názvosloví" ve Vistách je "trošku" jiné než v XP. Ono třeba klasické Start-spustit, je nahrazeno nečím jako Start-zapnout (a navíc to tam default ani není, musí se povolit zobrazení v nabídce všechny programy). A takových kravin tam je ... řekl bych něurekom :-).

U visty je sleep (spanok) to co bolo v XP "pohotovostny rezim" (ACPI S1 alebo S3 zavisi co si nastavis v BIOSe, zvycajne S1 nevypne zdroj, S3 vypne zdroj), a hibernacia je to co bolo aj v XP ako hibernacia, ACPI S4, debilne prelozene v ceskych WinXP ako "rezim spanku".

Takze prechod do/z vista sleep je rychlejsi ale potrebuje napajanie, nesmie vypadnut prud. Hibernacia je pomalsia (obsah RAM sa ulozi na disk) a nepotrebuje napajanie.
Osobne odporucam nepouzivat ani jeden, ptz. to na win hracke aj tak nefunguje poriadne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru