Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem strasny rachot v trubkach od topení a v kotlu

dobry den

prosim vas doma mi strasne obcas zarachoti v trubkach nebo v kotli...vetsinou bych rekl ze to je kdyz sepne termostat a voda ma teci do topeni a nebo kdyz zapnu kohoutek v koupelne nebo v kuchyni.je v nich obcas strasnej rachot a nekdy z toho zhasne kotel.vetsinou to po chvili pustene vody prestane...nekdy to ani neshasne..zalezi jak dlouho rachoti v trubce bych rekl..prosim poradte...dekuji

Předmět Autor Datum
:-?::) Zkus to trochu lépe popsat? Zapneš co? Proud, vodu, topení, kalhoty? Kde to rachotí? V trubká…
Rce 23.05.2008 23:40
Rce
obcas kdyz sedim u televize mam za sebou trubky ktere vedou od kotle do topeni..kdyz sepne termostat…
magic 23.05.2008 23:45
magic
Nemáš to zavzdušněno? Zkus vypustit odvzdušňovákama na radiátorech vypustit vzduch. Vypnout kotel a…
Rce 24.05.2008 02:39
Rce
no asi to budu muset zkusit odvzdusnit..je to mozna mozne sem cetl na netu ze by se to melo delat je…
magic 24.05.2008 10:35
magic
jo a tom kotlu jak se vypina tak jsem premyslel ze pokud tam je hodne vzduchu v tech trubkach tak ze…
magic 24.05.2008 10:42
magic
kdyz sepne termostat a voda ma teci do topeni a nebo kdyz zapnu kohoutek v koupelne nebo v kuchyni.j…
čumil 24.05.2008 21:23
čumil
no ja dneska odpustil trochu vody z radiatoru..byla docela hodne zakalena....spadl tim i tlak v kotl…
magic 24.05.2008 22:40
magic
Já bych to viděl trochu jinak. Po spuštění kotle začne fungovat prach obyčejná roztažnost matriálu -…
XXL 24.05.2008 22:57
XXL
hmm.. než jsem se rozhoupal, byl jsi rychlejší.. :-D
sHpy00n 24.05.2008 23:20
sHpy00n
kdyby se do toho nemontovala ta voda, odhadl bych to na rozpínavost potrubí, když do něj vletí horká…
sHpy00n 24.05.2008 23:19
sHpy00n
no jo, ale 5 mesicu to jelo bez problemu..nic nikde nebylo slyset to az tedka z niceho nic posledni…
magic 24.05.2008 23:22
magic
Sázel bych na kaly v okruhu topení, a jak se začne ohřívat voda, tak nemá kudy proudit ucpanými trub…
Kachlík 25.05.2008 14:57
Kachlík
jojo chtel bych to zkusit vypustit vsechno a vymenit vodu ale nevim jestli ta voda se tam dopusti sa…
magic 25.05.2008 15:23
magic
Neviem aky myslis rachot ale dlhodobejsie vrcanie (vrrr, ako od priklepovej vrtacky) moze sposobit v… poslední
MM.. 30.05.2008 19:04
MM..

:-?::)
Zkus to trochu lépe popsat? Zapneš co? Proud, vodu, topení, kalhoty? Kde to rachotí? V trubkách topení, vodovodu, bojléru, v kotlu? Zkus to naposlouchat, okdud se ten zvuk valí. Já měl prorezlou díru v kombinovaném bojleru, tím se mi propojila pitná voda s otopnou, v topení furt přibejval tlak ale nerachotilo to.

obcas kdyz sedim u televize mam za sebou trubky ktere vedou od kotle do topeni..kdyz sepne termostat aby se udrzela teplota v mistnosti zacne obcas strasne rachotit v trubkach jakoby tam nebyla voda nebo neco..obcas to taky udela kdyz pustim kohoutek s teplou vodou...chvilinku strasny rachot ale po chvili to vzdy prestane..obcas z toho chcipne plamen v kotli

Nemáš to zavzdušněno? Zkus vypustit odvzdušňovákama na radiátorech vypustit vzduch. Vypnout kotel a pumpu topení, pak odvzdušňovat. Nech to déle téci, jestli nezačne z toho bublat vzduch až po chvíli. Nezapomeň dopouštět kotel na správný tlak. To je plynový kotel? Jaká značka? Turbo nebo do komína? Kohoutek s teplou vodou nemá mít nic společného s topením, leda když je prorezlý bojlér, jako jsem měl já. Prorezlá přepážka mezi otopnou vodou a užitkovou, co se má ohřívat. Jak dlouho máš bojlér? Mně prorezl tak po dvaceti letech. Ale takový binec mi to nedělalo, jen přibývala voda v topení (měl jsem otevřenou expanzní nádobu a přetékala), protože ve vodě je větší tlak jak v topení - teda měl by být :-).

no asi to budu muset zkusit odvzdusnit..je to mozna mozne sem cetl na netu ze by se to melo delat jednou za tri mesice ale nevim...tady se to urcite nedelalo dyl jak pul roku.delsi dopu tady nemam ani pronajem..prosim te ja to nikdy nedelal..dole na topeny mam nejaky ventil na ktery jde napojit hadice..takze se ptam, mam napojit hadici na ten vypust pak otocit tym ventilem a nechat vsechnu vodu vypustit i s pripadnyma vzduchovyma bublinama???nemuze se stat ze bych vypustil vsechnu vodu z topeni????????jinak kotel mam junkers a je na plyn

kdyz sepne termostat a voda ma teci do topeni a nebo kdyz zapnu kohoutek v koupelne nebo v kuchyni.je v nich obcas strasnej rachot a nekdy z toho zhasne kotel.

V tuto chvíli se stane co? Začne topit kotel, asi plyn?? a začne se ohřívat voda. Pokud ta voda nemá kam jít, začne se vařit a to by mohlo dělat ten kravál.
Tipoval bych na špatnou cirkulaci v systému, nebo na příliš vysoký výkon kotle, kterému nestačí medium(voda) odvést teplo. Následně pojistka kotle vyhodnotí,že je něco špatně a kotel zhasne.
Dal bych to plynaři nebo topenáři k posouzení. Ještě mě napadá - jak je dlouho voda v topení? Mělo by se po několika letech PŘED topnou sezónou z nejnižšího místa, kde má být vypouštěcí ventil odpustit tak půl kýble, aby se odstranily jemné kaly které se v systému usazují. Když jich je moc, mohly by dělat ony cirkulační problémy.(v podstatě je to rez a je to těžké)Takto by se choval samotížný okruh.
U nuceného oběhu by mělo čerpadlo jet nonstop a voda by měla běhat. A co takhle málo natlakovaná expanzka, jestli je to uzavřený systém?

no ja dneska odpustil trochu vody z radiatoru..byla docela hodne zakalena....spadl tim i tlak v kotlu tak jsem jej dopustil ventilem a zatim to vypada ze to bude asi okay..za celej dnesni den to nic neudelalo, uvidime zitra a pres noc

Sázel bych na kaly v okruhu topení, a jak se začne ohřívat voda, tak nemá kudy proudit ucpanými trubkami, a tím pádem vaří v kotli a dělá rachot... A preventivně odvzdušnit - na radiátoru by měl být ( zpravidla na opačné straně, než je přítok - stoupačka) malý ventil, nebo šroubek, a tím se vypouští eventuální vzduch ze systému ( a taková bublina, která běhá v okruhu, dokáže udělat taky pěkný rachot...).
K.

Neviem aky myslis rachot ale dlhodobejsie vrcanie (vrrr, ako od priklepovej vrtacky) moze sposobit vadny ventil (na radiatore apod) alebo ventil osadeny naopak. To sa zisti tak ze to zacne vrcat aj ked s tym ventilom pomanipulujes :)

Ale u teba je to asi nieco ine, podla toho ako to popisujes...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru