Avatar uživatele
Daagy

svatba v Chorvatsku

Dobrý den,jsem zaměstnaná v naší republice ve firmě téměř 2roky.Příští rok,plánujeme s přítelem(Chor­vatem) svatbu a početí dítěte a dále trvalý pobyt v zahraničí.Je svatba dobrý nápad? Budu dostávat mateřskou i z České republiky,pokud já i dítě budeme mít dvojí občanství?A dále se bude jednat o umělé oplodnění,vystaví mi český lékař nemocenskou i přes to,že zákrok bude proveden ve Splitu?
Doplňuji:
nepotřebuji rady tipu: pouvažuj.....ale prosím,pokud má někdo podobnou zkušenost,ohledně dávek v mateřství a nemocenské v tomhle směru.Děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Daagy

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2 před 4526 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
tom004

Když se musíš ptát,jestli je „svatba dobrý nápad“,tak se raději nevdávej.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

Pokud budeš žít trvale v zahraničí nebudeš mít přeci nárok na dávky z druhého státu . To je nesmysl.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanny 2

Pokud vím,tak Chorvaté jsou silně nábožensky založený národ a to by se jeho rodině nemuselo vůbec líbit,že spolu chcete mít dítě a budete spolu žít jen „na psí knížku“!
Otázky mateřské,nemocenské a výplaty od pojišťovny si musíš zjistit na patřičných místech,tj.sociálka a zdrav.pojišťovna.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Sonka Pop

Pěkný den :) Mám dotaz spíše na holky :) Chci se zeptat – má tu někdo zkušenost se svatbou u moře, ale v zimě? Jakože v našich zimních měsících?

před 1613 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
XenieRo

Myslíš jako u moře, ne? :D Jako u nás je to super, ale nevím, zda bych chtěla jít do zimní svatby… Ale u moře to může být super :) Mrkni na net, najdeš určitě celou řadu informací :)

před 1593 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Sonka Pop

Ahoj, víš co by se mi líbilo? Tohle https://www.y­achtwedding.cz/svat­ba-svatebni-cesta/maledivy/… Ale… Mám strach z organizace :( A navíc to jestě budu muset probrat s chlapem…

před 1555 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
SuzanKa

Prosím tě, jak je to s následnou svatební cestou? Tu taky zajistíme přes https://www.y­achtwedding.cz/?

před 1674 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Pajka.111

Ahojky holky :) Ráda bych se vás zeptala… Jak a podle čeho jste plánovaly místo pro svatbu? Napadaly Vás třeba i nějaká netradiční místa? A pro jaké jste se nakonec rozhodly? Já totiž hodně uvažuju nad tím zahraničím. Ne moc daleko. Itálie třeba. A prosím – zkušenosti s https://www.y­achtwedding.cz?

před 1704 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
XenieRo

Ahoj, já ti pordadím jednu věc! Rozhodně takovou svatbu neplánuj sama. Oslov odborníky. Jinak by sis to neužila, měla pořád nějaké starosti a podobně. My jsme se brali na Mauriciu a oslovili jsme https://www.y­achtwedding.cz/. Mauricius je krásný a svateb v této destinaci dělají každý rok nejvíc ze všech. Oni jsou specialisté a mají to celé opravdu skvěle propracované. Přivítal nás náš osobní český delegát už na letišti a věnoval se nám po celý pobyt, samozřejmě včetně svatebního dne. Měli jsme to na pláži kde jsme byli sami, jen my. Krásný zážitek. Doporučuju.

před 1704 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
XenieRo

Ahoj, ano ano… Agentura https://www.y­achtwedding.cz všechno zajistí. Na místě tě pak čeká jejich pracovník, který je čech. Zná okolí, ví, jak to tam chodí. Postará se o vás.

před 1737 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Sonka Pop

No, jako jak píše Danuše. My jsme měli svatbu v Itálii a právě jsme všechno řešili s yachtwedding.cz a byli jsme neskutečně nadšeni. A jako opravdu jen doporučuji. O vše se postarali a hlavně se postrali o nás a o hosty.

před 1794 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
SuzanKa

Aha a jak to jako celý probíhá? To jsou nějaký schůzky v ČR? A na místě vás pak někdo od čekal a organizoval to tam? A byl to čech?

před 1766 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
danuse1

Svatba v zahranici mi prijde dobrej napad, ale jedine ve spolupraci s nejakou cestovkou ktera s tim ma zkusenosti, ja osobne bych si to na triko nevzala. Co jsem koukala po netu tak se nejvic zamlouva yacht wedding. 🙂

před 2633 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zloba987

S yachtweddingem mám dobrou zkušenost, před dvěma roky s námi byli na svatbě v Itálii a bylo to parádní!

před 1864 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
julkina

Můžu se zeptat, jak probíhá zařizování svatby s nimi?

před 1855 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zloba987

Určitě. Zavolala jsem jim asi 3 měsíce před svatbou, domluvili jsme si místo, co vše chceme, nacenili nám nabídku, my potvrdili a pak jsme vše dál domlouvali přes telefon, což bylo super a rychlé. Vše mi dopodrobna vysvětlili, takže jsem přesně věděla, do čeho jdu a co se bude dít. Potom na místě obřadu s námi byla česká delegátka, která nám také moc pomohla. Bylo to úžasné,.

před 1848 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
julkina

Tak to je super, my bychom chtěli svatbu v Řecku na Krétě, ale zůstat tam sami, tak nevím nevím, takže českého delegáta určitě oceníme!

před 1838 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zloba987

Jasně. Tak ať si to užijete hlavně, řecké ostrovy jsou nádherné!

před 1835 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Daagy

takže by asi byla nejlepší ta ,,psí knížka" a navíc trv.pobyt na území ČR,minimálně do 3.let věku dítěte.

před 4526 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Daagy

Zda je svatba dobrá volba,mě zajímá pouze z finančního hlediska.Údajně je možnost pobírat 2 mateřské.

před 4526 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek