Avatar uživatele
funa

syn dostudoval,žije s nama,nepracu­je,chova se k nam jako k sluhum,jak ho přinutit ke změně chovani.má 21let

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? dudu, kapka, johana 56 před 4542 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Řekl bych mu, ať se odstěhuje a začne se starat sám o sebe. Vím je to těžké, ale v první řadě pomůžete jemu a až potom sobě. Na druhé straně , pokud se takto chová, byl asi nějaký problém ve výchově a ve vašem chování.
Pokud nezjistí sám na sobě, že nic neni zadarmo, tak těžko může plnohodnotně a spokojeně žít, a asi dost obtížně se dokáže postavit na vlastní nohy.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
kapka

Chování Vašeho syna je v dnešní době odborníky oficielně řazeno do oblasti týrání rodičů dětmi. Máte vážný problém a podle toho byste se k němu měla postavit. Vyhledat odbornou radu zde na Rodičovské lince http://www.lin­kabezpeci.cz/web­magazine/kate­gorie.asp?idk=205
Neřeší pouze problémy s malými dětmi a mládeží, ale i s mladými dospělými dětmi.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dudu

Tak momentíček dobrý muži, lexxi. I kdyby jste měl naprostou pravdu o dnešních problémech mladých lidí, ani náhodou vydařeného synáčka nic, ale vůbec nic neopravňuje aby se válel doma a rodiče mu sloužili!!! Nebo jste tak nebyl vychován? Ať zmiňovaný výlupek vystudoval cokoliv, musí přece prokazovat snahu:
a/ hledat si práci
b/ projevovat rodičům vděčnost a pomáhat ze všech sil s provozem domnácnosti. Nebo se snad mýlím??
Pro začátek bych doporučoval, mu kvůli rychlé orientaci dát pár facek.
Samozřejmě je obrovská chyba této společnosti, když mladí lidé nepracují, stejně jako fakt, že nevytváří občanům podmínky k důstojnému dožívání své aktivní kariéry.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

v první řadě se musí hlásit na pracáku , vy mu nevysluhujte , když vám nedává peníze nemůžete ho přeci živit – to si musí uvědomit a mluvit s ním narovinu – nebudeš pracovat…nebudeš tu jíst

v 21 letech má rozum co dělá a vy mu neustupujte

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
johana 56

Za to,že mohl studovat,vděčí vám.Není to dnes snadné,ale musí se umět o sebe postarat,nebrat dál jako samozřejmost,že ho budete dál živit a posluhovat mu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lexx

A z čeho tak asi má přispívat na domácnost a jak osamostatnit se ? Nejmenší byt v paneláku stojí milión. Práci nemá a ÚP nedá podporu – nemá odpracováno. Místa nejsou a nebudou. Situace je neřešitelná, ztracená generace. Vyženete ho na mráz v trenýrkách ? Asi jste práci nikdy neztratili a sedíte v teple u PC. Jsem ing. 50+ a dlouhodobě bez místa. Od sociálky mám 244.-Kč/měs. Tedy příživník ?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pusinka50

Nejdříve ať se zaregistruje na pracáku, budou mu platit povinné zdravotní a sociální pojištění. Jinak mu naroste dluh za zdravotní pojištění do obřích rozměrů neb je tam snad 50% penále a budete za něj platit nebo čekat na exekutory. Na internetových serverech jobs.cz apod, jsou nabídky brigád, tak ať jde makat, když nechce pán studovaný házet lopatou, může jít telefonovat do tepla kanceláře třeba do call centra a dělat výzkumy mezi lidmi, tam berou lidi pořád, namátkově Formica Group, Atento, Stenmark, Medea research. Jinak, já bych vzala bič a sehnala malej dvorek…nebo podržela zaťatou pěst před jeho nosem. Mladý pán má opožděnou pubertu, to ještě neznamená, že s váma bude zacházet jako s kusem hadru po tom, co jste ho 21 let živili a vychovávali. Měli byste okamžitě změnit svoje chování k němu, tak jak ho změnil on k vám. já mám hodnýho syna, ale občas jsme proti sobě stáli se zaťatými pěstmi, ikdyž vím, že bych ho neuhodila, ale přestal si na mě vyskakovat, protože nevěděl, co udělám. Taky jsem mu pohrozila kufry přede dveřmi, což můžete skutečně udělat, takže, až si bude příště vyskakovat, řekněte mu nekompromisně, že ještě jednou to zkusí a vy jdete na obecní úřad škrtnout ho z trvalýho bydliště a že bude mít adresu na obecním úřadě a spát ať si chodí kam chce. Ono to chvíli trvá, než se to vyřídí, tak příště můžete říct, že už jste podali žádost o změnu jeho trvalého bydliště a jeho vystěhování. Musíte být chvíli tvrdí a nekompromisní, nic jiného na pubertálního výrostka neplatí a držím palce, ať to všichni přežijete ve zdraví, mého syna pustila puberta až ve 24 letech 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Adri ..

Musíte ho donutit přihlásit se na pracák. Ať si najde zatím brigádu. Měl by vám samozřejmě přispívat tu část podle toho, kolik vás bydlí spolu. Jestli jste 3, měl by dávat třetinu. Určitě ho nevyhazujte s domu, jen mu musíte vysvětlit, že když nebude přispívat, tak nebude jíst ani prát věci nic. Zkuste mu lehce vyhrožovat, ale ne příliš.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek