Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno systemová chyba - kolize IP adresy

Dobrý den,mám dotaz,vpravo dole na liště vedle hodin se mi při zapnutí,ale ne pokaždé,objeví žlutý trojůhejník s vykřičníkem a tímto nápisem,ADRESA IP KOLIDUJE S JINÝM SYSTÉMEM V SÍTI.Internet mám veden přes SWITCH,je nás na něm napojeno 5 uživatelů.Dle mého názoru bych měla kontaktovat našeho správce sítě.Při stahování filmů přes RAPID SHARE či SHARE RAPID mi to píže,že VAŠE IP ADRESA atd,něco v tom smyslu čekat až se dokončí stahování z IP čísla,které není moje,mám jiné IP.Omlouvám se,za obsáhlý dotaz,snažila jsem se vypsat vše k případné odpovědi i za špatně napsané slovo-TROJŮHELNÍK.Přeji hezký den.Děkuji

Změna předmětu, původně: systemová chyba (host)

Předmět Autor Datum
treba najst toho exota s rovnakou IPckou a pridelit mu inu - zavolat tomu chlapovi co sa vam stara o…
shiro 20.12.2009 13:00
shiro
když jsi připojená přes switch, máte ho nejspíš kvůli tomu že vede do společné krabičky (router) kte…
lední brtník 20.12.2009 13:00
lední brtník
U toho Rapidshare to je normální, že vás na jedné adrese může "viset" víc, takže s tím nic nenaděláš…
host 20.12.2009 13:02
host
Děkuji všem za odpověd,je to tak,jak jsem si myslela,budu kontaktovat správce sítě. Mám připojení př…
cucurka 20.12.2009 13:55
cucurka
Mám připojení přes Bubakov čili je vás po jednom kabelu připojují několik, na fyzické rozdělení pro…
lední brtník 20.12.2009 14:08
lední brtník
Zdravím,kontaktovala jsem správce zařízení,zatím odezva žádná,že switch slouží na rozdělení připojen…
cucurka 20.12.2009 22:15
cucurka
Neplet si privatne a verejne ip adresy. Tvoj ISP ti pridelil nejaku adresu z privatneho rozsahu. Tut…
fleg 20.12.2009 23:03
fleg
ale na netu jsem si našla adresu a následně v ní našla,ze kterého IP čísla se připojuji.Tato dvě čís…
lední brtník 20.12.2009 23:11
lední brtník
Zdravím Mám stejný dotaz a ikdyž je toto téma 2 roky staré, dovolím si to hodit sem, ať to nedělá b…
Anonym003 25.07.2011 10:28
Anonym003
veřejnou adresu má ten router - ověř si to na mojeip.cz za routerem už dostáváš adresy z interní lan…
lední brtník 25.07.2011 13:13
lední brtník
Až ted jsem to vyřešil... měl jsem 2 TCP/IP protokoly aktivní... jeden od mrkwosoftu se tam dostal b… poslední
Anonym003 01.08.2011 16:02
Anonym003

když jsi připojená přes switch, máte ho nejspíš kvůli tomu že vede do společné krabičky (router) která má zvenčí jedinou ip adresu - prostě tvoje adresa není veřejná.

kolize s jinou ip - máte možná směs dhcp a ručně přidělovaných adres, které se trefují do stejného rozsahu. anebo máte jen ruční adresy, a někdo si vědomně nastavil tu tvoji.
můžeš zvolit jinou povolenou - závisí na správci vaší sítě/vašeho routeru. pingem na obsazenou adresu a výpisem arp zjistíš mac adresu hříšníka.

U toho Rapidshare to je normální, že vás na jedné adrese může "viset" víc, takže s tím nic nenaděláš.

Ale ta kolize IP ve vnitřní síti je problém - někdo se možná připojuje "načerno" pod tvojí IP. To bys měla opravdu zkusit vyřešit se správcem vaší sítě.

Mám připojení přes Bubakov

čili je vás po jednom kabelu připojují několik, na fyzické rozdělení pro více pc slouží právě ten switch. ta krabička si zároveň pamatuje kde je který pc ať nedochází ke kolizím - to je v pořádku.

IP.číslo,které píšou se neshoduje

pokud se neshoduje jen poslední část, není pak z nějakého důvodu chyba u tebe? jde ve vlastnostech tcp/ip změnit nastavení tak jak ti píšou?

Zdravím,kontaktovala jsem správce zařízení,zatím odezva žádná,že switch slouží na rozdělení připojení do jednotlivých bytů,vím,na spodní liště od Bubakova,mám své IP číslo napsané,ale na netu jsem si našla adresu a následně v ní našla,ze kterého IP čísla se připojuji.Tato dvě čísla se rozcházejí,každé je jiné.Myslím,že mají být stejná,počkám,zda se správce ozve,nebo je opravdu chyba v mém nastavení,přeji dobrou noc

Neplet si privatne a verejne ip adresy. Tvoj ISP ti pridelil nejaku adresu z privatneho rozsahu. Tuto istu adresu ma vsak nastaveny aj niekto iny a to sposobuje tu koliziu. Bud sa jedna o vadu servera co vam prideluje ip adresy, alebo skor sa niekto pokusa za teba vydavat a privlastnil si tebe pridelenu ip adresu.
Verejne ip adresy su relativne vzacne, preto ich vas ISP prideluje viacerym naraz. To sposobuje hlasky, ze si bola na rapidshare pred chvilkou hoci si tam nebola. Toto problem samozrejme nie je, robi sa to tak vsade, ja napr bezne pustam pod jednou verejnou ip cca 40-50 ludi naraz.
Verejne a privatne ip adresy sa samozrejme nezhoduju.

ale na netu jsem si našla adresu a následně v ní našla,ze kterého IP čísla se připojuji.Tato dvě čísla se rozcházejí,každé je jiné

ne, podívej se třeba na mojeip.cz
pokud máš veřejnou adresu, jen tehdy je tvoje nastavená adresa v pc a viditelná zvenku stejná. (pak by ses ani nedočkala chyby, že se tvoje ip shoduje s cizím pc.) za tyto adresy se obvykle něco připlácí.

u běžných neveřejných adres je vás více připojeno až za routerem poskytovatele. tím je za jednou ip skryto hafo "neveřejných" zákazníků - proto taky ta hláška z rapidshare. nicméně každý z těch zákazníků má svoji odlišnou adresu z privátního rozsahu, ať už ji dostane z dhcp nebo ji ručně přidělí správce sítě.

ale pokud u ručního nastavení dojde k chybě a někdo se trefí do obsazené adresy, vznikne kolize protože není jasné které je správné místo kam mají data jít. z funkčního pc se dá v té síti zjistit jen mac adresa druhé síťovky (kolidující adresa např. 192.168.1.10):

ping 192.168.1.10
arp -a

(vynechávám teď případ dalšího domácího routeru pro mých více připojení)

Zdravím

Mám stejný dotaz a ikdyž je toto téma 2 roky staré, dovolím si to hodit sem, ať to nedělá bordel.

Píše mi to to samé, co cucurce. Rozdíl je v tom, že mám veřejnou IP, připojen jsem přes O2 16MB (modem COMTREND) a mám 2 počítače na tom napojené.

To, že adresa koliduje s jiným systémem v síti, bude určitě tím druhým PC (ve vedlejším pokoji), ale zvláštní je to, že to píše v nepravidelných intervalech a s časovým rozestupem...

Třeba 5 hodin to jde, pak to napíše mě (musím dat OPRAVIT), potom třeba 3 hodiny nic a potom to napíše ségře (taktéž musí dát OPRAVIT, jinak se nepřipojí)...

Docela to naštve při hraní klientových online her nebo stahování...

Je mi jasné, že kontakt O2 by to asi vyřešil (pokud ne po telefonu, tak jedině kdyby k nám přijeli), ale hádám, že nebudu muset je kontaktovat, pokud se mi to podaří vyřešit tady, s vaší pomocí...

Děkuji

veřejnou adresu má ten router - ověř si to na mojeip.cz
za routerem už dostáváš adresy z interní lan, obvykle v rozsahu 10.0.0.x
čili pokud adresy za routerem nastavuješ ručně, asi přesně nevíš co děláš.
nech si na pc automatické nastavení ip, a podívej se jakou adresu vlastně od routeru získáš:

ipconfig -all

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru