Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem systém čeká na odpověď

Dobrý večer, několik dnů mě trápí hláška (Windows 7 Home Premium 64 cz) "Systém čeká na odpověď". Děje se tak při vypínání počítače. Někdy se hned vypíná, jindy a to spíše častěji to ukazuje právě toto. Někdy to trvá jen vteřinu a jindy to svítí i 5 vteřin. V minulosti jsem měla třeba problém s KMPlayerem, když nešel ukončit normálně, nebo jiný program, ale to bylo v té hlášce napsáno, na co se čeká, teď už ne. Celé to poloprůhledné okno je prázdné (možnost: Storno, nebo: Vynutit vypnutí) a já nevím, na co se vlastně čeká, tak co bych měla asi přeinstalovat, odisntalovat atd.
Předem moc děkuji za radu, pokud víte kde se to dá v systému dohledat
Alena
Změna kategorie, původně: Software. Systém je systém. (karel)

Předmět Autor Datum
5 sekund neni ziaden problem. Nejaky proces u teba potrebuje dlhsi cas aby sa ukoncil, ked to nenapi…
MM.. 24.05.2011 18:42
MM..
Já v tom zatím nevidím nic špatného, jen bych ráda věděla, co to je. Protože na svém noteboku občas…
Ája23 24.05.2011 19:16
Ája23
S datami sa nic nikam nedostane, viry sa spravidla nesiria na datach (bolo len par vynimiek ale tie…
MM.. 24.05.2011 19:23
MM..
Děkuji
Ája23 24.05.2011 19:37
Ája23
Ahoj tak si zkus počítač otestovat antivirem.Někdy to tak ukazuje když není nějaký program uzavřen.A… poslední
Helraiser 14.06.2011 19:36
Helraiser

5 sekund neni ziaden problem.
Nejaky proces u teba potrebuje dlhsi cas aby sa ukoncil, ked to nenapise jaky proces tak to je blbe moze byt ze to je nejaky systemovy proces alebo vir apod. ktory sa nejak skryva.

U niektorych dementnych moloch aplikacii od roznych megavyrobcov (nebudem menovat, je ich viac) je to bezny jav a netreba sa vzrusovat. Skontroluj co ti bezi na pozadi (ctrl-alt-del spravca uloh, alebo hijackthis apod). Skus nespustat automaticky aplikacie ani kdejake chat programy apod, skus vypnut antivir, ze kedy to prestane.

Já v tom zatím nevidím nic špatného, jen bych ráda věděla, co to je. Protože na svém noteboku občas dělám něco pro jiné lidi a nerada bych, aby se něco někam k někomu dostalo, nebo abych o něco náhodou přišla, to by mě asi omejvali. Zálohy sice mám, ale ne všeho, jsou to velmi objemná data.

S datami sa nic nikam nedostane, viry sa spravidla nesiria na datach (bolo len par vynimiek ale tie diery v OS su snad davno vsetky zaplatane). Vir sa ale moze dostat na ine PC napr. na USB sticku (v subore autorun.inf tak si to skontroluj ale nie prieskumnikom ale napr. TC) ak ma prijemca povoleny autorun (co je potom aj tak len jeho blbost ze strka do nechraneneho PC cudzie USB sticky).

Tak si stiahni superantispyware PORTABLE verziu, nabootuj nudzovy rezim (mackat F8 pri starte a zvolit nudzovy) a daj prescanovat cele PC tym superantispyware. Netvrdim ze to pozna vsetku haved, ale pozna toho dost.
Alebo aj si skontroluj rucne co ti bezi na pozadi, alebo vo vypise z hijackthis.

Inac to nezistis, ked ti ten skvely Windows nic nevypise tak odkial mame vediet co to je.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru