Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem sádrokarton,konstrukce?????

zdravim,

mam takove mensi dilema,ale k veci.Provadim rekonstrukci rodineho domku z 20tých let.V mistnostech jsou velmi nerovne zdi,ktere jsem chtel srovnat SDK.Mam otazku,zda-li nekdo z vas,ma zkusenosti s lepenim SDK desek.Konstrukci zde davat nechci,je to na ukor mista.Mistnosti jsou totiz dost uzke a jeste bych ubral 7cm z kazde strany a navic s tim jeste nemam zkusenosti.Potom me napadlo jeste prisroubovat na zed kontra late,cca 3cm a na to pote desky upevnit.Bylo by to mozna lepsi nez to lepeni,kt.si myslim pro me,jako (kutila-laika) bylo o dost slozitejsi.Jeste jedna poznamka,zdi utikaji nekde i o 3cm.

diky za vase reakce a odpovedi

Předmět Autor Datum
On sádrokarton se dá lepit i "na buchty" přímo na cihly, zeď pod ním ale musí být čistá suchá a nesm…
čumil_old 26.03.2009 15:48
čumil_old
toho se prave trochu bojim,zed je obouchana na cihlu.Nemam s tim zkusenosti a bojim se,ze tam desky…
koulik 26.03.2009 15:59
koulik
Hm, ono 3cm je docela málo. Jestli je to obouchané na cihly tak proč to nesrovnat omítkou. 3cm jsou…
krok 27.03.2009 15:05
krok
Taky si myslím. Měl jsem podobné dilema, jedna zeď mi utíkala i o víc, nakonec jsem zdi nahodil a SD…
strejdabrabenec 27.03.2009 16:20
strejdabrabenec
Ahojte, tohle dilema jsem řešil i já, cca 100let starý dům, zdivo od kamene přes vepřáky po pálený p… poslední
sekosh 31.03.2009 10:03
sekosh

On sádrokarton se dá lepit i "na buchty" přímo na cihly, zeď pod ním ale musí být čistá suchá a nesmí se drolit. Jestli se to nějak penetruje netuším.
Připravená deska se pokecá hromádkami lepidla a přimáčkne se na zeď, aby se ty buchty rozmáčkly a vmáčkly do spár ve zdi.
Latí se přezkoumá svislo-rovnost popřípadě se to přes prkno nechá dobouchat(jen do určité míry) do správného směru dokud je to lepidlo tvárné.
Nikdy jsem to ale neviděl provádět v reálu.

Ahojte, tohle dilema jsem řešil i já, cca 100let starý dům, zdivo od kamene přes vepřáky po pálený porothem. Když jsem to obouchal na cihlu, zjistil jsem,že omítka byla místy 10cm silná aby se skryli nerovnosti při zdění !!! Prostě hnus. Moje volba byla jasná: předsazená stěna ze sádrokartonu. Tenhle odkaz mám tady od strejdybrabence, třeba Vám pomůže v rozhodování stejně jako pomohl mě. http://www.rigips.cz/pages/productsAndSystems/gyps umSeptum.aspx

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru