Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem sádrokartónový podhled a vývod kouřovodu do komína

Dobrý den.
Prosím zasvěcené o radu. Potřebuji snížit podhled ve starém domě s vysokým stropem. Rozhodl jsem se pro sádrokarton na standartních plechových profilech + tepelná izolace s "alobalovou" fólií která funguje jako izolace proti sálavému teplu i jako parozábrana. V místosti jsou kamna na dřevo a mají kouřovod vyvedený do komína. Jaká má nebo musí být minimální vzdálenost mezi tímto vývodem douřovodu do komína (ve stěně) a sádrokartovou konstrukcí podhledu z hlediska bezpečnosti? Musí se použít "růžový" sádrokarton když konstrukce stropu nad ním je z nehořlavého materiálu? Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
ikane, to je trošku složitější. tepelnou izolaci s folií tam dáte proč? Jako prevenci? Záleží zdali…
milan.cukrar 18.04.2011 21:03
milan.cukrar
Milane, díky za odpověď a já to tedy rozvedu a upřesním. V kamnech se takzvaně přitápí,hlavní zdoj t… poslední
ikan 19.04.2011 00:59
ikan

Milane, díky za odpověď a já to tedy rozvedu a upřesním.
V kamnech se takzvaně přitápí,hlavní zdoj tepla je kotel ústředního topení ve sklepě.

Moje obava je, co udělá materiál "papír-sádra-papír" vystavený vyšší teplotě a sálání kouřovodu, i když do ruda určitě nebude.

Kamna jsou pozůstatek původní kuchyně v místnosti/výklenku cca 8m2 a také se na nich vaří, když už se v nich zatopilo. Jsou 1,5m od el. sporáku, který je už mimo výklenek a nemají digestoř. Hlavní starosti mi tedy dělá pára unikající z hrnců při vaření, proto ta parozábrana, kterou předci neřešili a taky fungovali, ale se zateplováním domu mi bylo doporučeno parozábrany dávat.. Neměl bych kvůli vlhkosti použít ZELENÝ SÁDROŠ? Nebo stačí kvalitní nátěr určený pro koupelny a kuchyně?

Únik tepla mi tolik nevadí, jde o rodinný dům, a tak teplo zůstane "v rodině". Spíš chci zmenšit vytápěný prostor, strop je nyní 3,1m. Podobně jsem snížil podhled v chodbě a koupelně, a místnosti nyní navíc působí útulněji a světleji při sejném odstínu malby...Jen jsem nemusel řešit ten kouřovod.

Abych nepsal román, přeměřil jsem to a vychází mi že bude 17 cm mezi sádrošem a kouřovodem, tak snad vydrží.

Děkuji za odpověď i případné připomínky. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru