Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem síť - jaké je využití této domácí sítě?

Pokud jsme nechali dvě PC propojit datovým kabelem a síťovou kartou z důvodu připojení obou PC na Internet, jaké je další využití této domácí sítě. Mohu z výchozího PC ovládat druhý, popřípadě stahovat data z jednoho do druhého, pokud jsme on-line na netu nebo ¨nemusíme být připojeni vůbec. Jakým způsobem se to provádí ? Nemá někdo nějaké materiály k této problematice ? Díky za rady. Jirka
Změna předmětu, původně: síť (LaKr) (Kráťa)

Předmět Autor Datum
mě pomohlo toto http://www.xmaestro.com/view.php?cisloclanku=200609 0003
lukinpark 12.08.2008 15:24
lukinpark
pokud jste si nechali udělat takzvané sdílené připojení k internetu místo normálního zapojení přes r… poslední
lední brtník 12.08.2008 17:32
lední brtník

pokud jste si nechali udělat takzvané sdílené připojení k internetu místo normálního zapojení přes router, dobře vám tak.
ale jistě, pokud se laik náhodou trefí, pravděpodobně si to nakliká i sám. ale obvyklejší případ je že pokud něco nefunguje, je v tomto případě v pytli.

materiál k problematice: http://pc.poradna.net/question/view/253311-sit-jak- dva-pocitace-pripojit-k-internetu
brtníkova síťka

"Mohu z výchozího PC ovládat druhý" - ano a ne. výchozí pc kupodivu neexistuje. ovládat se dá přes vzdálenou plochu (podminkou je tuším xp profi na ovládané straně) nebo přes různé free vnc. u normálních nastavení windows, které se doma prakticky nevyskytují, také záleží na nějakých přístupových právech.

"popřípadě stahovat data z jednoho do druhého..." - sdílení souborů je třeba povolit ve firewallu, nevím jak potom bude chráněný pc připojený přímo k netu, zda se na použitém firewallu dají jednoduše nastavit pravidla.

"...pokud jsme on-line na netu nebo nemusíme být připojeni vůbec" - tak tak, připojení k internetu (které je při zapnutých pc trvalé, ale zřejmě to má znamenat že není spuštěn prohlížeč se stránkou seznam.cz) nesouvisí se sdílením souborů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru