Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno takovej problém s bootem sem ještě neměl a nevím jak z něj

Na PC (SSD disk,je rozdělenej na 2 oddíly) mám 2 OS.Vše vždy šlo OK.Nějakej výpadek vždy byl ale EasyBCD to dal vždy do kupy.
Teď zapnu PC jen CD WinXP nebo Win7.Párktát se mi ukázalo NTLDR nenalezen.Spíš mi to ale háže hlášku něco o poškození systému.Přeinstaloval sem XP i 7 ale nic.Furt to samý.V AcronisckuDiskDirector sem převedl druhej oddíl (byla to logická jednotka) na primární.Taky ty OS.Vždy tam jeden nastaven jako neaktivní.Tam ale nejde dát oba dva jako aktivní.Pokud dám XP aktivní,7 je tím pádem neaktivní nebo obráceně.Může to být tím ? Stalo se mi po reinstalu WinXP

Předmět Autor Datum
Xp na SSD není dobrej nápad, ale kdo chce kam...tady si najdi v diskuzi 4. 7. 2010 08:12 návod.
jirka44 11.01.2012 18:50
jirka44
Tam ale nejde dát oba dva jako aktivní. aktivní se dává na ten oddíl, kde je bootloader - ten zajis…
lední brtník 11.01.2012 22:39
lední brtník
koukni do nápovědy k AcronisckuDiskDirector Práce s disky s velikostí sektorů 4 kB Od ledna 2011 se…
Andrejs111 12.01.2012 01:21
Andrejs111
Sem tam mi to házelo tu hlášku chybí soubor NTLDR.Sem ho zkopčil,soubor se vytvořil na druhým HDD-DA… poslední
habin 14.01.2012 13:18
habin

Tam ale nejde dát oba dva jako aktivní.

aktivní se dává na ten oddíl, kde je bootloader - ten zajistí výběr systému.
pro změnu bios vidí jen fyzické disky - logické disky s jejich souborovým systémem vůbec ne - bootování ze správného místa se vvybere právě tagem 'aktivní'.
proto by byly dva aktivní oddíly blbost.

koukni do nápovědy k AcronisckuDiskDirector

Práce s disky s velikostí sektorů 4 kB
Od ledna 2011 se mění standardní velikost sektou (jednotky ukládaných informací) na nově vyrobených discích z 512 bajtů na 4 kB (4096 bajtů).
Nejnovější operační systémy včetně Windows 7 a Windows Vista již podporují novou velikost sektorů. U systémů Windows XP je však třeba provést několik kroků navíc k zajištění přístupu ke svazkům na takových discích.
Při tvorbě svazků na disku s velikostí sektorů 4 kB, na které plánujete přistupovat z Windows XP, postupujte podle těchto pokynů:
 Pokud je kromě Windows XP nainstalován i systém Windows 7 nebo Windows Vista, vyberte rozvržení disku podle jednoho z těchto operačních systémů – viz téma Rozvržení disku

(Jestliže spouštíte aplikaci Acronis Disk Director v jednom z těchto operačních systémů, příslušné rozvržení disku je již ve výchozím nastavení zvoleno.)
 V opačné případě svazky vytvořte spuštěním aplikace Acronis Disk Director ze zaváděcího média – viz téma Práce se zaváděcím médiem (str. 54).
S takto vytvořenými svazky můžete provádět další operace (včetně změny velikosti) na jakémkoliv rozvržení disku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru