Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem telefon nebo PDA ?

Chci šáhnout po novém telefonu a nevím jestli je lepší klasický telefon, v mém případě Sony Ericsson w960i nebo PDAčko. Jde mi hlavně o to aby telefon měl wifi kartu a nebyla by k zahození ani GPS navigace.
Taky bych rád věděl nejdůležitější rozdíly mezi operačními systémy Symbian UIQ a Windows Mobile ,, děkuji všem za odpovědi a rady .. :-)

Předmět Autor Datum
Mohu doporučit HTC Touch Cruise
marekdrtic 14.06.2008 19:07
marekdrtic
s romkou Diamond V8 ani kaiser neni vubec spatnej :)
MKc 14.06.2008 20:11
MKc
Místo HTC Touch Cruise dnes už určitě brát raději jeho nástupce HTC Touch Diamond.
Ynd0r 14.06.2008 21:14
Ynd0r
Touch Diamond by byl skvely, pokud by vyrobce nedaval prednost vzhledu pred uzitnou hodnotou. S tou…
Jan Fiala 14.06.2008 21:28
Jan Fiala
Baterka je sice podstatně slabší, ale uvádějí, že dík optimalizacím vydrží až 4 hodiny hovoru. Já by…
Rce 14.06.2008 21:49
Rce
Má novější chipset - doufám, že to je důvodem menší baterie... uvidíme. Záměr s interní 4GB pamětí m…
Ynd0r 15.06.2008 09:41
Ynd0r
Po prvních dvou týdnech s Diamondem mám pro tebe odpovědi: - Výdrž, přestože má baterie malou kapaci… poslední
Ynd0r 28.06.2008 19:17
Ynd0r
Záleží na osobních preferencích každého člověka. U mě osobně to vyhrává na plné čáře komunikátor, te…
Marvin 14.06.2008 21:54
Marvin
Nejprve: opravdu záleží na úhlu pohledu a hlavně požadavcích. Třeba já vyžaduju 100% spolehlivost, v…
touchwood 14.06.2008 22:34
touchwood
Pokud telefon, co umí počítat, tak by se mi líbil již zmiňovaný Tom Cruise (HTC Touch Cruise). A pok…
Kráťa 15.06.2008 09:46
Kráťa
tak nakonec beru asi ten w960i , budu ho mit zvyhodneny u o2 za 6700 kč ..
CrashiD 16.06.2008 22:02
CrashiD

Touch Diamond by byl skvely, pokud by vyrobce nedaval prednost vzhledu pred uzitnou hodnotou. S tou baterkou (a naslednou podprumernou vydrzi) to fakt prehnali.

Jsa majitelem HTC Touch Cruise mam konecne PDA, ktere vydrzi az 3 dny bezneho provozu bez nabijeni. Diamond bych musel nabijet minimalne 1x denne.

A predpokladam, ze Diamond opet nevyuziva graficky procesor na chipsetu a resi to softwarove. A u vetsiho rozliseni se to zpomaleni projevi jeste vic.

Baterka je sice podstatně slabší, ale uvádějí, že dík optimalizacím vydrží až 4 hodiny hovoru. Já bych Daimonda bral, ale zase mi nesmírně vadí, že nemá díru na paměťové karty. Opravdu vypadá jen na efekt, viz pičičundičky s automatickým přepínáním displeje čidlem na landscape při otočení v luftu, to mě bere nejmíň. Takže váhám, jestli se přeci jen rozhodnu pro HTC Touch Cruise.

Má novější chipset - doufám, že to je důvodem menší baterie... uvidíme.
Záměr s interní 4GB pamětí místo slotu na microSDHC jsem taky nepochopil, ale co se dá dělat. Teď už dva měsíce cvičně žiju s pouhou 2GB ne-SDHC kartou a dá se to: mapy i vše potřebné se vejde, jenom prostě s sebou nemůžu tahat celé epizody Star Treku v plném rozlišení.
Ale rozdíl v použitelnosti displeje VGAxQVGA je drastický; měl jsem několik měsíců Kaisera, tak vím, o čem mluvím: QVGA už nikdy.

Po prvních dvou týdnech s Diamondem mám pro tebe odpovědi:
- Výdrž, přestože má baterie malou kapacitu, je v pohodě - Diamond vydrží zhruba stejně jako třeba Kaiser. Tři dny mi sice nevydrží, ale jsem nonstop napojen na 3G a online přes HSDPA. V nabídce příslušenství pro Diamonda jsou i baterie s 2x a 3x větší kapacitou.
- Přehrávání filmů je konečně dokonalé - Divxy/Xvidy v plném rozlišení a s vysokým datovým tokem jdou bez úprav přehrávat na VGA displeji - bez jediného přeskočeného frejmu.

Záleží na osobních preferencích každého člověka. U mě osobně to vyhrává na plné čáře komunikátor, tedy PDA s telefonem. :-)
Ve svém současném přístroji mám to co popisuješ, tedy jak wifi, tak GPS. Navíc VGA displej je uplně jiná liga než dříve standardnější QVGA. S Windows Mobile jsem také docela spokojen.
Takže za mě je odpověď na tvoji otázku jednoznačně komunikátor.

Nejprve: opravdu záleží na úhlu pohledu a hlavně požadavcích. Třeba já vyžaduju 100% spolehlivost, výdrž baterky alespoň 3 dny perné práce, kvalitní klávesnice (jak "klasická" telefonní, tak alfanumerická) a možnost ovládat zařízení za jakýchkoli podmínek jednou rukou, naopak nechci žádné vylomeniny s touchscreenem apod. Tudíž mi z toho vychází jediný pravý komunikátor (Nokia_Communicator). ;-)

Nicméně každý má jiné požadavky, každý má jiný žebříček priorit. Je otázkou, co od "chytrého" telefonu očekáváš, zda počítač který umí tak trochu telefonovat (WinMobile), nebo telefon, který zvládá i některé počítačové úkoly (Symbian). Věř mi, že nikdo zatím nevyrábí perfektní zařízení a je to poznat i na sporech uživatelů symbian vs. WinMobile.

Jinak SymbianUIQ je dnes už prakticky jen okrajová záležitost (navzdory některým kvalitám), pokud symbian, pak jediný relevantní systém je ten Nokiácký, tj. aktuálně Series60 3rd (i když mně osobně je velmi smutno po Series80)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru