Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem topení sálavými panely

Dobrý den, potřeboval bych poradit s vytápěním Rodinného domu. Koupil jsem dům,kde bylo řešený topení plynovými přímotopy (vafky). A, já hledám jiné řešení vytápění. Plynový kotel se mně domu nehodí, nemám na něj nikde vhodný prostory, tak jsem nejdříve uvažoval, o teplovodním výměníku na stávající krbová kamna. Těma vytopím polovinu baráku, ale tuhle variantu topení mě zas nedoporučil kominík při následné kontrole a čištění komína. A to z důvodů zvýšeného dehtování komína a následně i krbových kamen, tak jsem na internetu našel myslím si možnou náhradu, a to SÁLAVÉ PANELY (infra panely). Má někdo prosím zkušenosti s tímto druhem vytápění? Nebo mi můžete prosím poradit, jestli má vůbec cenu o takovém druhu topení uvažovat. Děkuji za případné reakce.

Předmět Autor Datum
Neznám možnosti vašeho baraku, ale pravděpodobně bych doporučil ten plynový kotel.Při dnešních param…
Martas 111 14.02.2011 22:59
Martas 111
Plynový kotel se mně domu nehodí, nemám na něj nikde vhodný prostory Proč ne? Kotel může být klidně…
Prasak 15.02.2011 00:07
Prasak
Ono nejde ani tak o samotny kotel. Musi se k nemu svest hromada trubek od topeni, dotahnout plyn, od…
zoul 15.02.2011 07:51
zoul
To už si musí vybrat sám, já jen konstatuji, že samotnej kotel může být malinkatej, já sám ho mám v…
Prasak 15.02.2011 22:16
Prasak
Dobry den,no ono to není o tom, jestli se mi chce,ale o tom že v koupelně je opravdu málo místa, a j…
pecang 16.02.2011 20:48
pecang
Salavej panel je v domacnosti vhodnej na jediny misto - na hajzlik. Jinak je to jako topeni dost nep…
bahno 15.02.2011 08:15
bahno
V dnešní době už zase lze vyvést turbo přes zeď za dodržení určitých podmínek. poslední
Martas 111 16.02.2011 21:15
Martas 111

Neznám možnosti vašeho baraku, ale pravděpodobně bych doporučil ten plynový kotel.Při dnešních parametrech těchto kotlů by se určitě našlo řešení kam kotel umístit.Další možností by bylo ta vámi navrhovaná varianta krbové vložky s případnou úpravou komína.Ty sálavé panely vůbec nedoporučuji, z praxe vím že vydávají jen lokální teplo.Jsou použitelné tak trochu v průmyslových prostředích kde ohřejou určíté pracoviště ale do domácnosti vůbec.Hodně taky záleží na stavu vašeho baráku- jaké úpravy se tam budou dělat-podlahy-elektrika a podle toho zvážit i jiné alternativy.Pokuste se víc rozepsat.

To už si musí vybrat sám, já jen konstatuji, že samotnej kotel může být malinkatej, já sám ho mám v koupelně na zdi, hned vedle komína (turbokotel, průtokový na TUV). Pod ním je pračka, kotel sám o sobě zabírá minimum místa. Takže výmluva na prostor je poněkud lichá, spíš jde o to, jestli se mu chce dělat ty trubky a jestli na to má patřičnej komín. A nejsem si jist, jestli je nutný mít klasickej komín, jestli to dokonce nestačí vyvést skrz zeď, ale to opravdu nevím, zda to normy povolují a za jakých podmínek.

Dobry den,no ono to není o tom, jestli se mi chce,ale o tom že v koupelně je opravdu málo místa, a jediný přístup do komína je právě z té koupelny. Navíc mám 2 roky vyvložkovaný komín za nemalé peníze, a plynový kotel na stávající vložku nelze připojit, já uvažoval o turbo kotly ale dle mích informací nelze podle nové vyhlášky vyvést turbo kotel skrz zeď. Proto jsem uvažoval o instalaci právě zmíněných infra-topných panelů (sálavých panelů)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru