Avatar uživatele
anonym

trvale bydliste a prechodne

Moc dekuji za rychlou odpoved.Jeste by me zajimalo, zda je mozne mit teda trvale bydliste v jednom meste a v jinem meste platit s manzelem na pul uver domku,tak aby byl domek napsan na nas oba a uver na oba.Meli bychom predmanzelskou smlouvu-kazdy svuj podil.Dekuji moc.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5249 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
standa

Trvalé bydliště = adresa, která je zapsána v OP. Aby vám úřad zapsal do OP požadovanou adresu, musíte k této adrese prokázat ´právní´ zájem, tj. buď předložíte smlouvu o vašem vlastnictví (spoluvlastnictví) bytu či domu na požadované adrese, nebo nájemní smlouvu *) k bytu na požadované adrese.

Místo (adresa), kde skutečně bydlíte však nemusí mít s adresou trvalého pobytu (tj. adresou, kterou máte v OP) vůbec nic společného.

Rovněž s adresou trvalého pobytu, uvedenou v OP, nemá nic společného problematika ´úvěrových smluv´ na nemovitosti, které se nacházejí na odlišných adresách.

*) případ nájemní smlouvy jsem použil jen jako obecný příklad, ten se netýká vaší situace, protože vy jako vlastník bytu můžete fakticky bydlet v jiném bytě, ale ´nájemník´ fakticky ne a bydlí tedy na adrese, kterou má v OP

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek