Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno uTorrent 1.6 - POMOC - ze zelené ikonky najednou vykřičník:-(

Až donedávna jsem přes uTorrent stahoval bez problémů. Dnes se mi místo obvyklé zelené ikonky objevil oranžový vykřičník a teď nemůžu téměř vůbec stahovat (rychlost jen cca 8kB/s).

Při ověření, je-li port správně forwardován, mi uTorrent píše, že port se nejeví jako otevřený. To opravdu nechápu - ještě před několika dny se jevil jako otevřený!

Mám ADSL připojení Volný 3Mbit/s s Wireless ADSL routerem D-Link DSL-G684T. Router má veřejnou IP adresu, za ním jsou dva počítače, z nichž každý má soukromou, typu 10.0.0... Na routeru mám ve Virtual Serveru port uTorrentu forwardovaný už dlouho, ve Firewallu Windows XP mám uTorrent povolen, dokonce i ten port. Vše do této doby fungovalo, nikdy jsem neměl problémy se stahováním a v poslední době jsem rovněž neměnil žádné nastavení. Návod na port forwarding, který se váže k mému routeru, jsem už několikrát procházel na www.portforward.com, i help.

Podle mě mám vše nastaveno správně. Router má funkci UPnP, kterou mám povolenou jak v routeru, tak v uTorrentu.

Tohle mi hlava nebere, jak je možné, že najednou z ničeho nic se port tváří jako zavřený? Samozřejmě jsem zkoušel i jiný porty, ale tu zelenou ikonu tam pořád nemůžu dostat... :-(
Dokázal by někdo poradit? Předem moc děkuji!

Předmět Autor Datum
Opticky postupuješ dobře,ale: Router zmagořil-vymazat forwardy restartovat hodit zpět. UPnP zmagořil…
kmochna 03.01.2008 00:51
kmochna
U routeru jsem forwardy vymazal a pak nastavil znovu, UPnP jsem zakázal, síťovým nastavením jsem se…
alptacnik 03.01.2008 01:26
alptacnik
Zkus -popřípadě vyhledej BitSpirit -ten starej křáp je fakt schopnej.
kmochna 03.01.2008 01:33
kmochna
Tak už mi to frčí!!! Nakonec pomohla úplně banální věc - jen jsem zaktualizoval na nejnovější verzi…
alptacnik 03.01.2008 02:51
alptacnik
Není zač.;-)
kmochna 03.01.2008 05:44
kmochna
čus, mam ten samej problem...vubec nerozumim tomu co tady rikate ale kazdopadne jsem to aktualizoval… poslední
markusas 06.08.2013 19:43
markusas
www.zive.cz
Bebop 03.01.2008 01:54
Bebop

Opticky postupuješ dobře,ale:
Router zmagořil-vymazat forwardy restartovat hodit zpět.
UPnP zmagořilo-zakázat(router,win odhlásí sám)a nastavit standardně ručně(forward).
Win zmagořil - odebrat síťové nastavení(pak zrestartovat a vyplnit vše znovu).
Volný zmagořil-a mají tam buď chybu nebo aplikují FUP(nepřepísknuls to náhodou se stahováním?)
Vyzkoušet jiný torrent stahovač.

U routeru jsem forwardy vymazal a pak nastavil znovu, UPnP jsem zakázal, síťovým nastavením jsem se podrobně prohrabal a žádné anomálie ani změny nevykazuje, za Volného bych ruku do ohně nedal, ale FUP neaplikují (mám 24 GB dat. limit na měsíc a když to přešvihnu se stahováním, tak mi "jen" naúčtují poplatek za nadlimitní data, ale připojení neomezují). Teď se tedy už jen nabízí jiný torrent stahovač - zkusím BitCommet...

Tak už mi to frčí!!! Nakonec pomohla úplně banální věc - jen jsem zaktualizoval na nejnovější verzi uTorrentu 1.7.5. a kromě povolení kódování přenosu jsem už nic jiného nenastavoval. Po spuštění programu a načtení torrentu proběhlo ověřování připojení jako obvykle a hle - zelená fajfka a stahování! :-) Hlavně, že to šlape! Díky za pomoc!

čus, mam ten samej problem...vubec nerozumim tomu co tady rikate ale kazdopadne jsem to aktualizoval, a zkusil jinej torrent, vsechny firewally vypnuty...jo a taky mi nejdou hrat online hry jako call of duty evidentne ze stejneho duvodu...RADY PLS!!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru