Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ukončení sádrokartonu

Dobrý večer,nechala jsem si udělat na zdi SDK.Lepili a šroubovali.Ukončovací lišty zůstaly 3mm od hrany SDK a jsou celé lesklé ničím nezamáznuté a rohové lišty zase na rozích prosvítají leskem.Prý se vše zamaluje.Jak se má zamalovat ukončovací lišta která pruží a zřejmě je špatně doražená na hranu.A ještě dotaz,zda se má finálka na SDK dát jenom přes spoje.Dali pásku tu něčím přilepili a jenom tam dali finálku jinam ne.Má to tak být,nebo se finálka nanáší na celou plochu SDK.Děkuji za info.Chci to vědět dřív,než to převezmu.Díky moc.Dadla

Předmět Autor Datum
Asi by to chtělo foto.
L-Core 20.11.2011 19:19
L-Core
nejprve se pouziva Uniflot a finalka se dava jen pres spoje a srouby... Ale jaky je problem s listam…
Jaffata 20.11.2011 19:50
Jaffata
jestli nekde vylezaji alu rohy tak to nedela dobrotu A můžeš poradit jak to udělat, aby AL roh neby…
petr_s 20.11.2011 22:44
petr_s
cely roh se presadruje uniflotem do ztracena, prebrousi, pretahne finalkou, prebrousi a je to.. ale…
Jaffata 20.11.2011 23:17
Jaffata
Samozřejmě, tím se schová "nosná" část lišty. Ale zaoblená vystupující hrana AL rohu zůstane viditel…
petr_s 20.11.2011 23:25
petr_s
jasne, ta hrana zustane viditelna vzdycky. S tim pak s premalovanim problem neni, ten nastava kdyz s…
Jaffata 21.11.2011 08:30
Jaffata
Jaffata - tak to jsme si akorát nerozuměli.
petr_s 21.11.2011 18:30
petr_s
Abych to lépe vysvětlila.Přímým pohledem.Vpravo je zeď vlevo dveře.Jeli z prava od rohu ke dveřím.Ve…
dadla 21.11.2011 05:40
dadla
Stále se s tím vkládáním fotek peru To bude tim, ze jste neregistrovana - neregistrovanym nejde vkl…
bahno 21.11.2011 09:09
bahno
Pravděpodobně myslíte narážecí ( nasunutou ) ukončovací lištu. Ať ji sundají, dovnitř vtlačí akryl a…
radek2 21.11.2011 13:25
radek2
Díky,je to tak jak jste napsal.Teď se mě ještě jedná o to,že ta lišta je stříbrná a zda jí mají tedy…
dadla 21.11.2011 14:57
dadla
Bohužel do Prahy to mám hodně daleko. Přece jen by to chtělo fotku, nevím přesně co je to za lištu,…
radek2 21.11.2011 15:45
radek2
Dobrý den,díky za rady a vaši trpělivost.Ještě mě napadlo,kdyby tu lištu sundali úplně a zakončili t…
dadla 21.11.2011 16:20
dadla
Pak jedině AL hrana, dělá se i s jednou stranou 12 mm, anebo klasickou podélně zkrátit. Můžete už ma…
radek2 21.11.2011 16:45
radek2
Dodejte fotku. Jinak finálku dali správně, tmelili standartně na Q2, Q3 - což je celoplošné jemné př…
radek2 20.11.2011 21:52
radek2
Dadla, všimla jste si, že i zde chtějí foto? Je třeba napsat jaká lišta..asi myslíte ukončovací pro…
milan.cukrar 21.11.2011 20:23
milan.cukrar
Ano,je to ukončovací profil z alu jako jsou rohy lesklý.S tím fotem se peru a nemohu ho sem dostat.M… poslední
dadla 22.11.2011 06:46
dadla

nejprve se pouziva Uniflot a finalka se dava jen pres spoje a srouby... Ale jaky je problem s listama nedokazu z popisu pochopit, ale jestli nekde vylezaji alu rohy tak to nedela dobrotu, kdyz se to jen premaluje tak to bude videt..kazdopadne ta fotka by byla dobra.

jasne, ta hrana zustane viditelna vzdycky. S tim pak s premalovanim problem neni, ten nastava kdyz se to probrousi az na hlinik v te "nosne" casti a prostupuje pak ten derovany plech.. videl jsem po sadrokartonarich i tohle a zamalovat se to neda.. stejne tak vylezajici srouby a podobne..

Abych to lépe vysvětlila.Přímým pohledem.Vpravo je zeď vlevo dveře.Jeli z prava od rohu ke dveřím.Vedle kovového futra ukončili SDK vrazili tam elko asi 1cm pod sádroš a druha strana elka taky asi 1 cm kryje řez sádroše.Zřejmě to tam zastrčili málo a nedali tam žádný /tmel,sádru/ a tudíž to od té hrany odskakuje asi 3mm a tím to směrem k hraně SDK pruží.Lišta je stříbrná jako jasou rohy lesklá.A vedle už začíná futro.Podle mě to měli ukončit jinak,nebo to přejet něčím/vlepit to tam/přetáhnout/něčím/vybrousit a vzít finálkou a přebrousit.Pokud to tak ovšem jde.Stále se s tím vkládáním fotek peru.A mimo jiné jsem večer zjistila,že nad dveřma kde je taky SDK a již zmíňovana lišta,která teda sedí dobře je ten sádroš moc nízko nad futrem a nejdou nasadit dveře.Tak to mám radost.Dnes to s něma budu řešit.Ono je totiž nenapadlo si tam ty dveře zkusit nasadit zda to půjde.Budou to muset zkrátit.Už nechci SDK ani vidět/pokud pominu ten binec z broušení/.

Stále se s tím vkládáním fotek peru

To bude tim, ze jste neregistrovana - neregistrovanym nejde vkladat fotky. Zaregistrujte se - je to zdarma:-).

Jinak vas popis spravnyho ukonceni se vicemene kryje s tim jak by se to opravdu melo udelat, popis toho jak to udelali oni je bud a) dost zmatenej b) udelali nejakou strasnou prasarnu. Nedovedu si nejak predstavit "elko 1 cm pod sadros". SDK je v pohode, jenom se to musi umet.

Pravděpodobně myslíte narážecí ( nasunutou ) ukončovací lištu. Ať ji sundají, dovnitř vtlačí akryl a přilepí zpět, popř předtím zbrousit desku, není li rovná. Jinak bohužel dneska to zkouší dělat každý, kdo to někde viděl. Podhledy ještě nějak udělají, ale u půdních vestaveb je dost průs...

Díky,je to tak jak jste napsal.Teď se mě ještě jedná o to,že ta lišta je stříbrná a zda jí mají tedy přilepit a na povrchu něčím přetmelit a po zaschnutí přebrousit,což já pak přemaluju.Nevím jak by na tom lesklém držela malířská barva.Pokud by jste byl z Prahy jako já asi by to nebyl problém pokud by to zase zkonili.

Dobrý den,díky za rady a vaši trpělivost.Ještě mě napadlo,kdyby tu lištu sundali úplně a zakončili to nějakým tmelem pokud by to tak bylo možné.Mám ještě jednu prosbu o radu.SDK jsem řádně ometla,ale stále je na něm prach.Je na to nějaký fígl,nebo když už je to ometené tak lze už na malovat.Mám obavy,že bych mohla ometat donekonečna.

Pak jedině AL hrana, dělá se i s jednou stranou 12 mm, anebo klasickou podélně zkrátit. Můžete už malovat, nejprve dát penetraci, na některých barvách je psáno, že je lze dát místo penetrace - hodně naředit, jen takové mlíko.. Můžete penetrovat štětkou, ale některé měkké finišky se stírají, pak musíte válečkem, patom dvě vrstvy válečkem. Pokud chcete mít dobře vymalováno, tak mně stačí 15 kilový kýbl na 45 m2.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru