Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem univerzální zdroj 12V pro PC techniku

Zdravím!
Nakupilo se mě hodně zařízení na 12V, které jsou fyzicky pohromadě (Router, VOIP brána, Přenosný telefon atd.). Postupně mi už odešly 2ks 12V adaptery a navíc mám plné zásuvky 12V adapterů. Napadlo mě použít pro napájení všech 12V zařízení něco podobného http://www.hadex.cz/g584-zdroj-12v100w-spinany-hs- 10012/ . Můžu to bez obav použít? Nevím jestli vyhovuje po stránce stabilizace (Ripple & Noise) Našel jsem k tomu, že je to 100mVp-p. Tomuto parametru moc nerozumím. Vyhovuje to (je to dobře stabilizované, nebo je to spíše na napájení LED řetězů)?

děkuji

Předmět Autor Datum
Vp-p znamena Volt peak-peak, t.j. rozdiel napatia medzi spickami zvlnenia. T.j. ak by bol presne sta…
MM.. 28.12.2012 03:09
MM..
... lepsie je ak si kupis normalny plastovy 12V zdroj do zastrcky, urceny pre koncoveho pouzivatela,…
MM.. 28.12.2012 03:18
MM..
Díky za názory! Zdroj by byl samozřejmě nepřístupný. Jen mi šlo opravdu o to, že mám 5 adapteru na 1… poslední
lupkovic 28.12.2012 09:14
lupkovic

Vp-p znamena Volt peak-peak, t.j. rozdiel napatia medzi spickami zvlnenia. T.j. ak by bol presne stabilizovany na napr. 12,00V tak vlni sa napatie maximalne v rozmezi 11,95V - 12,05V to je rozdiel 100mV.
Neviem co nazyvas PC technikou ale vseobecne tym zariadeniam ktore si menoval je to sumafuk co dostanu na vstupe, hlavne nech to je elektrika a ma nejake napatie plusminus autobus :D

Dufam ze ti je ale jasne ze ten zdroj ktory si si vybral tak jak je sa nesmie len tak polozit na stol ptz je tam faza len tak pristupna a prveho co sa toho doktne to zabije, je to urcene na montaz do nejakej bedne vacsieho zariadenia (prislusne vetranej aleboderavej, a ak je kovova tak prislusne chranenej zemniacim vodicom), typicky sa take zdroje davaju do priemyselnych alebo medicinskych zariadeni kde su uzavrete v krabici vacsieho stroja, a kde napajaju nejaky priemyselny PC (co je defakto normalny PC ale ktoremu staci len 12V). Ak ten vstup nejak zaizolujes a ak kostru pripojis aj na ochranny vodic tak ok ale neni to podla noriem a az to niekoho zabije tak si v ... (base :)

Díky za názory!
Zdroj by byl samozřejmě nepřístupný. Jen mi šlo opravdu o to, že mám 5 adapteru na 12V v zásuvkách, z toho jsem již dva měnil Byly to vesměs lehoučké a jednoduchá zdroje made in China (i když proti výrobkům z Číny nějakou averzi nemám). Pár lidí mě jen upozorňovalo, že zdroj pro takovou elektroniku musí splňovat vysoké parametry (hlavně co se té stability a filtrace týče). Takže děkuji, asi to vyzkouším!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru