Avatar uživatele
lukas.zmizik

už jste se někdy byli podívat na kuchaře do kuchyně v restauraci, kde jste si objednali jídlo?

V rádiu sem v nějakém pořadu o české kuchyni slyšel „…a rada na závěr, nestyďte se požádat personál, aby vám dovolil nahlédnout do kuchyně“

Moje včerejší meníčko: fazolová polévka, vepřová krkovice, knedlík, zelí, okurkový salát.

Nejen že sem omylem ze zásuvky odpojil lampičku dvěma želvám, co si číšník pěstoval vedle v akvárku, abych si mohl zapnout notebook, ale přišlo mě to celkem trapné a hloupé ptát se, zdali by mne nepustili na obhlídku do kuchyně.

Otázka zní, zda mám na to skutečně právo?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? iceT před 3709 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

V restauraci s kuchyní jsem pracovala,takže obhlídku kuchyně mám z první ruky a řeknu ti,kolikrát jsem se styděla,když jsem jídlo nosila na stůl.
Jednou si parta dělníků cosi objednala,byli spokojení,a když si to samé jídlo objednal druhý den jeden z té party,tak se mu nějak nezdála gramáž i vzhled,protože vařil jiný kuchař,tak chtěl mermomocí do kuchyně.Zrovna v kuchyni vypomáhal šéf,a ten se se zákazníkem nijak nepáral,hodil jídlo na váhu,rukou shrnul zpátky na talíř a stylem žer nebo nebo nežer ho vypakoval.
Se stydím ještě dnes,když si na to vzpomenu.Ale není každá restaurace jako tahle.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Právo požádat máš, záleží ovšem na majiteli, jestli ti to dovolí. Do kuchyně by neměl přijít nikdo bez zdravotního průkazu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Už jsem si takhle pár kuchařů obhlédnout byl – ne proto, že bych jim nevěřil, ale kouknout se na to, jak fungují.
A – ne, že by mne pustili přímo ´ke sporáku´, jen nahlédnout – přes podávací okénko nebo ´mezi dveře´ – bez problému, číšník se vždycky šel zeptat a pak si ´pro mne´ přišel kuchař.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Elekrikář

Jako údržbář jsem se dostal do mnoha restauračních kuchyní. V některých po shlédnutí stavu kuchyně mi u nich přestalo chutnat. Záleží na tom jak je šéf či majitel odborník Dnes se na to vrhlo spousta lidí kteří k svému podnikání nemají žádný vztah.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření