Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Acronis True Image Home 10 - kópia disku

Potrebujem skopírovať jednotku C prvého disku na jednotku C druhého disku. Disky a ani jednotky C na diskoch nemajú rovnakú veľkosť.

Ak vytvorím zálohu jednotky C prvého disku, môžem to obnoviť na jednotku C druhého disku? Dáta na celom druhom disku sú nepodstatné, kľudne môžu byť zmazané. Podstatné je, aby jednotka C na druhom disku vedela nabootovať a všetky programy vo Windows fungovali.

Předmět Autor Datum
Ano. Stahni si take manual, tam to mas dopodrobna dokumenty
Alfonz.SPO 15.03.2011 16:49
Alfonz.SPO
Aby sme si rozumeli, zálohy obnovujem často, len mi ide o to, že či pri obnove zálohy na druhý disk…
msx. 15.03.2011 16:54
msx.
K přepočítání dojde, o to nemusíš mít obavy. Pokud ale kopíruješ operační systém typu NT (Windows 20… poslední
Pytlík 15.03.2011 17:04
Pytlík
Dobre, pozerám návod a síce tam nie je odpoveď na moju otázku jednoznačná, ale zrejme to bude bezpro…
msx. 15.03.2011 16:58
msx.

Aby sme si rozumeli, zálohy obnovujem často, len mi ide o to, že či pri obnove zálohy na druhý disk bude prepočítaná FAT tabuľka rozdelenia súborov a teda ten druhý disk bude fungovať bez problémov. Napríklad, ak urobím zálohu z disku s kapacitou 20 GB a obnovím ju na disk 30 GB, aby sa ten disk nejavil ako 20 GB a naopak, ak obnovím zálohu na disk 15 GB, aby sa nejavil ako 20 GB (rozumej, že odzálohované dáta mali spolu menej ako 15 GB, inak by sa nevošli).

K přepočítání dojde, o to nemusíš mít obavy. Pokud ale kopíruješ operační systém typu NT (Windows 2000 a vyšší, nevím jak u Win7), tak hrozí jiná věc: Pokud má cílový disk v kopírovaném systému přiděleno písmeno, tak mu toto přidělení zůstane i v té kopii (přesto, že je disk zcela přepsán) a tak systém nenaběhne. Když už bylo písmeno přiděleno, tak je nutno disk odpojit a přidělit toto písmeno něčemu jinému (CDROM, flash...).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru