Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem videokamera Panasonic - jak propojit s PC, bez softwaru od vyrobce

Rad bych propojil svoji Digital Video Camera NV-GS80EP s PC, ale nesotal jsem od vyrobce zadny CD se softem nebo ovldacem. Prosel jsem internet tri hodky + ofiko stranky Panasonicu (ceske verze) a pro tento typ kamery neni k dispozici zadny software ani ovladac ke stazeni.

Pro nemohznost vlozit primy link si dovolim zde citovat dlouhy text, co rikaji ofiko stranky - FAQ:

Jak propojím svou digitální videokameru s počítačem?

a) Pomocí výstupu PC Interface – výstup PC Interface je specialitou digitálních a některých analogových videokamer Panasonic. Tento výstup slouží ke stahování statických (fotografií) snímků z videokamery i do nepříliš výkonných počítačů. Pro propojení je využíván běžný sériový port (RS232). Tento způsob stahování údajů z videokamery neumožňuje digitalizovat pohyblivý záznam. b) Pomocí výstupu i.Línk – výstup i.Link (FireWire, IEEE1394) slouží ke stahování obrazu i zvuku z videokamery do počítače nebo do jiných přístrojů vybavených tímto portem (digitální videa, DVD-RAM rekordéry, …). Tento výstup již vyžaduje určitý hardwarový výkon počítače (viz. softwarové sady VW-DTM4x) Softwarové sady VW-DTM40/41 Softwarové sady Panasonic DTM slouží ke zpracovávání videa a zvuku z digitálních videokamer v počítači. Software Panasonic DV Motion Studio 4.7 je nelineární digitální střižna určená pro používání v domácnosti. Tj: Cílem při vývoji tohoto software bylo, aby bylo možno dosáhnout profesionálních výsledků při zpracování obrazu ovšem bez profesionálních zkušeností uživatele. Tedy jednoduchým přetahováním záznamu za pomocí myši z jednoho okna do druhého. Panasonic DV Motion Studio 3.0 dokáže stahovat obraz a zvuk z digitální videokamery (výstup i.Link), který si uživatel může libovolně upravovat. Nelineární střih – možnost zcela libovolně upravovat záznam. Tj. Libovolná scéna o libovolné délce lze vložit na libovolné místo v libovolném množství. Titulkovač – vestavěný titulkovací generátor s velkým množstvím fontů. Uživatel si také může vlastní písmo vytvořit. Podle požadavků uživatele mohou být titulky dvojrozměrné nebo trojrozměrné a mohou se libovolně rychle v libovolném směru pohybovat po celé ploše obrazu Animace – do upravovaného záznamu lze přidat některou z mnoha 3D animací, které se opět mohou různě rychle a v různých směrech pohybovat. Efekt – Panasonic DV Motion Studio 3.0 dovoluje také uživateli záznam upravit různými efekty: 11 obrazových efektů

:?::?::?: jestli to dobre chapu, tak mam zakoupit ten jejich soft (cena 3000) abych se dostal ke svemu videu v PC?

Narazil jsem pri googlovani na touto diskusi:
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P19F0DEDD51C75 2FEC1256DE50074B058.html?ansid=92

Tam je:

Předmět Autor Datum
A máš nějaký ten kabel? Pokud USB, nehlásí se to jako další disk, jako třeba foťáky (nevím - nemám -…
Kráťa 20.08.2008 01:28
Kráťa
jj kabel se jmennuje belkin usb 2.0 5-pin mini-B cable (ps: datart natahl cenu na 350, ale na netu…
programator 20.08.2008 01:30
programator
Jen takové úvahy: - když to připojíš a chová se to jako třeba ta webka, tak nějaký softík na nahrává…
Kráťa 20.08.2008 02:19
Kráťa
diky za tip Kráťo, vecer - po praci se na to podivam ;-)
programator 20.08.2008 10:37
programator
špatně. Potřebuješ firewire kabel (nejspíše 6 na 4 piny - tj. velký na malý konektor)a v PC firewir…
touchwood 20.08.2008 12:48
touchwood
Ahoj, určitě jsi při koupi videokamery dostal i CD se softwarem. Jsou na něm ovladače a stříhací stu…
programator 20.08.2008 01:29
programator
Z miniDV kamery se to do počítače nestahuje přes USB kabel ale přes FireWire kabel.Programy pro stah…
strejdabob 20.08.2008 11:14
strejdabob
hmm takze predrazeny kabel belkin usb 2.0 5-pin mini-B cable je mi k nicemu? Prodavac v Datartu ho j…
programator 20.08.2008 11:17
programator
Z toho si nic nedělej,každý jsme nějak začínali.Dobrej skutek už si udělal tím,žes koupil kameru na…
strejdabob 20.08.2008 11:33
strejdabob
pokud chceš pracovat s videem, měl bys vědět, jak to funguje. Nějaké idiotské USB je úplně k ničemu…
touchwood 20.08.2008 12:52
touchwood
dv.php
L-Core 20.08.2008 11:17
L-Core
Právě mě napadlo, jestli máš v počitači FireWire vstup. Nemáš li jej, kup si kartu a u ní bývá i pro…
Henessy 20.08.2008 23:16
Henessy
diky vsem chlapi, je to pro me velka neznama :) sem rad ze se mi tu skorem vzdy dostane odpovedi ;-)… poslední
programator 21.08.2008 00:28
programator

jj kabel se jmennuje

belkin usb 2.0 5-pin mini-B cable (ps: datart natahl cenu na 350, ale na netu jsem nasel cenu 99Kc- bohuzel jsem kabel nekupoval ja... :( )

a po pripojeni kamery se zobrazi jako klasicka webka (musim zvolit v menu kamery) a mohu jen ukladat fota..

kabel od vyrobce tedy zadny...nutnost dokoupit

Jen takové úvahy:
- když to připojíš a chová se to jako třeba ta webka, tak nějaký softík na nahrávání z webky (když se ta miniDV kazeta neukazuje jako další disk - ve webkách nejsou), nebo na grabování videa, jako se grabují písničky z CD. Co něco takového? open-video-capture
Já myslím, že by se našlo i free, počkej až tu budou lidičky co s tím dělají.

edit://ubíral bych se tedy cestou nějakého software na vytažení videa z digi kamery a na ten jejich soft za několik litrů (přímo kanystr), bych se vybodnul.

špatně.

Potřebuješ firewire kabel (nejspíše 6 na 4 piny - tj. velký na malý konektor)a v PC firewire řadič (lepší PC a notebooky mají integrováno na desce). Pak kamera bude fungovat bez jakýchkoli ovladačů a bude možno stahovat video libovolným SW na zpracování videa (zdarma existuje např. Microsoft Windows MovieMaker, XP jej mají jako součást systému. Samozřejmě si můžeš koupit Pinnacle, Ulead Videostudio, Sony Vegas, Cyberlink Powerproducer a mnoho jiných komerčních SW.

Ahoj, určitě jsi při koupi videokamery dostal i CD se softwarem. Jsou na něm ovladače a stříhací studio (MotionDV STUDIO Le for DV). Nainstaluj jej. Zapni si program, který jsi nainstaloval pomocí CD a vlevo po otevření programu klikni na "Input" -) "DV device input". Zapoj kameru k síťovému adapteru, ale ještě ji NEZAPÍNEJ!!! Potom dej kameru na režim přehrávání, propoj PC a kameru pomocí dodaného USB. Po propojení zapni kameru a pak ji ovládej pomocí myši ve tvém programu MotionDV... . Dále pokračuj dle nabídky programu, je ale v češtině. Snad jsem ti pomohl, pokud ne, tak dej vědět. Ahoj Martin

mam problem ze jsem prace to cd nedostal jak tam pise nekdo dal... Ale nasel jsem link pres google na ten MotionDV STUDIO Le for DV (http://panasonic.jp/support/global/cs/soft/download /motionDV60E_LE_1.html) a po slouceni zacal instalovat, jenze to pise error v instalaci, ze je soubor poskozen :

[t31984_jpg.JPG]

Nekdo na CzechComputer jeste zminuje jeste Ulead Video 11 - ten sem nasel a nainstaloval, ale jestli to dobre chapu je jen na strih a vydolovat data z kamery mi nepomuze. Otazka zni, dokazete mi nekdo poradit jakym smerem se ubirat? Koukal jse na podporu na Panasonic strankach a zda se ze tam primo neco takovyho nemaj - jen postou... Mozna ze kecam blbost/prehlizim nakou drobnost- je prece jen 1:27 kdyz todle pisu. Za nakopnuti budu vdecen. Diky ! :-)

Z miniDV kamery se to do počítače nestahuje přes USB kabel ale přes FireWire kabel.Programy pro stahování jsi sám vypsal výše.Navíc můžeš použít Premiere,Vegas,winDV a jiné.Ale v počítači to musíš dál zpracovat.Sestříhat,zkomrimovat do mpegu a popřípadě vypálit na DVD.Z tvého dotazu je jasné,že vůbec nevíš o co jde.V diskusi to nikdo vysvětlovat nebude,protože je to dost obsáhlé.Proto je zapotřebí zakoupit nějakou příručku o zpracování DVvidea,kterých je na trhu dostatek.Bez toho je ti pak DV kamera k ničemu.

pokud chceš pracovat s videem, měl bys vědět, jak to funguje. Nějaké idiotské USB je úplně k ničemu (protože nesplňuje základní požadavky na timing, přenosovou rychlost a zatížení CPU), jestli jsi na to ještě nepřišel. Prodavače v datartu (electroworldu a podobných samoobsluh) rovněž nemůžeš brát jako odborné prodejce, jsou to jen šoupači krabic s maximálně amatérskými znalostmi.

Jak už bylo řečeno, standardem pro video je FireWire (alias i.Link alias IEEE1384)

edit: nakupovat v těchto "odborných prodejnách" silně nedoporučuju. Buď specializované webové obchody s online technickou pomocí, NEBO klasické PC obchody, kde nemají tak prasácké marže jako v těchto "sámoškách pro neznalé"

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru