Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem virus? - ve Windows XP mi z ničeho nic vypadl obraz a od té doby PC nejede

Ahoj, ve Windows XP mi z ničeho nic vypadl obraz a od té doby PC nejede. Resp. pustím PC, obraz funguje, začne se spouštět Windows, obraz se vypne a PC opět nereaguje. Zkoušel jsem nouzový režim a výsledek stejný. Zkoušel jsem instalační cd a zobrazí se mi, že soubor dac2w2k.sys je poškozen. Nevíte někdo, kde je problém? Mnohokrát děkuji za pomoc. Milan.
Změna předmětu, původně: virus? (LaKr) (Kráťa)

Předmět Autor Datum
Ak mas pripojene viac ako jeden monitor alebo TV-Out tak vsetky ostatne monitory/TVout odpoj. Ak mas…
MM.. 18.11.2008 14:31
MM..
původní dotaz na virus je správně, protože největším virem je samotný uživatel. neměnil jsi refresh…
lední brtník 18.11.2008 15:40
lední brtník
Podle zmínek na netu se takhle maskuje virus, ale může to být i porušený soubor ovladače raidu od My…
nononot 18.11.2008 16:42
nononot
dac2w2k.sys je ovládač raid controllera od spoločnosti Mylex a jeho zastaralá verzia je známym probl… poslední
ogl 18.11.2008 18:06
ogl

Ak mas pripojene viac ako jeden monitor alebo TV-Out tak vsetky ostatne monitory/TVout odpoj.
Ak mas DVI-I kabel tak skus monitor prepnut na analog vstup (potom si to vo WIN prepnes nazad).
Ak nic vyssie nie je pravda tak nastartuj F8 ale nie nudzovy rezim ale rezim VGA, odinstaluj ovladace grafiky (prip. spravca zariadeni -grafika - odstranit) a restart Win, do normlaneho rezimu. Potom si reinstaluj ovladace grafiky.

P.S. nechapem co si skusal s instalacnym CD, ale keby si z neho nabootoval tak ti nebude pisat nic o chybajucich suboroch.
P.S.2. keby si tu napisal aj aka to je grafika tak by sme ti poradili mozno aj hotkey ktorym sa prepinaju displaye. U intel integrovanej grafiky je to ctrl-alt-F1. Ale pisat aky mas PC je zbytocne, ze.

původní dotaz na virus je správně, protože největším virem je samotný uživatel.
neměnil jsi refresh (opakovací kmitočet) zobrazení monitoru?
ještě jedna možnost:

obraz funguje, začne se spouštět Windows, obraz se vypne a PC opět nereaguje

při startu se natahují všechny ovladače, bohužel je nějaký vadný nebo si nerozumí se svým zařízením, a start se hryzne. co jsi instaloval naposled za zařízení? chtělo by to hned po startu zmáčknout f8 a zvolit nějaký režim s výpisem po startu: small
když nejde ani "poslední funkční konfigurace", zkusit ještě "nouzový režim s příkazovým řádkem" - měl by být vidět výpis spouštěných ovladačů. debug mód = režim ladění by měl nechat potvrzovat co se spustí.

neměnil někdo něco v biosu - přepnutí nastavení acpi?

Podle zmínek na netu se takhle maskuje virus, ale může to být i porušený soubor ovladače raidu od Mylexu. Jednomu uživateli se stejným problémem se podařilo stejný problém vyřešit výměnou nekompatibilní paměti- je otázka,jestli to spolu souvisí, nebo je to shoda náhod. Co ten poškorený soubor nahradit z jiných Win XP ?

dac2w2k.sys je ovládač raid controllera od spoločnosti Mylex a jeho zastaralá verzia je známym problémovým súborom,ktorý spôsobuje neschopnosť naštartovania wxp,treba bezpodmienečne upgradovať na poslednú verziu

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru