Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vychozi operacni system

Mám problém se spuštěním OS winXP. Po zformatovani disku a preinstalaci windows se mi vzdy pri zapnuti pc zobrazi moznost spusteni winxp ale problem je ten ze mi tam zustal i ten stary system tak sem si ve win nastavil vychozi operacni system ale bohuzel pro me ten ktery uz tam davno neni. Proste spatny vyber :( . a ted uz se mi sice nezobrazi ze mam na vyber ale chce se spustit system ktery tam neni a hlasi mi to chyby a pocitac se porad resetuje. Nevi nekdo jak bych mohl nastavit aby se mi pri spusteni pc zapl ten druhy funkcni system? Dekuju moc za vase rady.

Předmět Autor Datum
Po zformátování disku se nemá co zobrazovat, pokud jsi ten operační systém nainstaloval jen jednou a…
karel 06.02.2009 20:38
karel
zobrazuji se mi tam dvakrat sp home ... disk mam na tri casti na jednom je ten os funkcni na druhym…
losman 06.02.2009 20:47
losman
Keby si fakt sformatoval ten disk (disk z ktoreho sa bootuje, ked mas fyzicky viac HDD tak vid porad… poslední
MM.. 06.02.2009 21:09
MM..

zobrazuji se mi tam dvakrat sp home ... disk mam na tri casti na jednom je ten os funkcni na druhym vubec nic a na tretim byl ten os ktery si to chce naloadovat ale ten tam proste neni ja nevim jaktoze v nabidce se zobrazuje ja bych potreboval nejak zmenit nastaveni abych zadal ze chci spustit ten druhy OS jestli nekde v biosu nebo nejak ?

Keby si fakt sformatoval ten disk (disk z ktoreho sa bootuje, ked mas fyzicky viac HDD tak vid poradie bootovania v BIOSe) tak sa nemoze zobrazovat viac OS.

Ale ok, ked to chces len zmenit tak ovl.panely - system - sekcia o spustani PC, tam mas volbu ktory je standardny OS a aj ako dlho ma byt to uvodne menu atd. Alebo si to rucne zmodifikuj v subore boot.ini, na disku z ktoreho sa bootuje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru