Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vysoky ton z PC pri pouzivani USB

Zdravim,

chtel bych se zeptat, nema-li nekdo zkusenosti s podobnym problemem. Mam PC: AMD 2600+ Barton + BOX, desku MSI KT6V (chipset KT600), 1*PATA disk, 1*DVD PATA a 2xSATA disk. Zdroj je "kyp-350W".

Pri zapojeni cehokoliv do USB (flashdisk, mys) se najednou zacne ozyvat "hlasitejsi sum". Ten samy zvuk se ozve i pri hledani bootovaciho sitoveho mista (kdyz PC se snazi nabootovat ze site). To nezalezi, je-li neco v USB. Posledni pripad, kdy se ten zvuk ozyva je pri spusteni urcitych aplikaci - napr. hra Icy Tower (a jen kdyz jsem v menu) nebo nejake stare dosovky. Opet nezavisle na USB

Snazil jsem se zdroj zvuku lokalizovat, ale nepodarilo se mi to.

Mate nejake navrhy co by to mohlo byt? Setkal jste se s tim nekdo? Puvodne jsem si myslel, ze je to zdroj, ale ty programy tomu moc nenasvedcuji. Zadne jine problemy s tim nejsou (az na to, ze vcera zlobila mechanika - bud nesla otevrit do restartu, po nem Wokna nahlasily, ze zarizeni chybi?!?, po restartu opet tam, ale pro zmenu nic nenacetla a nesla zas vysunout) Po otevreni sponkou zase funguje v pohode... Ty zvuky tam jsou ale uz asi pul roku, to tam jeste soucasna mechanika nebyla (byla jina) a bylo o 1 SATA disk mene. Kondenzatory se zdaji byt OK.

Předmět Autor Datum
piskat mozu jedine cievky, vyskytuju sa v zdroji, na MB a grafike (DC-DC menice). Lokalizovat a vyme…
MM.. 26.07.2007 23:21
MM..
GK to neni urcite. Mam podezreni na ty civky na MB. Jiste to vsak budu vedet, az pujcim jiny zdroj.…
gd 27.07.2007 00:26
gd
Zacalo to robit lebo sa nieco zmenilo. Napr. mechanicky sa uvolnilo vinutie cievky alebo (pravdepodo… poslední
MM.. 27.07.2007 00:34
MM..

piskat mozu jedine cievky, vyskytuju sa v zdroji, na MB a grafike (DC-DC menice). Lokalizovat a vymenit ked to piska pojde ten menic skor alebo neskor asi do pr... Moze to sposobovat aj starnutie kondenzatorov dosky. Ak by si to chcel len zatutlat tak lokalizovat konkretnu cievku (hladat napr. nejakou trubickou prilozenou k uchu) a napr. zastriekat lakom. Tipujem cievky okolo CPU alebo zdroj (ak to je zdroj tak urcite vymenit).

GK to neni urcite. Mam podezreni na ty civky na MB. Jiste to vsak budu vedet, az pujcim jiny zdroj.

Proc to vsak zacalo delat? Pred rokem bylo vse urcite OK. Takze pokud to budou ty civky na MB, je to neco vazneho, nebo to mohu ignorovat? Pokud bych to chtel zastrikat, jaky mam pouzit lak? (nebo je i neco jineho?)

diky

Zacalo to robit lebo sa nieco zmenilo. Napr. mechanicky sa uvolnilo vinutie cievky
alebo (pravdepodobnejsie:) zmenili sa vlastnosti suciastok ktore s tym suvisia (elektrolyticke kondenzatory su v tomto pripade najpravdepodobnejsi kandidati, ostatne suciastky nemenia takto drasticky vlastnosti, ked nie su pretazene).
Lak pouzi aky chces, trebars aj lak na nechty od frajerky. Ide len o to upevnit to vinutie.
P.S. ak to nepomoze alebo ak by to vychadzalo z niecoho ineho tak vymenit to nieco ine :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru