Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem výběr SATA HDD

Dobrý den přeji, moc se v počítačových "vodách" nevyznám a tak se na vás obracím s radou ohledně výběru HDD.
Mám PC s deskou ASRock G31M-GS ale v PC mam disk jen maxtor 6y080p0 ata device (80gb 7200rpm ultra-ATA/133) a tak je vám asi jasné že jsem se rozhodl ke koupi nového disku ale nevím jaký vybrat resp. vybrat by nebyl problém ale nerad bych neco přehlédl. Disk by měl být SATA 250gb - 1tb ale nejsem si jist jestli si můžu vybrat kterýkoliv protože disky josu jak jsem koukal SATA, SATA 2 a SATA 3 a nerad bych koupil nejakou "nekompatibilni" verzi nebo naopak bych nerad si například připlácel za sata 3 když by to má deska veskutečnosti nezvládala doufám že chápete jak to myslím.
A ještě jeden dotaz když už si obstarám nový disk mám přeinstalovávat windows na ten nový sata ? Je mi jasné že SATA je rychlejší než ATA ale změní to nějak výrazně rychlost chodu PC kdyz dam systém na SATA HDD ? resp. když budu mít např nejakou hru na SATA disku a systém na ATA nebude ten ata disk nejak omezovat rychlost chodu hry ?

Předmět Autor Datum
Mozes kupit akykolvek, je to kompatibilne. SATA3 je ti zbytocne ptz mas dosku SATA2, a vseobecne ani…
MM.. 02.12.2012 21:24
MM..
Děkuji mnohokrát poslední
laky941 02.12.2012 21:39
laky941

Mozes kupit akykolvek, je to kompatibilne. SATA3 je ti zbytocne ptz mas dosku SATA2, a vseobecne ani disky fyzicky nedosahuju rychlost SATA3 ani nahodou.

Ked si schopny ten Win preinstalovat tak mozes (stary disk pred instalaciou novych Win odpoj). Bude potom trochu rychlejsie nacitavanie Win a programov. Samotny beh hry to nijak neovplyvnuje, len nacitavanie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru