Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem výběr notebooku, netbooku, dilema

Vlastně ani nechci radu, spíš bych si jen rád postěžoval...
Vlastním stolní pc, relativně výkonné (rozuměj výkonné pro moje účely, jinak je to plečka). K celkovému upgradu stolního PC bych se později také rád dostal, ale tolik to nehoří, hlavně by mi asi vynaložené finance neudělali takovou radost, jako při koupi nové hračky.

Rád bych tedy stolní PC doplnil o druhý pc, nějaký netbook, notebook. Vím, že těch dotazů jsou tady kvanta, ale já vlastně ani nechci poradit. Spíš jsem si chtěl postěžovat, nad tou přehršlí netbooků, v podstatě ve stejných konfiguracích, lišících se snad jen vzhledem a cenou.
Rád bych nějakou hračku, na koukání na net, do postele, kraviny typu e-mail a film na cesty, na chatu, nebo tak, prostě zvýšit svou mobilitu.
Popravdě, ani limit ceny jsem si nestanovil, nejradši samozřejmě co nejmíň, ale když už bych do něčeho šel, tak bych asi raději ještě měsíc počkal a přišetřil. Nejhorší na tom je, že netbooky, které se mi pozdávají konstrukcí (o HW nemluvě, lemry zdechlé) například http://www.mironet.cz/hp-mini-5103--101quot--intel -atom-n550-15ghz--2gb--320gb--intel-gma-3150--bt-- wifi--linux+dp112940/HP 5103[/url] je už cenově kolem osmičky, devítky. Můžu mít ntb na firmu, ale zas jen roční záruka, tak taky zvažuju, jestli se mi úspora zrovna v tomto směru vyplatí...
Problém je, že v podobné cenové relaci, od těch osmi devíti tisíc se začínají vyskytovat už dospělé, plnohodnotné notebooky. Chápu, že to budou za ty prachy šlupky, ale přeci jen, jestli tuhle variantu nezvážit. I když hlavním požadavkem bude mobilita a velké 15" notebooky v této cenové relaci by asi při přenášení dost trpěly, navíc se dají sehnat jen značky jako asus, acer a podobné..
Ideální by byla velikost kolem těch 12 - 13" ale tyhle jsou zas nehorázně drahé..

Kdyby měl někdo potřebu sdělit nějaký svůj názor nebo zkušenost s nějakým mini HP, Dellem, Lenovem, tak budu rád..

Předmět Autor Datum
Já mám Asus EEE 901 - jak píšeš, všechny netbooky jsou pořád stejný, já tam mám Atom 1,6GHz, 1GB RAM…
Prasak 26.07.2011 14:31
Prasak
No jo, já to tak nějak beru, že to asi takhle bude...Právě proto bych rád to HP mini 5103 který vypa…
Redsnake 26.07.2011 14:35
Redsnake
Vypadá pěkně, jen ta cena. Já toho svýho prcka (netbook, pro nechápající) koupil za nějaký 4300Kč. M…
Prasak 26.07.2011 14:44
Prasak
No jo, ta cena, jak říkám, mohl bych ho mít za těch sedm. Ono o hry ani nejde, ale přeci jen si člov…
Redsnake 26.07.2011 14:48
Redsnake
To Lenovo vypadá dobře, je tam AMD, tudíž i s Radeonem a známo, že integrovaný Radeony nejsou vůbec…
Prasak 26.07.2011 16:09
Prasak
To lenovo je skoro všude nedostupné, tam kde je skladem je skoro za desítku, takže to padá:(
Redsnake 26.07.2011 18:13
Redsnake
ntb na firmu, ale zas jen roční záruka Tak zalezi jak ktera firma, neni jen Acer a HP. Asus co mame…
Redmarx N 26.07.2011 14:56
Redmarx N
Dell Inspiron 11z už není nikde ke koupení a minintb od Dellu jako by se vypařily...
Redsnake 26.07.2011 15:01
Redsnake
a třeba tohle je zástupce dospělých notebooků, který mě zaujal... http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-…
Redsnake 26.07.2011 15:14
Redsnake
vydrz na baterii prvni pul rok je v trapu :-) ja bych baterku neresil, stejne je to jen docasne, po…
Redmarx N 26.07.2011 15:29
Redmarx N
Koukal jsem na Alzu a 11" od Lenova jsou bud core i3 - hrozne drahy nebo pak nejakej Athlon, ale to…
Redsnake 26.07.2011 16:09
Redsnake
Cenově asi nezapadnu, ale potěším tě s tím, že pokud si nechceš draze kupovat poblémy, vyhni se náku…
veckoo 26.07.2011 20:25
veckoo
Vím že to myslíš dobře, ono to i v základě koresponduje s mou myšlenkou, ale když jsem zahlédl to re…
Redsnake 26.07.2011 22:42
Redsnake
Pokud neuspoříš/neudržíš korunu, je zbytečný ti v čemkoliv radit. Už sis alespoň zjistil, jestli ti…
veckoo 27.07.2011 11:16
veckoo
ja si Tve rady samozrejme vazim a neni to o tom, ze bych nedokazal udrzet korunu, ale po par mesicic… poslední
Redsnake 27.07.2011 11:45
Redsnake

Já mám Asus EEE 901 - jak píšeš, všechny netbooky jsou pořád stejný, já tam mám Atom 1,6GHz, 1GB RAM a 16BG SSD. Mimo RAM a harddisku je to všechno stejný.
Takže se dívej na výdrž, některý mají ojebaný baterky, takže se výhoda nízké spotřeby ztrácí. Dále ber minimálně 10" model, já mám 9" a je to fakt malý.
Pak už jsou věci jako NBD záruka a konstrukce.
A ohledně ceny - IMHO už je to všechno tak cenově nízko, že už ani nejde o nákupní cenu komponent, jako cena za výrobu, která se přiliš neliší u netbooku a obyčejnýho notebooku. Oboje se to dělá stejným způsobem, podíl strojové i ruční práce je stejný. I když koupíš levný čipy, lamináty a plasty, tak lidi to budou dělat za stejnou cenu, ať do levnýho stroje, tak do drahýho.

No jo, já to tak nějak beru, že to asi takhle bude...Právě proto bych rád to HP mini 5103 který vypadá docela bytelně, narozdíl od malejch plasťáčků. Taky mi moc nevyhovuje 10,1" raději bych větší display, ale to už jsou docela pálky, za rozumný prachy se toho se středním displayem moc sehnat nedá:(
Co na něj říkáš? Asi zatím favorit...http://www.mironet.cz/hp-mini-5103--101quot--intel -atom-n550-15ghz--2gb--320gb--intel-gma-3150--bt-- wifi--linux+dp112940/
Myslíš, že to rozchodí majncraft? :D

Vypadá pěkně, jen ta cena. Já toho svýho prcka (netbook, pro nechápající) koupil za nějaký 4300Kč. Myslím, že Gigacomputer nabízí repasovaný netbooky, nebo zánovní z předváděček za podobnou cenu.
Minecraft na tom asi nepojede, chce to slušnou grafiku. Pro představu - máme v práci PC od DELLu s integrovanou Intel grafikou. Minecraft na tom nechtěl vůbec jet. Až nedávno nám to vyměnili za PC s asi poslední generací Intel grafik, na kterých Minecraft jede, ale s odřenýma ušima, je třeba stáhnout grafiku a ještě se to cuká.
Takže na netbooku na MC zapomeň. Za ty prachy koupíš už obyčejnej noteboook, na kterým to pojede.

No jo, ta cena, jak říkám, mohl bych ho mít za těch sedm. Ono o hry ani nejde, ale přeci jen si člověk na cestách zahraje rád nějakou tu pecku, i když já peckama myslím záležitosti jako BG, Fallout 1,2, Arcanum a další, které by na tom imho mohly jet. Pak klasické věci jako email, prohlížení webu a sem tam filmek..
No, majncraft asi oželím, ono za ty prachy sice koupím dospělýho (notebook, pro nechápající) ale v té cenové relaci to bude imho hrozná šlupka, která nebude zvládat přenášení...
Nebo máš nějaký tip na notebook za levno, do těch 9 tis?Právě se bojím toho, že se za ty prachy rozpadne po roce a taky výdrž na baterku bude tragická...
Repas a předváděcí nechci. Podle mě to za ten litr, patnáct set nestojí.
EDIT:
Tohle je taky možnost:

http://shop.computershop.cz/eshop/Default.asp?cls= stoitem&stiid=107168&stiplname=lenovo-ideapad-s205 -e350-2gb-250gb-11-6-hd-6c-freedos-cerny

tak pokud tohle video z youtube není fejk, tak to zvládá lagovaně i majncraft :-D
watch
né že by hraní bylo nejdůležitější, ale bavíme se o stroji, který mi má primárně zpříjemňovat cestování a život, takže nějaký ten zábavný prvek bych chtěl:)

ntb na firmu, ale zas jen roční záruka

Tak zalezi jak ktera firma, neni jen Acer a HP. Asus co mame ve firme mel normalni dvou letou zaruku i na firmu a Dell ji myslim dava taky.

Jinak znama ma od Dellu Inspirion 11z s Pentium Dual Core, je to maly 11" a vykon je oproti Atomu nekde jinde.

vydrz na baterii prvni pul rok je v trapu :-) ja bych baterku neresil, stejne je to jen docasne, po roce pouzivani budes honit zasuvky tak jako tak. :-D Spis ta mobilita, to je fakt rozdil brat sebou nekam velkej notas do baglu na zada nebo do ruky malou 11tku. :-/
Koukal jsem na Alzu a 11" od Lenova jsou bud core i3 - hrozne drahy nebo pak nejakej Athlon, ale to nevim jakej muze mit vykon.

Koukal jsem na Alzu a 11" od Lenova jsou bud core i3 - hrozne drahy nebo pak nejakej Athlon, ale to nevim jakej muze mit vykon.

no právě, proto jsem myslel, jestli někdo nemá tip na něco rozumného ve větších palcích než je 10"...
Ono dal by se sebou tahat i dospělej notes, ale přeci jen, výdrž na baterku 4 hodiny oficiální, reál bude tak 2,5 hodiny u nové baterky a pak už to nebude stačit ani na film...

Takže kdyby ještě někdo měl doporučení na nějaké 12", 13", 14" notesy za rozumnou cenu, budu jedině rád....

Cenově asi nezapadnu, ale potěším tě s tím, že pokud si nechceš draze kupovat poblémy, vyhni se nákupu laciného shitu. Řešil jsem to stejné a desktop časem osiřel. Pokud nutně notes nepotřebuješ a jen tě to láká, raději šetři.
Nákupu na živnost/firmu se vyhni. Notebooky jsou problémové, bez rozdílu značky/cenové hladiny. Roční záruka je prostě málo. Raději vyčkej, přišetři a klidně si vezmi něco s 3 letou zárukou v základu a pořizovací ceně.
Kopu za Lenovo ThinkPad. Nyní mám z řady X 12" s matným displejem na práci.

Vím že to myslíš dobře, ono to i v základě koresponduje s mou myšlenkou, ale když jsem zahlédl to relativně slušné lenovo s205 za necelou sedmičku, příčí se mi cpát do subnotebooku přes deset litrů. Přijde mi to už zbytečné a za tu cenu bych asi vážně zvažoval nějakou nižší konfiguraci dospělého notebooku.

Bohužel patřím mezi lidi, kteří šetřit neumí, proto si i ten netbook chci koupit, stejně ty prachy rozdrbu a takhle mi aspoň něco zůstane v ruce:)

Pokud neuspoříš/neudržíš korunu, je zbytečný ti v čemkoliv radit.
Už sis alespoň zjistil, jestli ti ten shit odservisují soudruzi v Polsku?
Počítáš s tím, že servis může trvat a v závěru vyjít draho?

Odpověz si sám pro sebe, já už to číst nebudu. Třeba tě to posune myšlenkově jinam.

ja si Tve rady samozrejme vazim a neni to o tom, ze bych nedokazal udrzet korunu, ale po par mesicich driny bych si rad poridil neco, cim se trochu odmenim.

Tohle neni jedina vyloha ktery mam, takze mi proste prijde zbytecny investovat pres deset litru do hracky, ktera me ma zabavit na cestach. Pocitam ze servis v zarucni lhute odehrava standardni cestou a tudiz bezplatne, z cehoz mi vychazi, ze na nakup na firmu asi prdim, ten usetreny litr se nevyplati.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru