Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem výběr touchpadu NEBO myši

Ahoj, divím, se že tahle věc ještě v linuxu ještě není. Jde o to, chci nemít aktivní touchpad, když je připojená myš. A chci aktivnní touchpad, když není připojená myš..

No tak jsem si udělal udev pravidlo:
ACTION=="add", SUBSYSTEM=="input", KERNEL=="mouse[0-9]", ENV{ID_CLASS}="mouse", ENV{DISPLAY}=":0", ENV{XAUTHORITY}="/home/bs/.Xauthority", ENV{REMOVE_CMD}="/usr/bin/synclient TouchpadOff=0", RUN+="/usr/bin/synclient TouchpadOff=1"

Problém, je ,že toto pravidlo NEFUNGUJE při startu systému. Což je většina situací, protože většinou při zapnutém systému se nestavá, že bych myš připojoval nebo odpojoval.

Takže když mám připojenou myš a zapnu počitač, tak funguje i touchpad, protože nevznikl žádný event. Možná by někoho napadlo touchpad zakázat. jenže pak kdybych neměl připojenou a zapnul ho, myš stal by se opačný problém. Touchpad by zůstal vypnutý, protože k žádnému eventu nedošlo?

Jde tento problém nějak řešit? Nebo existuje nějaké chytřejší pravidlo, které umí víc než tupé reagování na bylo odpojeno/ bylo připojeno, ale JE/NENÍ připojeno a aby se to chovalo správně? Případně jak to řešit elegantně (abych nepsal nic duplicitně). Nebo se to musí řešit nějak jinak uplně?

Předmět Autor Datum
Ví někdo?
mnua.al 12.11.2013 19:47
mnua.al
Ahoj, nevíte někdo? Tuhle základní věc potřebuji. Je to prosté! Aby fungoval buď touchpad nebo myš,…
mnua.al 29.12.2013 17:25
mnua.al
Já mám na NB přímo klávesovou fci...
dkgnfhc 29.12.2013 17:37
dkgnfhc
A jaký operační systém? A jak ta klávesa funguje? Vypne a zapne touchpad - nic jiného? To umím taky… poslední
mnua.al 29.12.2013 17:42
mnua.al

A jaký operační systém? A jak ta klávesa funguje? Vypne a zapne touchpad - nic jiného? To umím taky - mě jde o to ,aby to co jsem srozumitelně popsal , aby fungovalo samo. Ve windows to jde jednoduše... stačí utilitce k touchpadu zaškrnout disable touchpad when mouse connected a funguje to samo....

Ono to udev pravidlo taky tak funguje, ale jen pokud dojde k odpojení nebo připojení myši... Takže to nefunguje po startu systému.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru