Avatar uživatele
anonym

Co znamená význam slova full hd?

Co zanmená význam slova full hd u lcd televizoru?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5255 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Lencis

Oficiálně:

Full HD

Full HDLogo, kterým bývají označovány HDTV televize/přijímače podporující rozlišení 1080p, tedy dosud nejkvalitnější možné HD zobrazení.
Full HD znamená velice kvalitní, detailní a ostrý obraz, který vyžaduje stejně kvalitní LCD nebo plazma TV. Filmy či hry (Xbox 360, PlayStation 3) ve Full HD vyžadují rychlé a náročné zpracovávání velkých objemů dat.

Neoficiálně:

  1. „FullHD“ je de-facto synonymem pro 1080p standard. To víceméně popisuje jen rozlišení a způsob přenosu (progresivně), ale neříká nic o dalších parametrech jako je obnovování (24/25/50/60Hz) a už vůbec ne o kvalitě obrazu.
  2. Kvalita není to samé jako rozlišení. Je spousta případů kdy sledujeme otřesnou kvalitu obrazu ve vysokém rozlišení. Jsou dokonce i případy, kdy SD má vyšší kvalitu obrazu než HD s 1080 řádky.

Termín „Full HD kvalita“ je dost na vodě a já osobně si ho vysvětluji jako situaci, kdy je obraz tak kvalitní, jak to odpovídá možnostem 1080p standardu. To znamená že je znatelné zlepšení oproti kvalitnímu 720p a i 1080i. A troufnu si tvrdit, že v současné době takový zdroj ve vysílání nenajdeme.

PS: Neoficiální text není mým názorem, ale jde o info z diskuze o lcd televizorech, viz zdroj.

Zdroj: http://www.di­gizone.cz/clan­ky/v-cesku-uz-je-mozne-sledovat-temer-tricet-stanic/nazory/125526/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Ala81

Zjednodusene receno, pokud chcete zarizeni pouze na sledovani tv prenosu, je FullHD zatim zbytecnost, vyznam ma opravdu pokud mate velmi kvalitni zdroj (DVD / Blue Ray / videoprehravac) a v neposledni rade taky vhodnou a kvalitni kabelaz (zlacene koncovky a pod.)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek