Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem xfce4-terminal a zsh = nereaguje na Fn znaky

ahoj, když spustím xfce4-terminal (default shell zsh) tak mi nejdou psát znaky přes fn klávesu (+-*/) (Přítom když zmáčknu fn+Del -- klávesa na ztišení), tak to funguje?

Zjistil jsem že, jiná kombinace (xfce4-terminal a bash nebo konsole a zsh) tento problém nemá. V nastavení xf..term..álu jsem nic smysluplného nenašel.. nevíte, kde je problém?

Předmět Autor Datum
Nechceš přejít na nějakou funkční distribuci? BTW xfce je nejmizernější prostředí co znám a už to v…
Filuta 26.06.2013 15:13
Filuta
no jo na KDE přejdu až budu mít 2 dny čas.. XFCE už mám tedy půl roku a tak jsem si na něj zvykl...…
Lízard 2 26.06.2013 20:38
Lízard 2
no jo na KDE přejdu až budu mít 2 dny čas.. XFCE už mám tedy půl roku a tak jsem si na něj zvykl...…
Lízard 2 26.06.2013 20:41
Lízard 2
Doporučuji nějakou dospělou distribuci, Kubuntu nebo Fedora. Kubutnu je na mne moc málo nastavitelné…
Filuta 27.06.2013 00:47
Filuta
tak to je dobrej vzorek
bububububu 27.06.2013 05:57
bububububu
linux (ani ziaden OS) sa neinstaluje kvoli nejakym novinkam ze sveta. OS robi uz 30rokov furt to sam… poslední
MM.. 27.06.2013 10:26
MM..

Nechceš přejít na nějakou funkční distribuci? BTW xfce je nejmizernější prostředí co znám a už to v životě nespustím, protože to zkur*ví všechna ostatní prostředí - viz můj příspěvek u Dolphinu. V "normálním" KDEčkovým terminálu lze nastavit znaková sada a klávesnice.

Ne všechny aplikace fungují jak by člověk očekával. Proto máš na výběr. Když to nefunguje, je spousta dalších možností co použít a to nefunkční už prostě nepoužívej.

no jo na KDE přejdu až budu mít 2 dny čas.. XFCE už mám tedy půl roku a tak jsem si na něj zvykl... Svým způsobem ho mám rád (přímočarost a docela dobrá konfigurovatelnost, jenže to najdu i v KDE, které je navíc komplexní jak chci já) ale nenávidím (těch bugů je tam spousta.. taky začínám narážet na omezení daná jednoduchostí)

no jo na KDE přejdu až budu mít 2 dny čas.. XFCE už mám tedy půl roku a tak jsem si na něj zvykl... Svým způsobem ho mám rád (přímočarost a docela dobrá konfigurovatelnost, jenže to najdu i v KDE, které je navíc komplexní jak chci já) ale nenávidím (těch bugů je tam spousta.. taky začínám narážet na omezení daná jednoduchostí)

Zatím se rozhoduji jaké distro:
Kubuntu
Fedora
Sabayon
Netrunner
Arch
PCLinuxOS
Mint
Chakra

Priorita je aby tam byly nejnovější technické novinky ze světa linuxu

Doporučuji nějakou dospělou distribuci, Kubuntu nebo Fedora. Kubutnu je na mne moc málo nastavitelné, nejde do toho nic moc doinstalovat než jaký je to od přírody. IMHO je Kubuntu pro BFU, kteří chtějí nainstalovat, nic moc nenastavovat a ject. Kdo chce více nastavovat, tomu bych doporučil Fedoru - jde to bez taky bez extra nastavování, ale když je chuť něco si nadendat, lze to pohodlně.

Sám jsem jel dříve na Mandriva a po jejím zastavení vývoje jsem se rozhlížel, čím jí nahradit. Kubuntu mi připadalo hodně neohebné, s nemožností třeba doinstalovat (snadno) jiné prostředí. U Fedory jsem nainstaloval v pohodě Gnome i KDE abych mohl zkoušet oboje. Gnome a KDE spolu jede dobře, lze je bez problémů střídat. Zásadně však vřele nedoporučuji používat spolu s KDE (nebo Gnome) používat xfce, většinou zničí nastavení ostatních grafických prostředí.
Ostatní tebou uvedená distra nejsou nic moc. Ze známých distribucí ještě pozornosti doporučuji Suse a možno vyzkoušet i nástupce Mandrivy, komunitní Mageia mageia.cz - projekt vypadá nadějně avšak nezkoušel jsem to a jest otázka budoucí podpory a dalšího vývoje. Ruský projekt Mandrivy Rosa je zcela nepoužitelný.
Já už podruhé do stejné vody neskáču a přešel jsem na Fedoru a jsem velmi spokojen. Jak doma, tak ve firmě používám jen Fedoru 18 (nyní je na spadnutí Fedora 19) a necítím potřebu jiného systému. Vše co potřebuji - kancelář, střih a přehrávání videa, práce se zvukem, s fotografiem a 3D grafika - je přítomno. Prakticky nic mi ve Fedoře nechybí.

linux (ani ziaden OS) sa neinstaluje kvoli nejakym novinkam ze sveta. OS robi uz 30rokov furt to same. Vsetko ostatne su len nadstavby a mozes si ich zmenit aj v stavajuciej instalacii, vcetne celeho GUI.

Ja osobne povazujem za najrozumnejsie LXDE, ptz GUI nema byt preplacane p***nami, skus, posudis sam. Skusit nejaky linux je na 5 minut vyaplis si CD alebo dokonca casto staci USB stick a psutis live verziu, nic nemusis instalovat, proste to len vyskusas. Skus Lubuntu, Kubuntu, aj samotne Ubuntu (to ma "noviniek" v GUI tolko ze by z toho jeden upad), kazde si vies dat za minutu na nejake CD-RW a otestovat, kvoli tomu NIC NEMUSIS INSTALOVAT.

Co sa tyka tych klaves, Fn ako taka neni "klavesa" pre OS. Je to len interne v notebooku pre EC. V pripade tvojich +-*/ posle EC kod klaves ktory je v numerickej casti, a logicky to teda zavisi aj od stavu numlock, a aj od toho kto a jak ten program naprogramoval, * v numerickej casti neni stejne jak * v normalnej casti, program blbo naprogramovany na to nemusi reagovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru