Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zablokování kradeného mobilu

ahoj,synovi nějaký hajzl (i když víme kdo,ale nechytili jsme ho při tom za ruku) ukradl mobil nokia 6300.Má paušál u O2.Sim kartu jsme zablokovali hned,ale když jsem chtěl zablokovat mobil na dálku,tak mi u O2 řekli,že musím na policii,že jejich operátor tohle nedělá.Říkal jsem si,že když ten hajzl už to ukrad,ať mu alespoň nefunguje,neb ho pak snad může jen vyhodit.Na policii mi dali přednášku,že když ho měl položený na stole v klubovně na internátě a to je vlastně jako veřejná místnost stejně jako např.hospoda,tak vlastně ten ksindl ten mobil neukradl,vlastně jakoby jen našel,akorát,že ho neodevzdal.Syn seděl u pc,mobil vedle na stole,a tím,že je neslyšící,tak když se baví tak se musí na dotyčného otočit aby viděl na znakovou řeč.A těch pár sekund tomu zmr..vi stačilo.No nic.Policista mi řekl,že až se syn vrátí v pátek domů,máme přijít,oni to sepíšou,pošlou do Prahy (tam se to stalo),poté si nás z Prahy zavolají,pojedeme na policii tam,mobil budou nějaký čas sledovat,a až za určitou dobu ho můžou zablokovat.To mi přije tak trošku zdlouhavý.Chtěl bych se zeptat,jestli to jde zablokovat nějak rovnou,že se odešle třeba nějaká sms s imei číslem,nebo tak nějak.Díky M. Ps:Nejde mi o mobil,jde mi jen o princip,aby tomu chlapci jak to "jen našel" ale nevrálil :-),byl k ho..nu Díky

Předmět Autor Datum
Používaná N6300 cca 1000.- Kč. Nie je to trestný čin, nakoľko "nový vlastník" nemusel prekonať žiadn…
Joseph 06.02.2010 15:57
Joseph
Tohle jsi asi četl ... http://www.policie.cz/clanek/databaze-odcizeni-mob ilniho-telefonu-blokovani-…
kmochna 06.02.2010 16:01
kmochna
takže nic,co?
Miloš007 06.02.2010 16:50
Miloš007
Tak si precti odkaz, at mas cim argumentovat a pripadne si stezuj... Postup je tady http://www.polic… poslední
gd 06.02.2010 20:09
gd

Používaná N6300 cca 1000.- Kč. Nie je to trestný čin, nakoľko "nový vlastník" nemusel prekonať žiadnu prekážku ani použiť násilie. Je to priestupok. Na priestupky ti policia kašle, veľa papierovania a žiadna odmena. 1000.- Kč pre policiu nie je žiadny peniaz. Za rýchlosť vyberú behom chvíle na kraji cesty ďaleko väčšie sumy. Si im na smiech a otravuješ.

Princíp ? Na princípy ti každý kašle, miznú stámilióny, nikoho to nese..e. Drobná ukážka:

http://www.czechfreepress.cz/index.php?option=com_ content&view=article&id=1752:u-ani-to-zlato-neni-c o-bejvavalo&catid=109:svt-kolem-nas&Itemid=441

Vitaj v tomto svete, iný nie je.

Tohle jsi asi četl ...
http://www.policie.cz/clanek/databaze-odcizeni-mob ilniho-telefonu-blokovani-mobilniho-telefonu-polic ii-cr.aspx

Další možností je zablokování mobilního telefonu. Blokace telefonu je opět zdarma. Zablokovat používání mobilního telefonu v síti Eurotel pomoci jeho IMEI kódu lze v případě krádeže mobilního telefonu, nikoli v případě ztráty. Po ohlášení krádeže na Oddělení služeb zákazníkům a zablokování SIM karty, musíte do 24 hodin zaslat faxem nebo doručit osobně potvrzení od Policie ČR o krádeži společně se záručním listem telefonu, na kterém je uveden jeho IMEI kód. Pak bude mobilní telefon blokován pro použití v síti společnosti Eurotel.

http://www.mesec.cz/clanky/ukradli-vam-mobil-co-te d/ ale je to hodně starý.

Tak si precti odkaz, at mas cim argumentovat a pripadne si stezuj... Postup je tady
http://www.policie.cz/clanek/databaze-odcizeni-mob ilniho-telefonu-blokovani-mobilniho-telefonu-polic ii-cr.aspx

Odcizení mobilního telefonu nahlaste osobně na nejbližším oddělení Policie ČR. Zde také vyjádřete svůj souhlas s blokací. Telefonické nebo písemné ohlášení odcizení mobilního telefonu není možné.
Souhlas se zrušením blokace mobilního telefonu nahlaste osobně na nejbližším oddělení Policie ČR. Telefonické nebo písemné požádání o odblokování mobilního telefonu není možné.
Souhlas s blokací uplatněte na oddělení Policie ČR, kde jste nahlásili odcizení mobilního telefonu. V případě, že v době nahlášení odcizení nemáte všechny požadované doklady u sebe, můžete dodatečně souhlas s blokací uplatnit na jiném útvaru Policie ČR.
Souhlas se zrušením blokace mobilního telefonu nahlaste na oddělení Policie ČR, které zcizení šetří. Popřípadě se můžete obrátit na jiné oddělení Policie ČR, které zrušení blokace zprostředkuje.

Policista spolu s žádající osobou vyplní formulář, který obsahuje:
- informace o odcizeném mobilním telefonu (IMEI, výrobní značka, typ)
- informace o vlastníku mobilním telefonu (jméno, příjmení, datum narození, bydliště, kontaktní údaje)
- pokud vlastníkem je právnická osoba - IČO, název a sídlo firmy
- souhlas osoby s blokací nebo odblokováním
Správní poplatky nejsou stanoveny.
Po vyplnění a odeslání formuláře obdrží operátoři žádost policie do 24 hodin. Provedení zablokování nebo odblokování a její rozšíření v rámci sítě operátora bude probíhat podle technických možností sítě a dalších souvisejících okolností.

Policejní šetření
Po oznámení odcizení mobilního telefonu následuje policejní šetření. V případě žádosti o odblokování mobilního telefonu může v některých případech policejní šetření též následovat (dvě různé osoby např. tvrdí, že jsou vlastníky mobilního telefonu mající shodné IMEI).

Proc jezdit do Prahy a sledovat, kdyz jste majitel? Na setreni ani nedojde, protoze se jedna jen o prestupek... V kazdem pripade podat stiznost a zadat vysvetleni rozporu s vyse uvedenym odkazem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru