loading...
Předmět Autor Datum
Na elektrickým grilu
saturn11 01.05.2010 12:22
saturn11
dik myslis ze elektr je jepsi nez plynovej? vis o nejake konkretni znacce?
petrrrr 01.05.2010 16:04
petrrrr
To já nevím já mám podomácku vyrobenej gril na dřevo a dřevěné uhlí.Pak takovou nouzovku na elektrik…
saturn11 01.05.2010 17:04
saturn11
Plyn je mobilnější, nepotřebuješ tahat elektrický káble. Jen doufám, že ten plyn neohřívá přímo to m…
Prasak 01.05.2010 20:23
Prasak
Zdravě se dá i na obyčejným grilu, jen se musí zajistit, aby tuk nekapal na uhlí a nespaloval se tam…
Prasak 01.05.2010 20:20
Prasak
Ale taky není špatnej gril z mramoru - mramorová deska a pod ní oheň, tuk nekape do ohně, dlouhá tep…
sHpy00n 02.05.2010 01:18
sHpy00n
Přesně tak. Vařit se dá zdravě na čemkoliv, důležité je, jak... My grilujeme v podstatě celý rok, kd…
Lucie Vitázková 06.10.2011 10:17
Lucie Vitázková
Vodní gril není vůbec špatnej. Známí ho mají, důvěrně mu přezdívají r2d2 (Hvězdné války), nemůžou si…
sHpy00n 02.05.2010 01:02
sHpy00n
Nejzdravější maso je vařená ryba. U plynového grilu se negriluje plamenem anýbřž plamen slouží k roz…
Henessy 02.05.2010 02:45
Henessy
Jak to tak čtu, tak komu není rady, tomu není pomoci. ČR skutečně nemá zadarmo prvenství v Evropě v…
veckoo 02.05.2010 08:05
veckoo
grily prodávam několik let,pokud si vyberete plynový gril volte ten co má horáky po bocích napřiklad…
kutil-amater 02.05.2010 23:37
kutil-amater
Když gril, tak jedině na dřevěné uhlí, ostatní jsou jen náhražky. Griluji 8x - 10x za sezónu, to je… poslední
Martin79 06.10.2011 12:21
Martin79

Plyn je mobilnější, nepotřebuješ tahat elektrický káble. Jen doufám, že ten plyn neohřívá přímo to maso, ale je to přes nějakou desku, tedy nepřímo. To by to jídlo pak pěkně smrdělo. Já totiž taky plynovej nikdy na vlastní oči neviděl (ani v obchodě jsem se nepodíval).

Zdravě se dá i na obyčejným grilu, jen se musí zajistit, aby tuk nekapal na uhlí a nespaloval se tam, tím totiž vznikají ty všude omílaný karcinogenní látky. Takže se na to dá použít taková alobalová miska, co má vlnkovaný dvojitý dno, tam se zachytává ten tuk.
Ale je tu klasický vzorec - nejchutnější jsou ty nezdravý věci. Flákota masa dělaná na té misce nikdy nebude tak dobrá, jako ta dělaná přímo na roštu. Holt, když to není očouzený, tak to není ono, proto přece grilujeme. Ta miska je dobrá tak na zeleninu a takový ty rozpadající se věci (třeba papriky plněný sýrem, to je žrádlo).

Ale taky není špatnej gril z mramoru - mramorová deska a pod ní oheň, tuk nekape do ohně, dlouhá tepelná setrvačnost. Ze všech venkovních grilů bych šel do tohoto, pokud je ovšem k dispozici patřičnej mramor - stačí tak na palec tlustej.

Ale taky není špatnej gril z mramoru - mramorová deska a pod ní oheň, tuk nekape do ohně, dlouhá tepelná setrvačnost. Ze všech venkovních grilů bych šel do tohoto, pokud je ovšem k dispozici patřičnej mramor - stačí tak na palec tlustej.

Jojo. Používáme zhruba 15 let. Ne zrovna mramor, ten bych ostatně asi nepoužil, ale granit, neboli obyčejnou žulu. Tloušťku jsme dlouhodobým zkoušením ustálili na 4 cm. Začínali jsme na 3 cm, ale to je málo. Kámen neudržel stálou teplotu, praskal při prvním pečení a nevydržel celou sezonu. 5 cm bylo moc. Dlouho trvalo než se rozehřál do provozní teploty a pořád se muselo fajrovat. Ta čtyřka je opravdu asi nejideálnější. Udrží rovnoměrnou teplotu a v klidu přežije i dvě sezony.
Máme na něj vyrobenej jednoduchej skládací stojánek na 4 nožičkách. Rámeček z vinglů a vevařená KARI síť aby se po prasknutí nerozpadl a ještě nějakou dobu sloužil.

Nejzdravější maso je vařená ryba.
U plynového grilu se negriluje plamenem anýbřž plamen slouží k rozžhavení lávových kamenů, které pak vydávají sálavé teplo na grilovaný pokrm.
Elektrický gril je zdravý proto, že maso není ponořeno do tuku a při přípravě se do něj nedostanou dehtové složky a jiné karcinogenní látky.
Jenže ten šmak grilovaného pokrmu je právě ta přičmoudlina.
Proto nedoporučuji ze zdravotních důvodů grilované pokrmy 3x denně a v případě, že to přičmoudnu hodně, kompenzuji to tím, že omezím pohyb na komunikacích s neseřízenými nafťáky
a ke kávě kouřím ten den lehké cigarety. Pokud je někdo cimprlich na zdraví, může to dorazit snědením jednoho citronu, nebo mrkve a v den konzumace grilovaného pokrmu vynechat sex.:-D

grily prodávam několik let,pokud si vyberete plynový gril volte ten co má horáky po bocích napřiklad u Campingazu maji tyto grily oznaceni RBS(radiant burning system),
výhoda je že ukapnutá marinada nehoří a netvoří se karcinogeny,
ja jsem si jej vyzkoušel a poté koupil.
Jediné po čem bych se pídil,je zdali se ta 10kg bomba vleze po gril(k vůli manipulaci),
ne vždy tomu tak je,bohužel grily se vyráběji pro celý svět a bomby má každý stát jiné a ty naše jsou bohužel ty nejvyšší.

Zpět do poradny Nahoru

loading...