Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zakrytí bazénu

Prosím o radu. mám nadzemní bazén, takový ten plechový a uvnitř folie. Na zimu jsem ho přikryl plachtou,zakrývací co je k bazénu jako příslušenství. Plachta je stažena přes ráčnu ocel. lankem. I když jsem na tu folii ještě navěšel plastové láhve s vodou, tak teď jak je furt takový vítr to plachtu strhává dolů, nehledě na rachot jaký to dělá jak plácá ta plachta. zakrýváte vůbec bazén nebo ho necháte odkrytý? Známý tvrdí že nezakrývá , že ho stejně na jaře budu čistit a dávat novou vodu tak je to na ho... jen zničím plachtu kterou budu potřebovat v létě. Netrpí tím vnitřní folie v bazénu? Jak to zazimováváte vy? Díky

Předmět Autor Datum
Presne jak rika znamy, ta plachta by se stejne driv nebo pozdeji rozpadla. Pochybuju totiz, ze vam d…
Schizo 16.12.2011 10:48
Schizo
Na zimu plachtou bazén nezakrývám. Někdy použijeme plachtu na podzim proti napadání listí. Před zimo…
petr_s 16.12.2011 14:13
petr_s
Já tam nechávám plachtu celoročně,už pátý rok a zatím drží.Na plachtě mám napršíno,takže s ní vítr a… poslední
fafin 17.12.2011 19:26
fafin

Presne jak rika znamy, ta plachta by se stejne driv nebo pozdeji rozpadla. Pochybuju totiz, ze vam dali na bazen nejakou lepsi, ktera je vhodna na zimni obdobi.

Plachta je dobra pres leto a na podtim, pak, kdyz opada listi a prestane litat ten hmyzi sajrajt, tak plachtu sundavam a nechavam bazen jen tak. Do bazenu nahazim par pet lahvi s piskem a je to.

Svagr to tak jede 6tou sezonu a krom vyblednuti barvy nepozoruju zadnou zmenu, plachta je stale v dobre kondici . Podle mne se plachta daleko vice poskozuje prechlorovanim a dalsi chemii.

Na zimu plachtou bazén nezakrývám. Někdy použijeme plachtu na podzim proti napadání listí.
Před zimou bazén vysaju, zazátkuju trysku, odpustím vodu pod úroveň skimmeru. Vypustím hadice, solární ohřev a filtraci schovám. Toť vše.
Na jaře všechno namontuju zpět, dopustím cca 1m3 vody, doplním chemii, vodu za 2dny vyčistím a je připraveno na léto.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru