Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zaseknuty zamek řizeni

přeji krasny den.
potřeboval bych spíš poradit od někoho spíše staršího co tenhle problém bude možná znát. Dnes ráno sem chtěl jet do školy autem ( stary favorit 135 ) a vše v pořádku než jsem chtěl vycouvat z místa - prostě a jednoduše se mě zablokoval volant a nejde s ním pohnout i když mám kliček v zapalování a nastartované ( ani když sem stím asi pul hodiny ruzně cloumal , skoušel odečít jako když je zablokovaný volant atd. ). Nakonec jsem to vzdal a šel do školy pěšky.
Neví někdo ze zkušenějších jak nebo co stím ?

Předmět Autor Datum
U Favorita se po vyndání klíčku a pohnutím volantem řízení "zasekne" a je zablokované, aby se s aute…
náhodný 13.09.2013 18:02
náhodný
No, a nebo s tim nehnes, pac ty zamky stojej za houby a obcas se kousnou. Uplne stejne sem dopad s f…
bahno 13.09.2013 20:52
bahno
takže 1500kč to je cena Favorita :-)
vanasis 19.09.2013 22:19
vanasis
Favorit je minimalne za 6000 - pokud dostanes zadarmo nejakyho z poslednich, s Boshackym jednobodovy… poslední
bahno 19.09.2013 22:53
bahno

U Favorita se po vyndání klíčku a pohnutím volantem řízení "zasekne" a je zablokované, aby se s autem nedalo odjet.
Před jízdou se zasune klíček, pootočí a pak se pohybem volantu volant uvolní a musí se uvolnit! Pokud by se neuvolnil, nastartuješ, ale volantem se nedá pohnout, přesně jak píšeš. Chce to s citem najít pozici a sílu jak volantem pohnout, aby se uvolnil. A pak je vše už normální a užiješ si ježdění v autě, které bylo ve své době velice krásné, elegantní (design karoserie Bertone - It.) a ozdoba na silnicích a i dnes se na české silnici dobře hodí.

No, a nebo s tim nehnes, pac ty zamky stojej za houby a obcas se kousnou. Uplne stejne sem dopad s felicii. Blby je, ze to nejde jednodusse opravit, pac (alespon u feldy, ale predpokladam ze facko bude to samy, neb ted tam ten favoritovej zamek mam) ten zamek je na trhacich sroubech a kdyz ho bude clovek demontovat, tak ty srouby rupnou a musi se pouzit forichtung, nebo dremel na vyfrezovani drazky. Takze servis... Dobra zprava je, ze to neni uplne drahy, i s materialem odhadem 1500.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru