Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zemní vruty pod sloupek plotu?

zdravim, chci se zeptat, planuju na jaře si postavit plot ale zatím asi jen pletivo. CHci se zeptat jestli zemní vruty jako tenhle muže byt použit pod sloupky pruběžé aj rohové, branky a branu? Ptám se jestli to někdo nemáte nevíte z praxe jestli to slouží, aby se to třeba po 5ti letech nevybulilo na zem, ale o to se asi nebojim.....pozemek je bez kamene a rovinny

děkuji

Předmět Autor Datum
Proč se sloupky plotu /trubkové/ zabetonovávají? Aby se nevyviklaly. Co udělá poměrně tenký šroub př…
náhodný 30.12.2013 21:15
náhodný
Proč se sloupky plotu /trubkové/ zabetonovávají? Protože to tak máme naučené. Tečka. Jakpak se slou…
sHpy00n 30.12.2013 21:46
sHpy00n
Na nem mame dva roky susak, letos se vo nej chytnul pes - vrut drzi bez byt milimetrovyho viklani, s…
bahno 30.12.2013 22:10
bahno
a myslite si kdybych se treba rozhodl pro dreveny plot, zeby to udrzelo i drevěny slupek? něco jako… poslední
rotorod 31.12.2013 00:40
rotorod

Proč se sloupky plotu /trubkové/ zabetonovávají?

Protože to tak máme naučené. Tečka. Jakpak se sloupky asi osazovaly v době předbetonové?

Máme kolem zahrady plot na dřevěných sloupcích. Zakopala se malá jamka a sloupek se palicí jednoprostě zatloukl. Původně provizorní "narychlo" řešení z roku 1992 vydrželo cca do roku 2010. Pak jsme uhnilé postupně vyměnili za ocelové. A sprostě jsme je opět jenom zatloukli palicí. Drží.
Takže vrut mně vůbec neuráží a tvrdím že ano. Pro sloupky plotu klidně.

Na nem mame dva roky susak, letos se vo nej chytnul pes - vrut drzi bez byt milimetrovyho viklani, susuk jsem musel nastavit kusem kulatiny. Podle me prubezny uplne v pohode, rohovy se stejne musi zavetrovat. Na branu to bude chtit nejaky silnejsi, ale proc ne, ostatne dneska se na vruty da zalozit i barak.
Ale fakt je, ze pouzitelnost zemnich vrutu muze bejt limitovana geologii - do zuly zavrtat nejde a v opravdu pisctitym podlozi(ktery je u nas vzacny) nedrzi.

a myslite si kdybych se treba rozhodl pro dreveny plot, zeby to udrzelo i drevěny slupek? něco jako tady na fotce? taky to je na nějakym asi vrutu nebo na čem tady
ano to jsou origo vruty krinner, ale tady kus stoji až 500kč.....proto se ptam jesi ten obyč za tech 170kč by taky mohl takto posloužit?

diky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru