Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zlobí aktualizace WinXP

Zdravím. Potřeboval bych poradit. Přeinstaloval jsem na notebooku operační systém (Windows XP Home), pač původní byl značně zaneřáděn. Bohužel se mi ale u nové instalace ne a ne stahnout aktualizace systému. Systém je přihlášen (aktivován), jsou nainstalovány Service Packy 2,3, automatické aktualizace jsou povoleny, připojení k internetu je v pořádku. Přesto se mi nějak nestahují. Včera jsem měl počítač puštěn 2,5hodiny, aby se stahly a nic. Windows Update bohužel použít nemohu, jelikož se mi v prohlížeči nespouští ActiveX (nabídka na spuštění nevyskočí a bez něj to nejde). Než s notebookem začnu pracovat, chtěl bych, aby byl zabezpečen a aktulizován, ale nemužu čekat dny, než se uráčí potřebné stahnout. Nevíte, jak ho přinutit? Díky.

Předmět Autor Datum
to je čistá instalace nebo pouze oprava ? pdole toho že půlka věcí nejede to byla spíš oprava co se…
MM_tank 03.11.2010 11:02
MM_tank
Ne, byla to nová, čistá instalace. Před instalací jsem pro jistotu 2x zformátoval disk. Systém jel e…
Akát 03.11.2010 11:47
Akát
Tak si stiahni a nainštaluj posledný ISO obraz: www.microsoft.com
pme 03.11.2010 13:15
pme
já doma aktualizacemi pohrdám: mám vždy poslední servicepack a ručně instaluju jen extrémně kritické…
lední brtník 03.11.2010 13:55
lední brtník
Nestihl se ten pc rovnou nakazit po startu XP s SP0 nebo s SP1 ? Měl jsi připojený internet v tu chv…
MM_tank 03.11.2010 14:03
MM_tank
Zdravím. Díky za tipy a snahu. Aktualizace se nakonec druhý den samy rozeběhly. Nejprve se stáhla 1…
Akát 09.11.2010 01:47
Akát
což je o to zajímavější, že běžnému uživateli se aktualizace v xp nestahují - ms to neměl domyšlené…
lední brtník 09.11.2010 08:23
lední brtník
Tak to je zajímavé... Jak jsem to pozoroval dál, tak se dohromady stahlo 124 ve 5 várkách z nichž 3… poslední
Akát 09.11.2010 16:07
Akát

Nestihl se ten pc rovnou nakazit po startu XP s SP0 nebo s SP1 ? Měl jsi připojený internet v tu chvíli ? Už jsem to před časem viděl (na svém pc...)
Nahrál bych avasta a test po restartu. Ideálně sehnat legální instalačku s SP3.

Zdravím. Díky za tipy a snahu. Aktualizace se nakonec druhý den samy rozeběhly. Nejprve se stáhla 1 a po její instalaci dalších 86. Takže už je to v pořadu a funguje to normálně.
Co je ale zvláštní je, že se aktualizace nezačaly stahovat dřív, než jsem se přihlásil jako běžný uživatel (nebo to bylo sakra náhoda)... Dokud jsem byl přihlášen jako administrátor tak nic (první den 2,5 hodiny, druhý asi 20 minut). Pak jsem restartoval PC a přihlásil se jako běžný uživatel a prakticky okamžitě se začaly automaticky stahovat. Zvláštní...

Tak to je zajímavé... Jak jsem to pozoroval dál, tak se dohromady stahlo 124 ve 5 várkách z nichž 3 várky se stahly, kdy jsem byl připojen jako běžný uživatel (tento účet používám na zákl. doporučení pro běžnou práci, hry, internet, atd). a tuším že 2 várky se stáhly, když jsem byl přihlášen jako administrátor (něco jsem instaloval). Jako správcovi se mi ukázalo, že se stahují a pak že jsou staženy aktualizace a mohl jsem je nainstalovat z prostředí plochy. Jako běžnému uživateli se mi ukázálo, že se aktualizace stahují. Po dokončení stahovaní terčík zmizel a aktualizace se automaticky nainstalovaly při vypínání... Možná to vyřešili v nějakém Service Packu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru