Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno znacky Iomega a LaCie (ext. HDD)

Dobry den, pri kupe externeho HDD a USBcka ma zaujali 2 netradicne znacky. Iomega a LaCie. Sasi je vacsinou hlinnikove a vyzera pekne a pevne. Nikde ale neviem zistit ake HDD vlastne pouzivaju (ak si ich nevyrabaju sami, comu moc neverim). Iomega vraj pouziva Hitachi, ale to pisal iba jeden anonym na heureke. Je moznost, ze by na mna po otvoreni vykukol Seagate? Toshiba pouziva vlastne HDD? Dakujem za odpovede...

Předmět Autor Datum
Iomega byla tradicni znacka pro zalohovaci mechaniky typu ZIP. Kvalitu jejich externich diku neznam.…
Redmarx N 01.08.2011 12:41
Redmarx N
Je moznost, ze by na mna po otvoreni vykukol Seagate? Je. Mám tu jednoho takovýho externího LaCie…
Kurt 01.08.2011 12:44
Kurt
To snad nie. Este niekto iny? Iomega a LaCie, co mate vnutri?
blue5 01.08.2011 17:26
blue5
LaCie, vo vnutri Seagate
Qet 01.08.2011 18:16
Qet
Iomega používa Seagate disky len v "čistokrvných " usb2.0 diskoch,v kombinovaných usb/esata alebo us…
audax 01.08.2011 19:11
audax
Vycerpavajuca odpoved, diky. Kazdopadne to aky disk budem mat vnutri asi nikdo nezaruci. Myslel som,…
blue5 01.08.2011 22:11
blue5
nechapu tvuj odpor k Seagate, pri vyrovnanosti kvality dnesnich disku proste kupuji jednotlive serie…
RedMaX 01.08.2011 22:21
RedMaX
"vyrovnanosti kvality" Kapacita a otacky su mozno rovnake ale zarucne doby urcite nie. Pri klasickyc…
blue5 01.08.2011 23:38
blue5
Z úhlu pohledu člověka co všude dává WD a Seagate raději už nikdy- je ve výsledku jedno co v tom je…
Potkan007 01.08.2011 23:57
Potkan007
Hm, to je zajimave, opravdu koukal jsem do obchodu a zaruka Seagate 24 mesicu, zaruka ostatnich 36 m… poslední
Redmarx N 02.08.2011 08:52
Redmarx N

Iomega byla tradicni znacka pro zalohovaci mechaniky typu ZIP. Kvalitu jejich externich diku neznam. LaCie ma myslim vyrobky certifikovane pro Mac. Kvalita externich disku je vysoka, ale co maji vevnitr nevim. U nas se moc nevyskytujou, ale na zapad od nas jsou bezne, aspon firmy se kteryma spolupracujem pouzivaj jenom LaCie. :-)

Iomega používa Seagate disky len v "čistokrvných " usb2.0 diskoch,v kombinovaných usb/esata alebo usb/firewire a v trojkombinácich usb/esata/firewire hitachi-samsung,v "značkových" sériách ako eGO/Helios/Rikiki sú prakticky výlučne používané samsungy,to isté platí o LaCié,tam v Porche Design/Sam Hecht sérii sú prakticky kompletne samsungy,v Rugged Outdoor prevažne hitachi...,LaCié je francúzsky výrobca velmi úzko naviazaný na Toshiba Europe,takže tam už z princípu sú preferované skôr samsung/hitachi disky rovnako ako u materskej Toshiby,kde je výroba diskov previazaná na kombináciu toshiba-hitachi-samsung-LG......

"vyrovnanosti kvality" Kapacita a otacky su mozno rovnake ale zarucne doby urcite nie. Pri klasickych 3,5 HDD ma Seagate ako jediny zaruku iba 24mes. skoro na vsetky modely. Oproti Samsungu 36mes. a Hitachi/WD 36 az 60mes. Neviem preco dobrovolne kupovat HDD na ktory sa mnozia staznosti koli tech. chybam a ktoremu ani sam vyrobca neveri natolko aby drzal zarucnu dobu s konkurenciou, naozaj nie.

Z úhlu pohledu člověka co všude dává WD a Seagate raději už nikdy- je ve výsledku jedno co v tom je za disk. Výrobce bude dávat na všechny stejně dlouhou záruku, vyndané z krabičky to nevyreklamuješ, nebudeš od toho mít doklad. A jestli to bereš z pohledu, že model s diskem, který má delší záruku má šanci přežít déle, tak ti řeknu, že všechny disky mají stejné šance dožít se slušného věku, tedy pokud nenarazíš na vadnou sérii. Výrobce by si netroufnul osadit disk o kterém ví, že má výraznou šanci způsobovat problémy (alespoň to tak většinou bývá).
Mám tu ve skříni několik vymontovaných disku, mezi nima třeba i 3,5" 2GB Seagate, stále bez chyby a funkční. Jen tak pro tvoji informaci- taky jsem řešil požadavek jistoty značky disku v pevném těle. Vyřešil jsem to USB rámečkem, nebo jak se tomu říká a WD diskem v něm.

Hm, to je zajimave, opravdu koukal jsem do obchodu a zaruka Seagate 24 mesicu, zaruka ostatnich 36 mesicu. Pritom prave Seagate to se zarukama kdysi rozjel, protoze zatimco ostatni davali 2 roky, on dal 5 let, ale tak se to asi neosvedcilo.

Ale jak pise Potkan007, ty dostanes stejne zaruku toho ramecku. A nemyslim, ze zrovna LaCie, by mela odvahu dat do svych externich disku spatne HDD, zvlast kdyz si hraje na znacku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru