Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zprovozneni vice SATA radicu

zdravim,

chtel bych na PC mit vice SATA disku. Mam desku MSI s chipsetem VIA KT600 a jiznim mustkem VIA8237. Tem ma vsak pouze 2 SATA konektory. Vse funguje jak ma, disky vidim a jeden je bootovaci se systemem.

Mam i radic Promise TX2 Plus na 2 SATA. Abych v systemu mohl videt disk na tomto radici, musim vytvorit stripe pole s jednim diskem... v tom take neni problem. To pole je nastaveno jako bootovaci a nelze bootovaci flag vypnout.

Problem nastava, kdyz pole vytvorim - pak se spusti BIOS Promisu a nespusti se BIOS pro radic od VIA (tudiz se nedostanu k diskum na nem... vcetne systemoveho). Pokud neni pole vytvoreno, BIOS od Promise je disabled a VIA se spusti...

Proto bych se chtel zeptat, existuje-li moznost, jak pouzivat oba radice soucasne. Kdyz jsem tam mel PATA radic Kouwell, tak ten jel s VIA SATA v pohode...

diky za rady

Předmět Autor Datum
Pokud vyzkoušíš všechny pci sloty a nový bios /možná jde nahrát i do toho řadiče/ a nepomůže to tak…
MM_tank 22.08.2007 00:56
MM_tank
přesně tak. ony si totiž ty řadiče "hledají místo" v systému, a často se stává, že si oba nárokují t…
touchwood 22.08.2007 07:05
touchwood
diky vsem... na radici zadny jumper neni, na desce jsem take nenasel:-(
gd 22.08.2007 09:49
gd
na desce ani být nemůže :-D, v době PCI se jumpery už moc nenosí.
touchwood 22.08.2007 10:02
touchwood
Bootovat chces len z jedneho. Takze ten druhy by mohol ostat "vypnuty" (aby sa nespustal jeho BIOS),… poslední
MM.. 22.08.2007 13:39
MM..

Pokud vyzkoušíš všechny pci sloty a nový bios /možná jde nahrát i do toho řadiče/ a nepomůže to tak to spolu prostě nejede. Taky sem s KT600 na podobný problém narazil, např. jeden kouwel jel /dvě sata přepínání jumperama buď vnitřní nebo vnější/ a jeden /dvě sata +pata/ nejel.

Bootovat chces len z jedneho. Takze ten druhy by mohol ostat "vypnuty" (aby sa nespustal jeho BIOS), ten BIOS radica je potrebny hlavne pre bootovanie. Takze nabootujes Win z disku na prvom radici (druhy je "vypnuty"), a keby si si pod Win nainstalil ovladace aj na ten druhy SATA radic, tak by si ho teoreticky mal v spravci zariadeni vidiet a mal by si mat moznost disk na druhom radici pod Win pouzivat (sprava diskov) ale negarantujem, treba skusit.

P.S. ine riesenie je kupit si radic ktory ma >=4 SATA konektory a vsetky ostatne radice povytahovat/povypinat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru