Avatar uživatele
anonym

Co znamená, když je přehrávač Windows Media Player po zapnutí pomalý a po několika minutách zase rychlý?

Vůbec nechápu, co se stalo. Přehrávač Windows Media Player fungoval úplně normálně, ale teď po velké aktualizaci ve čtvrtek mi začal dělat problémy. Problém je takový, že když si po zapnutí a načtení plochy otevřu složku s hudbou a kliknu na nějakou písničku, tak chvíli trvá, než se ten přehrávač načte. Někdy na tu písničku musím kliknout několikrát a to se mi tam pak objeví „Spojení se serverem vypršelo.“. A pak ten přehrávač funguje úplně normálně, je to rychlé a nic to nedělá. Je to vždycky jenom po zapnutí. Já už jsem z toho šíleně smutná, nevím si rady, protože se v tom nevyznám a chtěla bych aby to zase bylo jako dřív, kdy jsem na to klikla a ihned se to spustilo. Chci vědět,jestli za to může ta velká aktualizace. Potřebuju to nutně vyřešit,tak mi prosím napište, co mi tím chce můj počítač říct.
Mám k tomu několik otázek:

  • může za to ta velká aktualizace?
  • mám zpomalený počítač (procesor)?
  • dá se to opravit tak, aby to bylo rychlé a nedělalo to tyhle pomalosti?
  • může za to Microsoft Edge? (ten se mi tam objevil po té aktualizaci)

Zajímavá 0 před 2168 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
orestez

Edge s tím má málo společného. Je to snad novou indexací všeho co v počítači máš, to co neprojde pod obvyklým názvem, se indexuje a odesílá do třetích stran Microsoft. Zpomalování některých, ale často i důležitých součástí systému Windows 10 jsou způsobeny aktualizací. Často potom nelze spustit tiskárnu, některé funkce jsou nefunkční. Proto W10 jsou pokusem. WMP odesílá názvy zvukových souborů domů, do střediska. Přitom UI tohotok nestojí za hřebík. Tak proč se nevrátit k přehrávači ve Windows, kterej tam byl v XP řadě? Kde ho sehnat a je vylepšený? Ano. Funkce se dají modulovat a je v češtině. Nekecám https://www.co­decguide.com/ pod názvem k lite codecs pack a je tam.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Používej nějaký technicky vyspělejší přehrávač, fixací na wmp, který historicky vždy jen zaostával a nejspíš vždy zaostávat bude si zkrátka moc nepomůžeš. Namátkou přehrávač VLC https://www.vi­deolan.org/vlc/ … nepotřebuje žádné dodatečné balíky kodeků, přehraje vždy všechno bez zbytečných komplikací.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

orestez:
Já té vaší odpovědi moc nerozumím. Teďka jsem si do PC dala VLC Media Player a snad už to všechno bude v pohodě. Zatím to vypadá,že je vše OK. Ale já jsem chtěla jenom vědět,co tomu Windows Media Playeru bylo,že byl při zapnutí tak pomalý. Můžete mi to prosím napsat tak aby to bylo nějak srozumitelné?

před 2168 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek