Avatar uživatele
marta52

Co znamená, když je v katastru nemovitostí uvedeno zahájení exekuce? Jak je to závažné?

Ještě bych se chtěla zeptat, jestli je možné, aby o exekuci majitelé nemovitosti nevěděli nebo jestli jim tuto skutečnost exekutor sdělí spolu s jejím uvalením

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Dismas před 2832 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hlada

Není možné, aby majitelé o exekuci nevěděli.
Finančně gramotný člověk ví, že má dluh, který musí splácet. Pokud nesplácí, věřitel mu pošle zpravidla několik upomínek, z čehož je jedna povinná. Když nereaguje na upomínky a věřitel to musí dát k soudu, dostane předvolání, a po skončení soudu rozsudek. Teprve tehdy, kdy dlužník nereaguje ani na právoplatný rozsudek to může věřitel dát exekutorovi.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Znamená to, že byla zahájena na nemovitost exekuce. Vážné je to tak, že můžeš o nemovitost přijít.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
tforro

To znamená, že je proti majiteli této nemovitosti vedena exekuce. Pokud se majitel nedohodne s exekutorem na zaplacení dluhu, nebo pokud nemá na účtě dodtatek peněz, tak se za čas v tom katastru objeví „exekuční příkaz k prodeji nemovitosti“. To už je velmi vážně. To už se na nemovitost přijede podívat soudní znalec, aby ji ocenil a poté nemovitost půjde do dražby.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kamilovo

No asi celkem dost, protože prostě dům půjde do exekuce a už se s tím nedá nic dělat. Vyvarovat se tomu šlo tak, že by majitel převedl už dávno před tím do svěřeneckého fondu například přes https://www.al­phacitizen.com/cs/ . Teď už je to ale marné.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek