Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zvýšená spotřeba vody a bojler

Dobrý den, za poslední rok a půl se nám rapidně zvedla spotřeba vody na domě. Bydlíme v pronájmu,kde jsou 3 byty a ze začátku se jednalo jen o pár kubíků mimo hodiny,ale ty se mohly vyplácat na zahrádce atd. Ovšem poslední dobou to dělá stále více a to až tak,že je to 30 kubíků (naše nejvyšší spotřeba jednoho bytu byla 22 kubíků)mimo hodiny. Tak jsme začali pátrat čím to je,kopalo a nic se nezjistilo až nám někdo poradil,že by to mohl dělat bojler respektive přetlakový(?) ventil. Zkoušeli jsme ho kontrolovat,když se zrovna voda neohřívala a teklo to z něj,sousedům to přímo stříká. Nikdo z nás nepoužíval vodu a ukázalo to cca 30l za hodinku,že proteklo. Tak se chci zeptat jestli s tím někdo nemá stejnou zkušenost a jestli je možné aby to dělalo tak velkou spotřebu mimo měřáky. Majitel domu nám tvrdí,že může protékat několik litrů,ale 30 za hodinku je celkem dost. My už jsme z toho celkem nešťatsní,protože brzo to nebudeme doplácet ,,jen" 600kč ale víc a přitom tolik rozhodně nespotřebujem :-/ Díky moc

Předmět Autor Datum
Nerozumím slovnímu obratu "mimo hodiny". Pojistný ventil, který trvale protéká, zvýší spotřebu "o ku…
mirektatra 18.01.2014 23:26
mirektatra
Na jiném fóru si zrovna postěžoval kluk, že to udělalo 1000 kubíků. Docela ranec :/
kejki 18.01.2014 23:40
kejki
mimo hodiny myslím to,že máme na baráku každý byt svůj vodoměr a je tady ještě jeden,který je venku,…
enidka 19.01.2014 12:51
enidka
Jestli to chápu správně, tak bojler má každý svůj a je za hodinami. Takže únik přes přes přetlakový…
Ara 19.01.2014 13:38
Ara
Čtvrtá, vzhledem k tomu, že jsou privátní, že je to starší typ a někdo ho ovlivňuje magnetem.
kejki 19.01.2014 15:21
kejki
Jo, protikajici pojistnak, to je svine, stal me tolik, ze by za to byl fungl novej a velmi kvalitni…
bahno 19.01.2014 22:48
bahno
Nám se stalo něco podobného - rapidně stoupla spotřeba vody zhruba v té době co jsme si pořídili myč… poslední
Yarda 20.01.2014 08:31
Yarda

Nerozumím slovnímu obratu "mimo hodiny". Pojistný ventil, který trvale protéká, zvýší spotřebu "o kubíky" jako nic. Příčinou může být jeho vada, nebo zvýšní tlaku vody na přívodu do bojleru přes 6Atm., na které je pojišťovák nastaven. To se může stát chybou redukčního ventilu tlaku vody na vstupu do baráku, nebo jeho chybným nastavením, případně změnou podmínek ve vodovodním řadu (dříve samospád, teď čerpadlo...).

mimo hodiny myslím to,že máme na baráku každý byt svůj vodoměr a je tady ještě jeden,který je venku,takže když něco vytočíme třeba na zahrádku nebo mytí auta,tak to jde jen na ten hlavní a rozdíl se pak mezi nás rozpočítává ;) 1000 kubíků? výborný :D tak to jsme zatím troškaři,nám to skáče zatím jen tak o 10 kubíků za 3 měsíce. Tak jen doufám,že to je opravdu tím bojlerem a hlavně,že nám to domácí uzná,že tak moc by to téct nemělo,když není bojler sepnutý

Jestli to chápu správně, tak bojler má každý svůj a je za hodinami. Takže únik přes přes přetlakový ventil by se na hodinách projevil. Takže spotřeba jde jak se zdá, jen za tím venkovním. V létě bych tu spotřebu chápal, zálévání zahrady něco spotřebuje, ale teď v zimě ? Buď vám někdo odebírá vodu, nebo máte někde díru v potrubí. Třetí možnost je, že některý vodometr je špatný.

Jo, protikajici pojistnak, to je svine, stal me tolik, ze by za to byl fungl novej a velmi kvalitni boiler...
Nemuze ten problem bejt taky tim, ze vam tecou vsem? Vodomer(bytovej) malinkaty prutoky nemeri, jenze na barakovym uz to tak malej prutok bejt nemusi. Ta kontrola tlaku(tedy porouchanej redukcak na vstupu do baraku) by nebyla od veci.

Nám se stalo něco podobného - rapidně stoupla spotřeba vody zhruba v té době co jsme si pořídili myčku nádobí. Bylo nám to divné, předtím jsme odhadli, že ta myčka by naopak proti ručnímu mytí měla vodu spíš šetřit. Tak jsme byli za vodaři, vyměnili nám měřič a spotřeba se vrátila k normálu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru