Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zálohovanie pc, keď nenačíta windows

ahojte, mám vážny problém. pred chvíľou som si inštaloval program na rozdelenie disku...po inštalácii som reštaroval os a už mi windows nenabehol-podľa kontrol dotyčný program poškodil disk....našťastie mám obnovovacie súbory operačného systému na druhej partícii, lenže tie mi naformátujú céčko a budem mať len čistý disk s windowsom..........existuje nejaká varianta hocijakého portable operačného systému, ktorý by som nabootoval napr. z externého disku, zálohoval si v ňom data, pred inštaláciou windowsu? (poprípade existuje iné riešenie na záchranu dát?) ďakujem

Předmět Autor Datum
Možností je víc,třeba http://www.jifox.cz/view.php?cisloclanku=200808000 3,nebo disk zapojit do jiné…
miroslav 13.04.2011 23:02
miroslav
disk zaplněný nějakými daty / se systémem se nikdy nerozděluje. pokud jsi instaloval acronisí disk d…
lední brtník 13.04.2011 23:30
lední brtník
hej, bol to presne ten program.........no ja som ho iba nainštaloval-žiadnu operáciu som s ním nevyk…
johny2209 13.04.2011 23:38
johny2209
nabootoval som si ubuntu a tam som zistil, že partícia je "unallocated"....neviete akým spôsobom by…
johny2209 14.04.2011 02:40
johny2209
unallocated - není na ní vytvořený žádný oddíl (primární nebo rozšířený), a tím pádem není naformáto… poslední
lední brtník 14.04.2011 08:51
lední brtník

disk zaplněný nějakými daty / se systémem se nikdy nerozděluje. pokud jsi instaloval acronisí disk director, ten tuto operaci vždy zmrví.
jedině v jiném pc na tomto disku přesunout systémové a programové adresáře zpět.

disk se "rozděluje" zmenšením uklizené partition. někdy je třeba odzálohovat přebytečná data na jiný fyzický disk/flashku kvůli místu, která stejně mají být později na novém místě. pak vytvoření nové partition, a nakopírování dat na ni.
minimálním úklidem před zmenšováním i poloprázdného disku by měla být kontrola disku.

hej, bol to presne ten program.........no ja som ho iba nainštaloval-žiadnu operáciu som s ním nevykonal.........kontrola mi teraz ukazuje, že nie je nájedený žiaden vhodný disk-dúfam, že formátovaním sa to urobí a nebude treba vymeniť hardware-to by ma vystrelo

unallocated - není na ní vytvořený žádný oddíl (primární nebo rozšířený), a tím pádem není naformátovaná žádným souborovým systémem (ntfs, fat32) - c: tedy není čemu přiřadit.
jsou tam lvi.

z toho nainstalovaného programu sis měl udělat záchranné médium - udělá malé bootovací cd nebo flashku. teoreticky byla možnost dát rozpojené oddíly zase spojit, anebo v jiném pc připojit tento disk a nechat soubory přesunout na původní systémový oddíl. otázka je jak dopadnou práva k adresářům.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru