Avatar uživatele
Dick

závěsy do oken či na různé výklenky by měly ladit s podlahou a jejími krytinamy,nebo s sedací soupravou a jinými části

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? IK před 4460 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Nedá se takto jednoznačně říct. Celý prostor a všechny barvy by měly buď ladit a nebo kontrastovat tak, aby výsledný efekt byl co nejlepší.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Sůwa

Závěsy jsou čalounický prvek, měly by tedy korespondovat s dalším čalouněním. Nemusí to tak nutně být, šikovný architekt může závěs volit třeba v barvě dominující na protější stěně, nebo v barvě nápadného obrazu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
IK

Závěsy volíš podle potřeby propouštět nebo nepropouštět světlo. Pokud chceš hodně světla tak volíš světlé propustné a spíš teplé barvy. Pokud chceš světlo ale ne teplo v přehřátém bytě, tak odstíny světlé a studené (modrou apod) pokud chceš zatemnit tak odstíny tmavé.
Ladíš to s ostatním tak aby se ti to líbilo 🙂 proto to chtějí dělat ženy 🙂 mužům je to většinou jedno pokud to neruší barevností a neúčelností. Vzory a nápadné barvy se hodí v méně případech.
Koberec je kapitola sama o sobě. Pokud má pro účel místnosti nevhodnou barvu, např. modrou která působí labilně jako vodní hladina a chceš tam pracovat, tak se můžeš pokusit barvu koberce „přebít“ např. výraznou teplou barvou závěsu, nebo podpořit světlou barvou v podobném tónu a tak vypudit ze své místnosti všechny osoby se slabým žaludkem:-) Všechny vhodné barvy koberce které navozují pevné barvy země, od bílé, přes hnědou, zelenou a jejich kombinace, ladí dobře s barvami závěsů které působí vzdušně (světle modré, bílé, žluté..) problém by mohly dělat barvy které se v přírodě vyskytují jako upozorňující, černá, červená, různě pruhované a křiklavé tóny. Ty jsou samozřejmě možné jen když odpovídají našemu vkusu a výstřednosti. Většinou je pak měníme stejně rychle jako módní trendy.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek