Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem záznam zvuku přes mikrofon

Ahoj, mam notebook a v něm Windows Vista Home Basic. Mám zvukovou kartu, vestavěné reproduktory, mikrofon mám vestavěný, se sluchátkama i zvlášť na připojení. V nápovědě jsem se dočetla, že zvuk se ukládá jako typ WMA, ale u toho mého systému jako typ WAW. Záznam se ale přehrává v digitálním přehrávači, který podporuje WMA. když nahrávku uložim do dokumentů tak se uloží jako WMA. Když to chci přehrát tak se velmi potichu ozve nahrávka přes mikrofon připojený, přes jiné nic. Poradí někdo jak to zprovoznit? Předem děkuji

Předmět Autor Datum
Pochopil-li jsem správně, máš tři související problémy: - nahrávat jde pouze přes externí mikrofon…
touchwood 07.01.2009 06:46
touchwood
Našla jsem v menu zvuk-záznam- po výběru zařízenípro záznam můžete upravit jeho nastavení. Jsou tam… poslední
rusalka 07.01.2009 11:39
rusalka

Pochopil-li jsem správně, máš tři související problémy:

- nahrávat jde pouze přes externí mikrofon
- nahrávka je velmi slabá
- nahrávka se ukládá do WAV souboru, ale ty potřebuješ WMA

Je to tak?

Co se týká prvního problému, oveř si, že tam ten mikrofon opravdu je. Navíc v ovl. panelu zvuku nastav v mixeru pro nahrávání vyšší úroveň hlasitosti(ne pro přehrávání, který ze zobrazí defaultně; přepíná se to u standardního Win panelu v menu. Pokud používáš specifický panel od výrobce zvukového kodeku, tak tam se to lišívá a je to vizuálně odděleno). Můžeš rovněž zaškrtnout "Mic boost" nebo "Zesílení mikrofonu").

Co se týká druhého problému, platí pro něj druhá část první odpovědi (úroveň hlasitosti)

Co se týká třetho problému, měl by to zvládat Windows Media Player, nebo třeba tento program.

Našla jsem v menu zvuk-záznam- po výběru zařízenípro záznam můžete upravit jeho nastavení. Jsou tam 2 microfone se stejným popisem a u jednoho spuštěno a u druhého aktuálně není k dispozici. U obou jsem nastavila hlasitost na 100 a zapnula jsem je. A mám tu možnost nastavit jako výchozí.Nastavím jako výchozí ten který je spuštěn udělám nahrávku (zkoušela jsem to s mikrofonem i bez), při přehrávání se nic neozývá a když se vrátím k nastavení mikrofonu je označen jako výchozí ten aktuálně není k dispozici.
V nastavení je taky informace o zdířkách.U jednoho je Redukce-Analogová zdířka a u druhého je Zadní panel-Zdířka 3,5mm. Já mám zdířku z boku. Prohlédla jsem to kolem dokola a jinam to strčit nejde.
Mám Windows Media Player takže by to fungovat mělo.Děkuji za odkaz na programy a chtěla bych se zeptat jestli když tam není uvedeno že to je pro Vistu jestli mi to bude fungovat? Neumim anglicky a když něco takovýho stáhnu tak to většinou nefunguje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru