Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Úprava formátování textu v Excelu

Dobrý den,
mám prosbu k Excelu. Mám dlouhou tabulku, kde jsou v buňce záznamy jak tento příklad

a)
Nezapomeňte specifikovat konfiguraci, jako např. operační systém nebo alespoň základní hardwarovou konfiguraci, na které se problém vyskytl (např. "Mám grafickou kartu ATI Sapphire Radeon 9250 128MB"). Pokud máte problém s konkrétním programem, nezapomeňte uvést jeho přesnou verzi (např. MS Office 2000 CZ, Firefox 1.5.0.2 apod.).
b)
Věnujte trochu pozornosti formátu textu. Nepište všechno velkými písmeny, nedělejte za každou větou tři vykřičníky či čtyři různé smajlíky. Než dotaz odešlete, přečtěte si ho po sobě ještě jednou a zkuste opravit případné gramatické chyby.
c)
Nevkládejte obrázky ve formátu *.bmp ani obrázky celé obrazovky místo chybových hlásení (na zachycení obrázku aktuálního okna slouží Alt+PrnScr - viz návod). Obrázky můžete nahrát na libovolný image hosting nebo přímo sem.

Potřebuji nějak změnit )mezera"zalomení řádku" na )mezera a to zalomení řádku nějak odstranit abych dostal a) Nezapomeňte specifikovat konfiguraci ...

Ve Wordu to není problém nahradím všechny výskyty ") ^l" závorkou s mezerou, ale v Excelu to neumím a nevím jak toho dosáhnout.

Mám Excel 2003.

Může mi prosím někdo napsat jak na to?

Předmět Autor Datum
Abych pravdu řekl, vůbec nevím, čeho chceš docílit a to jsem si to přečetl několikrát. Můžeš sem dát…
Kráťa 25.11.2011 13:26
Kráťa
Ten text nikde nepoužívám, dal jsem ho pouze tady jako příklad copy-paste protože byl zrovna po ruce…
yorg 25.11.2011 13:51
yorg
Jen tak střelím od boku, nezkoušel jsem ani jedno * udělat ve Wordu, pak uložit jako *.txt a v Excel…
Kráťa 25.11.2011 14:01
Kráťa
Není v tom excelu "zobrazit neviditelné znaky"? Pak by to možná šlo nahradit - nevím, nikdy jsem nez…
Kráťa 25.11.2011 14:05
Kráťa
To tam právě není. Proto jsem se zasekl a zkoušel to složitě, když to pak šlo i jednoduše ... poslední
yorg 25.11.2011 14:12
yorg
Díky, to je ono. Prohnal jsem to přes csv a ten upravil wordem a pak otevřel znovu v Excelu a je to…
yorg 25.11.2011 14:11
yorg

Abych pravdu řekl, vůbec nevím, čeho chceš docílit a to jsem si to přečetl několikrát. Můžeš sem dát pro nás natvrdlé obrázek z toho Excelu?
Koukám, že je to text "Než položíte dotaz". Ptal ses autora toho textu, jestli jej můžeš někde použít? Podle mě bys mohl, když u toho bude odkaz na tuto poradnu (ale nejsem toho autor - nevím). Platí i pro
http://pc.poradna.net/a/view/690384-jak-se-ptat-kd yz-vas-zlobi-pocitac - toho autor jsem.

Ten text nikde nepoužívám, dal jsem ho pouze tady jako příklad copy-paste protože byl zrovna po ruce abych nemusel vymýšlet vlastní. A vzhledem k tomu, že jsem ho použil zde na Poradně, mám za to, že jsem autorské práva autora nijak neporušil. Pokud máš názor, že ano, tak se omlouvám, neměl jsem to za cíl.

Takže znovu. Mám v buňkách takový to text (obrázek test1.png):

a)
odpověď číslo jedna
b)
odpověď číslo dva
c)
odpověď číslo tři

Potřebuji z toho dostat toto (obrázek test2.png):

a) odpověď číslo jedna
b) odpověď číslo dva
c) odpověď číslo tři

Celý tento text je v jedné buňce a Excel v tomto případě sloužil jen jako pomůcka pro naformátování testovacích otázek pro tisk a následnou výuku a když má tvar podle prvního příkladu, tak to zabírá zbytečně mnoho vytištěných stran. Tzn., že se tam nepoužívají žádné funkce, jen je tam holý text.

Ve wordu to mohu vyřešit v nahrazení textu (CTRL-H) zadáním kódu pro Ručně zalomený konec řádku ^l, v Excelu jsem takovou to možnost nenašel. Zkoušel jsem i použít naklikání makra, které bych pak případně doupravil, ale přes ně mi to také nejde a Visual Basic bohužel neumím. Zkoušel jsem to prohnat přes word a také jsem s tím neuspěl. Při copy-paste do wordu, word nezachová formátování a naháže to do buněk podle nějakého svého algoritmu.

Edit: doplnil jsem obrázky

[http://pc.poradna.net/file/view/7535-test1-png]

[http://pc.poradna.net/file/view/7536-test2-png]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru