Avatar uživatele
vlcice048

Co znamená, když při pohřbu prší, nebo naopak, když svítí slunce? Znamená déšť smutek?

Pověra

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? klumprt před 2901 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Saiph

Ne. Znamená to, že bude mokro.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?mosoj Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
klumprt

Neznamená to vůbec nic. Průběh počasí nijak nesouvisí s tím, že někdo umřel. Zatímco píšu tuto odpověď, umřely na světě stovky lidí. Kdyby počasí s tím mělo nějak souviset, tak by patrně jakýsi meteorolgický ředitel (v některých kulturách se mu říká Bůh) nedělal nic jiného, než že by posílal mraky na příslušná místa.
Pohřeb je vlastně jakási terapie pro pozůstalé, kteří se musí smířit se ztrátou někoho, kdo měl v jejich životě význam. Pak jde taky o manifestaci vděku za to, co zesnulý pro svoje okolí vykonal. Pokud na pohřbu prší, jde sice o čirou náhodu, nicméně pro zmíněné účely (terapie, sdělení vděku) to může mít příznivý efekt. Ovšem stejně tak krásné počasí.
Když se zamýšlím nad vlastním pohřbem v budoucnu, tak se domnívám, že já sám, či moje pozůstatky, budou pouhou rekvizitou v celé akci. Bude to sice kvůli mně, ale nebude to pro mě. Bude to pro ty lidi, kteří na ten pohřeb přijdou. Vlastně mi nezáleží na tom, jestli vůbec někdo přijde. Mám ovšem určité přání – vizi, že budou mít hezké počasí (nepřeju si, aby někdo kvůli mě zmokl), chvilku tam postojí a pak se půjdou někam poveselit. Ať si připijou na to, že ten starej blbec konečně proletěl komínem, vždyť je to pro svět nakonec docela dobrá zpráva, ne? O jednoho vola míň…:-)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Každý den umírají tisíce lidí. To by jsme sluníčko vůbec neznali. Znamená to pouze to, že ten den prší.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek