Avatar uživatele
arachis

Čeho jste v poslední době nejvíce litovali?

I v neposlední době. Měli jste na výber poslechnout rozum nebo srdce a rozhodli jste rozumem a pak litovali. Přešlo to časem?
Doplněno po 6 odpovědích.
No tak lidi, co je to s vámi? Když nechcete, neodpovídejte. Já napsala v poslední době a někdo mi napíše, že už to tu bylo, jo bylo před více jak 2200 dny nebo před skoro třemi léty. A neříkejte, že témeř denně něčeho nelitujete. Třeba jste kupovali TV a zvažovali mezi uhlopříčkou 90 a 110 a i když srdce chtělo velkou, dali jste přednost o 1000Kč levnější a menší variantě a pak toho litovali. I když já měla na mysli něco více srdečního. Ale asi se někdo raději prohrabe slovníky a wikipedii, aby sahodlouze odpověděl, než aby napsal větu více osobní. A abych šla já také s kůži na trh, tak napíšu, čeho lituji teď čerstvě já. Zatoulalo se k nám zvíře a já mu poskytla azyl a chtěla si ho i nechat, ale protože už mám doma více zvířat a i tlak mých spolubydlících… Prostě rozum říkal, že setrvalý stav stačí a zvířeti jsem našla nový domov. Co jdu kolem místa, kde leželo, tak ho tam vidím a pláču a vím, že tohle čas nikdy nevymaže a budu toho litovat vždy, jen snad už brečet budu čím dál méně. Avšem, co nikdy nerozhodovali rozumem gratuluji. Závidím, ale přeji ji vám to.

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, gagaga, Kepler před 2800 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

že jsem do své poslední ex nacpal tolik peněz a zbytečně 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

… že už asi nestihnem dvihnúť okraj obzoru a pozrieť, čo je za ním. http://vignet­te4.wikia.noco­okie.net/necy­klopedia/images/6/6c/Crys­sph.gif/revisi­on/latest/sca­le-to-width-down/256?cb=201­01222151400&path-prefix=sk

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
annas

Zkuste se podívat do archivu, najdete další odpovědi.
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/je-lepsi-litovat-ze-jsme-neco-zazili-nez-litovat-ze-jsme-nezazili-nic

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/je-neco-ceho-ted-litujete-nebo-co-byste-ve-svem-zivote-zmenili

Napsal Giovanni Boccaccio:
„Je lépe litovat, že jsme něco zažili, než litovat, že jsme nezažili nic.
Lépe je pykat za to, co jsme si užili než litovat to, co jsme propásli.“

Leccos člověka mrzí, že se tak stalo či nestalo. Jenže „kdybysem to byl býval věděl, tak bysem sem nechodil“…

Je zbytečné vracet se do minulosti, mělo to tak být. Rozhodli jsme se sami, vybrali si určitou cestu, už nemůžeme změnit.

Nejlepší vzpomínky na minulost jsou ty, že jsme byli mladí…
Ale zůstanou nejen příjemné, ale i nepříjemné.

Tělo a duch by měly stárnout stejným tempem …

Je známé, že v životě jsou čtyři věci, které už nemůžeme vrátit. Slovo, které jsme vyslovili, příležitost, kterou jsme nevyužili, kámen, který jsme hodili, a čas, který uplynul a který jsme nevyužili.

Když člověk „zraje“, uvědomuje si, že je třeba pochopit, co se stalo, proč se tak stalo a smířit se s tím. … žít svůj život, pokud zbývá čas, my sami si určujeme, co uděláme …

Je třeba mít srdce i rozum v rovnováze, protože srdce má jiné důvody, než vidí rozum … Pokud tak není, občas člověka mrzí, že dopustil to, co nechtěl …

Upravil/a: quentos

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?quentos Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Že jsem v mládí nevyužil všechny příležitosti k sexu, které se naskytly.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Cenobita

Když mě na ulici oslovila slečna a já měl na uších sluchátka, tak jsem nezareagoval úplně adekvátně a správně, či spíše: jsem tento správný okamžik prošvihl 🙂

Upravil/a: Cenobita

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Ničeho, rozumem jsem nikdy nerozhodoval!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

V poslední době toho není mnoho, čeho bych litoval, ale před šesti lety jsem uvěřil příteli, když mi nabídl pomoc v těžké životní situaci. Skončilo to tak, že mě okradl o majetek za bezmála 100 000 Kč a málem jsem se ocitnul na ulici. Copak majetek, ten se dá nahradit a taky se mi to už i podařilo. Ale taková zrada a hyenismus, navíc v době, když je člověku nejhůř, na to se zapomenout nedá.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Anachris, vítě, ono se nedá odpovědět na každou otázku. Na některou třeba neznáme odpověď, nebo – v případě takto osobních – se někomu opravdu nece psát odpověď na internet.

co se týče mne, žádnou vyoženou jobovku nebo něco vyloženě tragického jsem za poslední dobu asi nezpůsobila.
Často se mi ale stává, že lituji takových těch drobností – zakřičím na děti, když to není úplně nutné, řeknu jim nebo manželovi něco, jen proto že já nemám náladu nebo by se to dalo říci jinak apod.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
loruen

Lituji ,že když mi volala máma z nemocnice,ať přijedu,že jsem jí řekla,přijedu zítra,dnes jsem v práci.Druhý den už nebylo nic,máma zemřela:-(

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Nelituji svých rozhodnutí. To už nejde změnit, tak je zbytečné i litovat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Tak ono to vypadá, že spíš lituješ sama sebe.
Osobně lituji toho, že jsem se při ukončení povinné školní docházky před 56 lety nerozhodl jinak. Po tolika letech to vím již s jistotou.

Co se týká TV , tak začínám litovat, že jsem ji ještě nevyhodil z okna, když ale ona za to nemůže. Už věříš, že i ostatní mají zachované myšlení?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ten který je

Že jsem po r.89 nebyl moc průbojný a nedotáhl podnikání do konce.Mohl jsem naspořit a odstěhovat se z bláznivé Evropy třeba na Papuu-Novou Guineu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Admin2

arachis,,

odkaz na opakování otázky je v rámci pravidel. Můžete získat další názory, byť starší..

Jinak se prosím zamyslete nad doplněním své otázky a nepodloženými informacemi.

Jak napsala Nuk nuk, -„v případě takto osobních – se někomu opravdu nechce psát odpověď na internet.“ a volí odpovědi obecné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kenpa

já lituji, že jsem před 15 lety neposlechl zkušenější, oženil se s tou, kterou jsem jako jedinou kdy miloval a ta se mi odvděčila tím, že mě po tolika letech skoro 2 roky podváděla a dohnala mě k rozvodu. A tím zničila i rodinu pro naše děti.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tobby

Lituji toho, že jsem se táty nezeptal na věci, které mě dnes zajímají. A taky lituji toho, že je naším prezidentem Zeman.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Majka59

Letos na dovolené jsem poznala velice zajímavého muže. Příjemný vzhled, vtipný společník. Myslím, že sympatie byly oboustranné, možná přeskočila i jiskra … Rozum velel „jsi vdaná!“ a máš s manželem letitý vztah, který je teď po letech založen hlavně na důvěře. A tak teď lituji, že jsem nenašla odvahu tuto mez aspoň o krůček přestoupit a požádat ho o kontakt, když k tomu nenašel odvahu ani on, i když bylo vidět, že by to rád udělal. Teď toho moc lituji, protože bych ho ještě ráda potkala.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek