Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Česká pošta-doručení zásilky

Zdravím všechny mám takový problém posílal jsem balík o váze cca 5kg ale to není podstatné spíše je problém v tom že včera nebyl balík doručen byl doručován ale neúspěšně zřejmě nikdo nebyl doma a teď balík leží na poště a jen by mě zajímalo jestli se ho pošta pokusí znovu v pondělí doručit nebo zůstane na poště jedná se o klasický obchodní balík. Díky

Předmět Autor Datum
Podívej se do poštovní schránky, jestli ti tam nedali oznámení o neúspěšným doručení a uložení na po…
Prasak 06.10.2012 20:40
Prasak
Balík do ruky se zpravidla pokouší doručit jen jednou.
kejki 06.10.2012 21:47
kejki
Balík se podruhé automaticky nedoručuje. Musel by o to adresát požádat. Jsi-li odesílatel, tak můžeš…
Dale Cooper 06.10.2012 21:51
Dale Cooper
Neboli "zaměstnanci pošty na to často z vysoka serou".... Dale, přiživím se. Potřebuju posílat obálk…
Redsnake 06.10.2012 21:57
Redsnake
Neboli "zaměstnanci pošty na to často z vysoka serou".... Taky možnost. Leč nesuďme, zažil jsem poš…
Dale Cooper 06.10.2012 22:16
Dale Cooper
Dík za vysvětlení. Já to právě teď budu muset řešit založením účtu pro o.s. a platbou předem na účet…
Redsnake 06.10.2012 22:20
Redsnake
Tak ten účet založ v ČSOB nebo v poštovce, je to celkem levné. Pokud bude potřeba dobírky, použiješ…
Dale Cooper 06.10.2012 22:24
Dale Cooper
Nechci být sprostý, ale nenechám se nějakou stupidní fosilní organizací tlačit do založení preferova…
Redsnake 06.10.2012 22:27
Redsnake
Z toho bych blil, když podobná, státem podporovaná, vlastněná nebo preferovaná organizace tlačí prod…
Dale Cooper 06.10.2012 22:30
Dale Cooper
Dobrá díky ti za radu teď už vím;-) odesílatel jsem já a příjemce mi včera psal mail že mu ještě nic… poslední
Alab 07.10.2012 08:47
Alab

Neboli "zaměstnanci pošty na to často z vysoka serou"....
Dale, přiživím se. Potřebuju posílat obálkou drobnosti, jednou za čas. Bohužel, musí to být na dobírku, tedy za peníze a prachy zpět složenkou. Posledně jsem posílal obálkou dvě placky na připnutí na triko a paní na přepážce si řekla cca o 130 kč za poslání. To je normální cena? Prý podle jejich tabulek ano a jestli se mi to nelíbí, mám vyhledat služby nějaké jiné, levnější přepravní společnosti.... Za případnou radu díky moc

EDIT: mimochodem, trochu jsem si s tou cenou postěžoval kamarádce. Její zkušenost s poštou je opačná. Posílala skoro 15kg balík ze Sicílie a platila 144 kč. Přijde to vážně někomu normální?

Neboli "zaměstnanci pošty na to často z vysoka serou"....

Taky možnost. Leč nesuďme, zažil jsem poštu, kde byla stabilní parta "balíkářů" a jestli byla jedna stížnost za měsíc, tak to bylo hodně. Stačilo, aby se doručování převedlo jinam, vyměnili se lidi a stížnosti jsou tři do týdne. Minimálně.
K ceně za dobírku - je to normální. Dobírka je drahá všude, kromě ceny za zásilku ještě připlácíš poštovné za poukázku. Jestli ti jdou prachy hotově (fialová poukázka ve schránce - typ C) tak je to to nejdražší. Levnější je to na účet (růžová dobírková poukázka typu A) a ještě o trochu levnější je dobírková složenka ČSOB - PS. Podmínka - účet v poštovce. O tu složenku si musíš říci, moc často se nepoužívá a někteří méně bystří kolegové na tebe budou koukat jako na optický klam.
K cenám obecně - ceny základních poštovních služeb podléhají schválení ministerstvem financí. Myslím si o nich totéž co ty. Na pytel.
Ten balík ze Sicílie byl do ČR? Nebo jen vnitrostátní?

Dík za vysvětlení. Já to právě teď budu muset řešit založením účtu pro o.s. a platbou předem na účet, právě aby zákazníci neplatili zbytečně za poštovné, které je absurdně vysoké k ceně samotného obsahu obálky. Mě to hrozně sere, chápu, že za to nemůže ta paní za přepážkou, ale nemá se na mě aspoň ksichtit, jakože co bych chtěl za skoro stopade...

Balík šel ze Sicílie k nám do ČR

Nechci být sprostý, ale nenechám se nějakou stupidní fosilní organizací tlačit do založení preferovaných účtů. Z toho bych blil, když podobná, státem podporovaná, vlastněná nebo preferovaná organizace tlačí produkty třetích stran a staví jim na míru různé služby, tak aby byly nejvýhodnější. Já třeba zkoumal ty účty a u Fííjo, můžem mít jako o.s. účet zadarmo. Tak proč se špinit s něčím, co má v názvu Česk(é,ý,á). Jinak jsem poměrně vlastenec ale v ohledu k podnikům je výše zmíněná předpona zárukou a ukazatelem shitu největšího.

Z toho bych blil, když podobná, státem podporovaná, vlastněná nebo preferovaná organizace tlačí produkty třetích stran a staví jim na míru různé služby, tak aby byly nejvýhodnější.

Můžeme blít, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak vše. Jen dodám, že rámcová smlouva s ČSOB je uzavřená na asi 17 let...

Dobrá díky ti za radu teď už vím;-) odesílatel jsem já a příjemce mi včera psal mail že mu ještě nic nepřišlo takže asi v pondělí ale dle trasy zásilky je balík na poště jako nedoručený údaje špatně být nemohou takže mu ještě jednou napíšu ať si balík vyzvedne ba poště osobně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru