Avatar uživatele
Miru1

Český settobox v zahraničí. Bude mi fungovat ?

Když si koupím settobox v čechách a chtěl bych ho zapojit v zahraničí na satelit který tu mají , bude mi to fungovat a televize hrát v češtině? Nebo musím mít krabici na satelit s českou kartou. Přesně tomu nerozumím, tak potřebuji poradit. Děkuji.
Doplňuji:
Trávím hodně času v zahraničí. A chtěl bych tu mít českou televizi. Neboli české programy. Televize tu je napojena přes settobox na satelit. Tak abych nemusel sebou vozit i satelit a někde ho tu předělávat na barák, tak jestli mi stačí jen vyměnit settobox za český a jestli mi to bude fungovat ?

Upravil/a: Miru1

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 3697 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Pokud ti bude settopbox stačit na připojení v Česku, bude stačit kdekoli, odkud je družice ´viditelná´.
A jestliže ke sledování dalných kanálů potřebuješ „kartu“ v Česku, budeš ji potřebovat i v zahraničí.
___
Satelitu je jedno, kde máš STB.
Doplňuji:
I STB je jedno, kde se nachází.
STB je jen tuner, na kterém vrámci daného pásma naladíš kanály, které družice přenáší. A je jedno, jestli jde o STB koupený v Česku a nebo kdekoli jinde.
Není ale jedno, o jaký se jedná satelit – takže pokud na ´tamním´ satelitu nenaladíš české kanály, zřejmě je družice, na kterou je zaměřena anténa, nepřenáší – výměna STB ti nepomůže.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jikra

Fungovat bude pouze za předpokladu, že satelitní příjímač zapojíš na parabolu nasměrovanou na ten satelit z kterého české stanice vysílají a budeš ho mít osazený tzv.dekódovací kartou, protože české programy jsou kvůli autorským právům zakódované.
Než se do toho pustíš tak si o tom něco přečti, anebo se zeptej v prodejně sat.techniky. Určitě ti rádi a fundovaně poraděj.

Zdroj: http://www.pa­rabola.cz/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Je také důležité kde v zahraničí pobýváš !!!!!
České programy jsou pokryté jen na střední Evropu.

Je ale mnoho satelitů i jinde, které vysílají různé cizí programy v češtině ( nikoliv české programy). Pak je to třeba řešit individuelně podle místa pobytu a jeho pokrytí signálem. Karta bude muset být od příslušného poskytovatele.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
arygnoc

setbox (i s kartou/kar­tami) ti bude na nič, keď nebude satelit – a ten samozrejme správne nasmerovaný na patričný satelit a ten ešte k tomu musí pokrývať dotyčné územie.

napr. v británii je signál dosť slabý, treba parabolu minimálne 110 cm (takže keď tam síce parabola je, ale iba 60 cm, tak smola).

takže to nie je iba o setboxe.

před 3697 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gagaga

jak pise ary..na ten jejich sat. vam to nepujde
ja jsem v Nemecku, a musim tu mit Astru 3
( a mam kartu Skylink )
vse vam poradi v kterekoliv tel.sluzbe

  • iv-

před 3697 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek