Avatar uživatele
Neonka

Četla jsem protichůdné názory na to, zda v zimě přikrmovat ptáky. Je správné krmit nebo ne ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, ten který je, anonym, rynek878 před 4880 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanjimka

Asi spíš záleží na tom čím krmit.Zbytky z kuchyně můžou ptákům hodně ublížit,ale pokud jim člověk servíruje to co by si jinak našli v přírodě(a třeba je to právě zasypané metrem sněhu) tak je to asi v pořádku.Takže semínka,ořechy,ale i jablko.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

ANO JE.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

Já kupuji směs v drogerii pro ptáčky na zimní přikrmování .

A čím tedy krmit správně? Jednoznačně nejoblíbenějším krmivem jsou slunečnicová semínka, pro ptáky jsou výborným zdrojem energie a většina druhů jim dává přednost. Doplnit je můžeme ovesnými vločkami či jiným zrním, které sypeme jak do krmítka, tak na nějaké chráněné místo na zem. Například pro pěnkavy a zvonky je přirozenější sbírat potravu ze země. Kosům, kvíčalám, ale třeba i brkoslavům můžeme po celou zimu nabízet jablka nebo jeřabiny, které jsme na podzim uskladnili. Nepohrdnou ani bramborami uvařenými v nesolené vodě.

Zdroj: http://www.en­viport.cz/cso-krmte-ptacky-ale-spr-213801.aspx

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Každopádně přikrmovat. Když jim člověk bere prostředí, zůstává jim střecha, beton a sníh a to je málo. Když se k Vám naučí létat na obědy, budete překvapena co všechno kolem žije. A možná příští rok uvidíte mladé:-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Přikrmovat, ale ne nepřekrmovat. Je dobré i krmítka rozložit na víc míst aby ptáci byli nuceni k nějakému pohybu a nebo se domluvit se sousedy. Osobě přikrmuji až když je zlá zima, do té doby si musí nasbírat. Ale bavím se o venkově, ne městě. I když tam je také mnoho přirozených potravinových zdrojů (zaplevelené pozemky, extenzivně udržované zelené plochy apod.). Hodně informací se najde o ornitologů, Českého svazu ochránců přírody apod. Nemá smysl vypisovat co jak přikrmovat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek