Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čištění větráku NTB

Zdravím,

zhruba rok a půl vlastním notebook HP Probook 4520s. Poslední měsíce pozoruju zvýšenou aktivitu chladícího větřáku: hluk, běží pořád. Stalo se mi již, že se při vyšší zátěži NTB dokonce sám natvrdo "zhasnul". Přiznávám, že notebook používám v "rizikovém prostředí" - pes, kočka...Zkrátka nerad bych, aby se mi uškvařil, takže bych ho rád nějakým způsobem pročistil, především tedy to chlazení.
Problém věží v tom, že ač už jsem v minulosti čistil klasický desktop PC, s notebookem jsem to nikdy nezkoušel a navíc je pořád v záruční lhůtě.
Tenhle model NTB má jen jeden chladící otvor na straně, takže se mi zdá, že nějaké profukování stlačeným vzduchem není na místě - mám pocit, že jediné čeho bych tím docílil je to, že bych všechen prach nahnal hlouběji dovnitř.
Takže se obracím na Vás, zkusit rozmontovat a potom profouknout, nebo se radši obrátit na profíky, ovšem zaplatit třeba i 800 kč?

Předmět Autor Datum
Videa na Yutube sú občas vynikajúca vec, hp probook 4520s disassembly. Potrebuješ sa dostať pod kláv… poslední
Joseph 21.12.2012 00:42
Joseph

Videa na Yutube sú občas vynikajúca vec, hp probook 4520s disassembly. Potrebuješ sa dostať pod klávesnicu, vcelku jednoduchá záležitosť, malo by to ísť bez porušenia prípadných plomb.

Dodržovat zásady pre prácu s elektronikou citlivou na el. náboj !!!!
Práca v suchom prostredí vytvára vysoké riziko vzniku elektrostatického náboja a prípadne, poškodenie elektroniky. Bohužiaľ, nie je to iba hypotetické riziko ... Takže otvoriť okno, vpustit dnu chladný vlhký vzduch a tak vyfukovat. Pár minut chladu vydržíš ...

Odobrať krytku nad klávesnicou, uvoľniť klávesnicu, otočít ju. Pinzetou odstranit chumáče vlasov, chlpov, vyfúkať vzduchom, poslúži aj výkonný fén na vlasy s vypnutým ohrevom. Nepoužívaj vysávač !!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru