Avatar uživatele
led

Čo to je nové písmo „Comenia Script“, ktoré teraz testujú na školách?

Aký má význam? Myslíte, že deti budú písať čitatelnejšie a rýchlejšie?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? barnajka, dědapetr, anonym před 4656 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Led, zkuste si v odkazu víc přečíst o rozboru tohoto písma. http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/co-si-myslite-o-novem-pismu-ktere-se-zaci-budou-ucit-ve-skolach

Jsou uvedeny názory proti. Zrovna včera jsme se svou známou o písmu diskutovaly a došly jsme ke stejnému závěru, který je uvedený v odkazu – to, že nedochází k propojení hemisfér, se projeví později.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
barnajka

Zatím jsem o tom jen slyšela, ale nikdy neviděla. Až díky odkazu dědypetra jsem měla možnost Comenia script vidět přímo. A je zajímavý, že já podobně píšu už roky :) Přišlo to asi s nástupem na střední – potřebovala jsem stíhat výklad a ještě si dělat zápisky a klasický psací písmo mě dost zdržovalo (nemluvě o tom, že jsem to pak sama po sobě nemohla přečíst). Postupně jsem si vytvořila písmo vlastní, je to takový hybrid mezi psacím a tiskacím. Písmenka se podobají spíš tiskacím, ale svazuju je k sobě jako psací. Rychlost psaní: neporovnatelně vyšší. Čitelnost písma: 100%. Pravidelně jsem dostávala pochvalu za nejhezčí sešity, spolužáci si ode mě zápisky půjčovali a kopírovali :) Psací písmo jsem nezapomněla, ale už se na něj musím trochu soustředit, což v konečným efektu znamená velký zdržování. Takže asi musím říct, že Comenia scriptu fandím – mě pomohlo určitě.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dědapetr

Prý je jednoduší na psaní.

publikace
reprodukce
Comenia Script

http://www.len­cova.eu/cs/uvod/shop/co­menia_script_shop/shop_­comenia_scrip­t_manual

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kanovka

před rokem jsem si objednala balíček, který by měl člověka toto písmo naučit, moc času jsem mu teda nedala, takže jsem se spojování těch písmen ještě nenaučila, ale jinak tím píšu, a to je mi 20 let (takže se dá i v tomto věku naučit psát jinak), sice stále píšu víc psacím, ale když se mi chce používám Comenia Script, je čitelnější než ta má psací čmáranice :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
baghira

Písmo, které má nahradit nyní používané „psací písmo“.
Při srovnatelné rychlosti psaní je opravdu výrazně čitelnější. Já tak píšu už třicet let, prakticky od střední školy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Alesh

Písmo víc připomínající tiskací. Rychlost psaní je podle mě jasně nižší, nicméně v době, kde se mladý člověk neobejde bez klávesnice je rozhodně (bohužel) důležitější psaní všemi deseti prsti.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MrGandy

Má to za následek aji to, že většina dospělých lidi neumí pořádně psát.
Dokonce byl v televizi nějaký rychlý test, kolik lidí dokáže napsat velké Q…a věř, že moc ne. To samé platí u jiných písmen. Pokud budeme psát tiskací, neměli bysme ho zapomenout. A k tomu je to nespojové písmo.

Každý si na to asi musí udělat vlastní názor. Já osobně s ním souhlasím.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek